Ga naar de inhoud
Duiken Algarve. Duikscholen duiklessen Albufeira, Portimão, Lagos, Sagres

De heldere blauwe zee van de Algarve is een populaire bestemming voor beginnende en ervaren scubaduikers. Ontdek de onderwaterwereld van de Algarve en bezoek de vele scheepswrakken, grotten en rotsformaties die onder het wateroppervlakte verborgen zijn. Met wat geluk kom je tijdens je duiken octopussen en zeepaarden tegen die verscholen zitten in de kieren en gaten. Behaal je Open Water, Advanced of Dive Master of huur materiaal bij een van de duikscholen in Lagos, Faro, Albufeira of Portimão.

In de zomer, wanneer de golven vertrokken zijn, is het zicht onderwater het beste, al zijn de prijzen wat hoger. In het het voor en najaar is duiken ook uitstekend en zijn de prijzen lager. In de winter zijn de meeste duikscholen dicht aangezien de golven het voor boten moeilijk maken de haven te verlaten en is het water vaak troebeler waardoor het zicht veel minder is.

Hieronder vind je alles dat je moet weten over scubaduiken in de Algarve:

💡 Tips voor het kiezen van een duikschool in de Algarve

scubaduiken Algarve duikscholen

🐟 Scubaduiken & duikscholen Albufeira

In Albufeira zijn 2 duikscholen die beiden een goede reputatie hebben. Easydivers heeft een kantoor in de Marina, terwijl de duikshop van Indigo Divers in de buurt van The Strip the vinden is. Deze duikscholen bieden beiden lessen en fun dives aan. Bekijk beiden websites en kies de duikschool waar jij je het beste bij voelt! Beiden hebben enorm goede recencies en nemen jou maar al te graag mee naar de mooiste plekjes om te duiken in de Algarve.

Dit zijn de beste duikscholen in Albufeira:

Easy divers Algarve duikschool leren duiken duiklessen Albufeira

Easydivers in Albufeira is een goed gerecenseerde duikschool die de volgende services aanbiedt:

 • Duiklessen
 • Fundives
 • Proefduiken
 • Duikshop
 • Reparaties & onderhoud

Boek hieronder direct jouw introductieles van 3,5 uur of fundive inclusief al het materiaal dat je nodig hebt, zoals BCD, wetsuit en masker. Na een theoretische inleiding oefen je alle handelingen die je nodig hebt tijdens het duiken in het zwembad. Zodra je alles onder de knie hebt, zal je per boot de haven uitvaren om je nieuwe vaardigheden toe te passen tijdens een duik voor de kust van de Algarve!

🤿 Beschikbaarheid introductieduik (klik)

🤿 Beschikbaarheid dubbele duik (voor gecertificeerde duikers) (klik)

Indigo Divers-centro de Mergulho de Albufeira Algarve duikschool leren duiken duiklessen

Indigo Divers Albufeira is een 5 sterren PADI duikschool die regelmatig goede aanbiedingen hebben voor pakketten en groepen. Ze bieden de volgende services aan:

 • Duiklessen
 • Fundives
 • Proefduiken
 • Duikshop

Een pakket van 6 lessen verspreid over 3 dagen + uitrusting & lunch is slechts €210 als je vooruit boekt.

🐟 Scubaduiken & duikscholen Lagos

Lagos is een uitstekende locatie voor wateractiviteiten, waaronder scubaduiken. Hier zijn twee duikscholen te vinden waar je lessen en fundives kan boeken. Beiden staan goed aangeschreven en zijn om en nabij gelijk geprijsd.

Dit zijn de beste duikscholen in Lagos:

scubaduiken Algarve

Atlasdivertido unipessoal lda is een uitstekende duikschool in Lagos waarbij je terecht kan voor een begeleide duiktrip voor beginners.

Tijdens deze introducties, leer je alle basis vaardigheden die je nodig hebt om later een duik te maken in de oceaan. Bekijk hieronder de beschikbaarheid en boek direct jouw eerste scubales!

