Meteen naar de inhoud

Yoga in de Algarve

Yoga lessen en retreats in Sagres

In het meest zuidwestelijke puntje van Portugal vind je omringd door kliffen & stranden het kleine dorpje Sagres. De rustige setting (zeker in het laagseizoen) maakt deze plaats in de Algarve tot een perfecte locatie om ontspannen een yoga introductie, gevorderde lessen of een volledig yoga retreat te ervaren. Dit zijn enkele van de beste locaties en organisaties voor een yoga vakantie in Sagres:

1. Yogalap Sagres – Lessons & Retreat

yoga Sagres Algarve

Yogalap is een ervaren en goed gerecenseerde aanbieder van yoga cursussen en retreats in de Algarve. Ze organiseren meerdere retreats in Sagres & Villa do Bispo waaronder Surf & Yoga retreats, wat een perfecte combinatie is als je op zoek bent naar het avontuur van surfen en het ontspannen en zelfontwikkeling dat yoga biedt. Op de website vind je bovendien een aantal gratis yoga lessen en mag je voor een aantal cursussen zelf bepalen wat je er voor wilt betalen. De yoga retreats vinden plaats tussen april en november.

2. Pure Flow Motions Yoga Retreat

Yoga Sagres Algarve

Pure Flow Mototions in Sagres organiseert tijdens de yoga retreat week naast yoga en breathwork, ook surflessen, hike excursies en meditatielessen aan. Tijdens de retreat verblijf je in het Memmo Baleeira Hotel in Sagres. Dit prachtige 4 sterren designhotel ligt recht tegenover de Baleeira-baai aan de Atlantische Oceaan, met een strand aan de voet van het hotel. Naast een gezond ontbijtbuffet, beschikt het hotel ook over spa faciliteiten zodat je van binnen en buiten volledig gereneigt kan worden.

3. Laundry lounge Sagres yoga lessen

yoga sagres algarve

Als je slechts op zoek bent naar een ontspannen yogales in plaats van een volledige retreat, dan kan je terecht bij the Laundry Lounge in Sagres. Naast dat je in dit restaurant je was kan doen, organiseren ze ook dagelijks yoga lessen in de ochtend op hun terras. Reserveren is niet nodig, iedereen is welkom.

Yoga lessen en retreats in Lagos

Het stadje Lagos in de zuid-Portugese Algarve staat bekend om haar prachtige natuur, zoals de kliffen bij de Ponta de Piedade en de aangrenzende stranden met helder blauw water. Dit in combinatie met de ontspannen sfeer van het plaatsje maakt het tot een ideale locatie voor yoga lessen en yoga retreats. Lagos kent meerdere studios en retreats die enkele of alle aspecten van yoga aanbieden. Van breathworks tot sunrise yoga lessen en van surf & yoga weken tot cursussen om zelf instructeur te worden. Dit zijn enkele van de beste yoga retreats en lessen in Lagos:

1. Agni Way Ashtanga Yoga & Tantra Lagos

yoga lessen lagos algarve, yoga reatreat lagos, yoga vakantie lagos

Agni Way is een yoga shala (huis) in het centrum van Lagos waar dagelijks lessen worden georganiseerd zoals ademhalingsmeditatie, yoga en tantra oefeningen. Daarnaast bieden ze ook massages aan en organiseren ze regelmatig spirituele evenementen. Voor koppels zijn er speciale tantrische dates, welke speciaal gericht zijn op het herstellen of versterken van een intieme relatie. Op de website vind je naast alle informatie ook een link naar hun whatsapp groep waarin ze alle activiteiten aankondigen.

2. inLight Lagos Yoga & Holistic Treatment Studio

yoga lessen lagos algarve, yoga reatreat lagos, yoga vakantie lagos

De inLight Yoga & Massage studio is gelegen in het oude centrum van Lagos. Naast de belangrijkste focus op dagelijkse drop-in yogalessen van verschillende stijlen gedurende het hele jaar, worden professionele holistische therapieën aangeboden. De gemakkelijk te boeken massages worden overal beoordeeld als “beste ooit ontvangen”. Op de website vind je een uitgebreide kalender waarin alle dagelijkse yoga lessen gepland staan. Kan je er fysiek niet bij zijn? Dan kan je je ook aanmelden voor de online stream.

3. Soul & Surf yoga retreat Lagos

yoga lessen lagos algarve, yoga reatreat lagos, yoga vakantie lagos surf en yoga

Yoga én surfen in een van de sfeervolste plaatsen in de Algarve? Dan zit je goed bij Soul & Surf in Lagos. Hier kan je zelf een pakket samenstellen van surflessen en yogalessen zodat deze perfect bij jouw plannen past. In de enorm lovende reviews worden ze een boutique yoga en surf kamp genoemd dankzij de heerlijke maaltijden, de relaxe locatie en de sfeer die er hangt.

activiteiten Algarve Portugal boeken.  Albufeira, Faro, Sagres, Lagos, Portimão

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.