Meteen naar de inhoud
Aljezur tips, bezienswaardigheden, activiteiten, Algarve. Portugal

Welkom in Aljezur

Top 6 bezienswaardigheden in Aljezur

1. Aljezur (dorp)

aljezur algarve bezienswaardigheden tips stranden activiteiten

2. Castelo de Aljezur

aljezur algarve bezienswaardigheden tips stranden activiteiten

Het eeuwenoude Castelo de Aljezur is ondanks dat het een ruïne is, de wandeling door de nauwe straatjes naar boven waard. Vanaf de top heb je een mooie 360 graden uitzicht over dit mooie stukje Algarve. Op de informatiebordjes krijg je wat informatie mee over waar het fort destijds voor gebruikt werd en hoe oud deze al is. De entree is gratis.

3. Praia da Arrifana

Aljezur Algarve - bezienswaardigheden, tips, activiteiten, stranden

Een persoonlijk favoriet is het Praia da Arrifana strand. Al bij aankomst wordt waarschijnlijk wel duidelijk waarom. Vanaf de top van de kliffen kijk je neer op een breed strand dat aan beiden zijdes ingesloten is door steile kliffen. Zodra je de slingerende weg – welke overigens niet per auto toegankelijk is voor non-locals – naar beneden volgt kom je uit op het strand waar je het hele jaar door menig surfschool zal tegenkomen. Dankzij de ligging is de baai goed beschermd tegen wind waardoor je hier het hele jaar door in je zwembroek in de zon kan liggen.

4. Praia da Amoreira

Praia do Amoreira. Aljezur Algarve strand bezienswaardigheden activiteiten tips.

Een ander mooi zandstrand in Aljezur is het Praia da Amoreira. Gelegen aan de uitmonding van de Ribeira de Aljezur, komen hier de golven de rivierstroming tegemoet. Een mooie plek voor een wandeling of zonsondergang. Het uitzichtpunt is aan zuidkant van de rivier, het strand aan de noordzijde maar aan beiden zijdes kan je een restaurant vinden voor een een hapje of drankje.

5. Praia da Bordeira

Praia da Bordeira - Bezienswaardigheden Aljezur

Technisch gezien ligt Praia da Bordeira in de Bordeira regio, maar aangezien het op slechts 20 kilometer afstand ligt van Aljezur en op de route indien je vanaf het zuiden komt, is dit achter het duinen verstopte strand met aangrenzende kliffen absoluut een vermelding waard als bestemming tijdens je roadtrip richting Aljezur. Hier eindigt na een halve kilometer aan duinen de Ribeira da Carrapateira in zee. Praia da Bordeira is een populair surfstrand en aangezien het een breed strand is, hoef je je als beginner geen zorgen te maken dat iemand in je vaarwater zit. Halverwege de duinen vind je een kleine beachbar waar je cocktails en smoothies kan krijgen, welke zeker op een hete dag welkom zijn na de vermoeiende wandeling door het losse zand.

6. Pontal da Carrapateira

Pontal da Carrapateira. Bezienswaardigheden Aljezur

Direct ten zuidwesten van Bordeira strand vind je de indrukwekkende hoge kliffen die zo typisch zijn voor de Algarve. Hier kan je over een aantal grindpaden en boardwalks een wandeling maken terwijl je neer kijkt op de zee, waarbij er met een beetje stroming de golven op de rotsen klappen en fonteinen van opspattend water produceren. Vanuit Carrapateira dorp is een rondje ongeveer 6 kilometer waarna je na afloop een verkoelend drankje kan vinden in het dorp.

Top 6 activiteiten in Aljezur

In Aljezur is een divers aanbod van activiteiten dankzij de combinatie van het heuvelachtige landschap en het brede scala aan stranden. Naast dat je surflessen kan volgen, vertrekken er vanaf hier ook paardrijtochten die je meenemen door het duingebied. Dit zijn de top 6 activiteiten in Aljezur:

1. Surfles in Carrapateira

surflessen algarve. surf les boeken Sagres, Lagos, Faro, Albufeira, Portimão

Leer surfen in Carrapateira op het mooie en brede Amado strand. Van beginner tot gevorderde lessen, dit deel van de Algarve is een top locatie om je surf carrière te starten! Een surfles duurt ongeveer twee uur en tijdens de sessie leer je de basistechnieken die je nodig hebt om daarna zelf veilig de golven te trotseren. De prijs is inclusief materiaal, verzekering en de groepsgrote is maximaal 8 deelnemers per surfinstructeur.

2. Paardrijtocht in Carrapateira

paardrijtocht Algarve Aljezur Portugal

Ontdek Carrapateira per viervoeter tijdens een paardrijtocht van een uur door het heuvelachtige landschap van de west Algarve. Voor vertrek ontmoet je de gids en krijg je de kans om te helpen met het kammen en voeren van de paarden. Eenmaal volgetankt start het avontuur en steek je het strand over naar diverse uitkijkpunten. Op de terugweg passeert de route het binnenland en leer je meer over de lokale flora en fauna die te vinden is in de Algarve.

3. Trailriding met een offroad motor

trailriding motor offroad rijden aljezur, algarve, portugal.

4. Guided wandel- & ezel tocht bij Burros Artes

ezeltocht wandeltocht aljezur, algarve, portugal. activiteiten

Bij Burros Artes komen flora en fauna samen terwijl je een wandeling door de prachtige omgeving van Aljezur maakt met een ezel. Hier leer je over deze vriendelijke en geduldige wezens en help je tijdens een bezoek met de verzorging alvorens je eropuit gaat voor een wandeling. Kinderen tot 40 kilo mogen zelfs rijden op de ezels waardoor dit een leuke activiteit is voor het hele gezin. Water en een gezonde snack is inclusief en opties zijn wandelroutes van 1,5 tot 6 uur. Daarnaast biedt Burros Artes ook aardewerk workshops aan. Neem gerust contact met ze op om samen een leuke en educatieve dag samen te stellen.

5. Algarve Jeepsafari

Algarve jeepsafari aljezur.

Verken de meest afgelegen en mooiste gebieden van de ongerepte Algarve tijdens een Jeepsafari. Sandytoes biedt een unieke kans om een onvergetelijk inzicht te krijgen in de lokale flora, fauna, geschiedenis en cultuur. Ervaar een reis buiten de gebaande paden naar lokale sites die je door lokale mensen worden getoond. De jeeptours worden op maat gemaakt, dus of je nu een stel bent en een romantisch dagje uit wilt, of kinderen meeneemt, Sandytoes is zeer gekwalificeerd om een geweldig dagje uit te bezorgen aan de prachtige westkust van de Algarve.

6. Mountain bike tour west Algarve

mountainbike tour fietstocht Aljezur, Algarve, Portugal, west kust.

Naast de bovenstaande leuke activiteiten, zijn er in de Algarve nog veel meer dingen te beleven. Bekijk alle activiteiten op de activiteitenpagina en maak je trip compleet.

algarve activiteiten, bezienswaardigheden, tips. Albufeira, Faro, Lagos, Portimão, Sagres

Meer voorpret

Albufeira bezienswaardigheden activiteiten tips

DE LEUKSTE

Activiteiten

Albufeira bezienswaardigheden activiteiten tips

ZELF OP AVONTUUR

Huurauto’s