Lagos Divers Algarve duikschool - duiken Algarve duiklessen Portugal

De duikshop van Lagos Divers Algarve ligt in het centrum van het oude Lagos op loopafstand van de Marina. Hier kan je terecht voor:

 • Duiklessen
 • Fundives
 • Proefduiken
 • Duikshop
 • Materiaalhuur
 • Reparaties & onderhoud

Je boekt een dubbele duik vanaf €75 inclusief flessen, gewichten, verzekering en gids maar exclusief de huur van BCD, wetsuit en overige uitrusting.

WeDive Lagos Algarve duikschool - duiken Algarve duiklessen Portugal

WeDive Lagos is een uitstekende duikschool die net achter het mooie Meia Praia ligt, vlakbij de haven. Ze bieden de volgende services aan:

 • Duiklessen
 • Fundives
 • Proefduiken
 • Duikshop
 • Materiaalhuur
 • Reparaties & onderhoud

Een dubbele duik kost hier ook €75, inclusief flessen, gewichten, verzekering en gids, maar exclusief de huur van BCD, wetsuit en overige benodigdheden.

🐟 Scubaduiken & duikscholen Portimão

In Portimão stad zijn er momenteel (nog) geen duikscholen. Net buiten de stad vind je op een klein kwartiertje rijden richting het oosten echter wel de uitstekend gerecenseerde duikwinkel Diver’s Cove, waar je terecht kan voor al je duikwensen:

scubaduiken Algarve

De duikschool Diver’s Cove is een PADI gecertificeerde duikschool welke gefocust is op families. Echter is iedereen van harte welkom en bieden ze de volgende diensten aan:

 • Duiklessen
 • Fundives
 • Proefduiken
 • Duikshop
 • Materiaalhuur

Een enkele duik met eigen materiaal kost €35, een duik met alle benodigdheden is €55. Bestel je een pakket van 6 of 10 duiken, dan krijg je extra kortingen.

🐟 Scubaduiken & duikscholen Sagres

In Sagres vind je de meest zuidwestelijke duikschool van Europa. Bij de in de haven gelegen duikschool Divers Cape, kan je terecht voor duiklessen & fun dives.

scubaduiken Algarve

De duikschool Divers Cape is een PADI gecertificeerde duikschool waar je terecht kan voor lessen en fun dives :

 • Duiklessen
 • Fundives

Een enkele duik met eigen materiaal kost €55, een duik met alle benodigdheden is €65. Bestel je een pakket van meer dan één duik, krijg je extra kortingen.

FAQ – Veel gestelde vragen over duiken in de Algarve

Wat zijn enkele populaire duiklocaties in de Algarve?

Er zijn diverse geweldige duikplekken in de Algarve, waaronder de grotten van Ponta da Piedade, het natuurreservaat van Parque Natural da Ria Formosa en het scheepswrak van de Ocean Revival Project.

Wanneer is het beste seizoen om te duiken in de Algarve?

Het duikseizoen in de Algarve loopt van mei tot oktober, met de warmste watertemperaturen in juli en augustus. Deze periode biedt uitstekende duikomstandigheden met goede zichtbaarheid onder water.

Zijn er mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren duikers in de Algarve?

Absoluut, de Algarve heeft duikscholen die lessen en begeleide duiken aanbieden voor beginners. Er zijn ook uitdagende duikplekken voor ervaren duikers, zoals grotduiken en diepe wrakduiken.

Wat voor onderwaterleven kan ik verwachten tijdens het duiken in de Algarve?

Tijdens het duiken in de Algarve kun je een divers onderwaterleven tegenkomen, waaronder kleurrijke vissen, octopussen, zeebaarzen, tandbaarzen, murenes, en soms zelfs zeeschildpadden en dolfijnen.

Zijn er regels of vergunningen vereist voor duiken in de Algarve?

Duiken in de Algarve vereist meestal een geldige duikvergunning, die vaak door duikcentra wordt verstrekt. Ook is het belangrijk om de plaatselijke duikregels en beschermde mariene gebieden te respecteren voor behoud van het onderwaterleven.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

De Algarve Specialist logo
Time to momo Algarve reisgids

Liever een papieren reisgids in handen? Bekijk hier mijn gloednieuwe reisgids: Time to Momo Algarve!

bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.