Ga naar de inhoud

3x bijzonder overnachten in de Algarve

  • David 

De Algarve kent talloze hotels, resorts en B&B’s om de vele internationale bezoekers die deze prachtige regio in Zuid-Portugal als vakantiebestemming kiezen te herbergen. Je kan kiezen om in een all-inclusive resort te verblijven, een hip hotel of in een appartementencomplex in de stijl van de Chinese Muur; alle drie zijn natuurlijk prima opties als dat is waar je naar op zoek bent. Maar als je buiten de gebaande paden wilt overnachten, dan zijn er hier in de Algarve ook een aantal leuke alternatieve opties waar je misschien niet zo snel aan denkt bij het zoeken naar een accommodatie.

Als inwoner van de Algarve, heb ik op basis van eigen ervaringen en aanbevelingen van vrienden een aantal leuke tips gekregen die ik graag wil delen. Dit zijn drie bijzondere overnachtingslocaties in de Algarve voor avonturiers die nét iets meer uit hun vakantie willen halen:

1. Slapen in een romantische bergblokhut of tipi op een ecologische retraiteboerderij

Bijzondere overnachting Algarve bij Quinta Alma ecologische retraiteboerderij
Overnacht midden in de natuur op de boerderij van Quinta Alma

Quinta Alma ligt in het westen van de Algarve in de Aljezur regio en is een idyllische ecologische retraite boerderij waar je kan overnachten in een van de vier bijzondere accommodaties waarover ze beschikken: Een op een vlonder gebouwde safari tent, een romantische houten blokhut met canvas entree, een luxe aan de rivier gelegen tent of een heuse indianen-stijl tipi!

De permaculture organische boerderij huisvest een aantal dieren, een klein houten restaurantje waar dagelijks vers ontbijt geserveerd wordt en een eigen meer. Een nachtje verblijven kost op het moment van schrijven tussen de €135 en €210, afhankelijk van het seizoen. Bekijk hier meer foto’s en informatie over deze bijzondere overnachtingsplaats.

2. Overnachten in een prachtig gerenoveerde bus in het binnenland van de Algarve

Bijzondere overnachting Algarve Algarve Olive Tree Lodge
Deze sfeervolle bus van Algarve Olive Tree Lodge heeft naast een tweepersoonsbed ook een stapelbed én een bedbank, waardoor deze het hele gezin kan huisvesten!

In het hart van de Algarve hebben de eigenaren van Algarve Olive Tree Lodge de handen uit de mouwen gestoken en een oude bus volledig omgetoverd tot een accommodatie die plaats biedt aan 6 personen! Hoewel je in de bus een keukentje vindt, maak je bij warm weer natuurlijk gebruik van de buitenkeuken die ernaast staat. Luier in de hangmat of ligstoelen, of neem een duik in het grote buitenzwembad welke uitsluitend voor jouw gezelschap ter beschikking staat!

Over de warmte in het Portugese hoogseizoen hoef je je geen zorgen te maken: de bus heeft een airconditioner, zodat je ‘s nachts niet smelt na een warme Algarve zomerdag. Overnachten in deze bijzondere accommodatie kost op het moment van schrijven tussen de €78 en €118 per nacht. Lees hier meer over de Algarve Olive Tree Lodge en de beschikbaarheid van de bus.

3. In slaap vallen op het water voor de kust van de Algarve

Bijzondere overnachting Algarve - Barco Casa Fuzeta
Laat je in slaap wiegen door de deining van de Atlantische Oceaan op een woonboot van Barco Casa Fuzeta.

Met de oceaan als een van de hoogtepunten van de Algarve, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om op het water te overnachten! Deze woonboten van Barco Casa Fuzeta liggen voor de kust van het plaatsje Fuzeta, middenin het Ria Formosa natuurpark. Voor stelletjes zijn er romantische tweepersoons woonboten beschikbaar, maar ook gezinnen of vriendengroepen kunnen terecht op een van de grotere boten die ruimte bieden aan maximaal 10 personen.

Wil je overdag naar het vaste land, dan kan je met een taxi of sloep aan wal komen om de vele bezienswaardigheden van de Algarve te ontdekken. De woonboten zijn uitgerust met een kitchenette, maar tegen betaling is de levering van maaltijden ook mogelijk. Overnachten op een van de woonboten kost op het moment van schrijven tussen de €165 en €400 per nacht, afhankelijk van het seizoen. Bekijk hier welke verschillende woonboten er zijn en wat de beschikbaarheid is.

Meer bijzondere overnachtingen in de Algarve

Bijzondere overnachting Algarve - tiny house woonwagen
Tiny houses, urban campings, slapen op een boot, er zijn nog veel meer bijzondere accommodaties in de Algarve, zoals deze woonwagen.

Naast de bovengenoemde bijzondere overnachtingslocaties, heb ik nog meer speciale accommodaties gevonden en in één overzicht gezet. Deze complete lijst waar ook een aantal tiny houses, glampings en schepen op staan vind je hier.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 2

Wees de eerste die dit bericht waardeert.