Ga naar de inhoud

Coronaregels Algarve & Portugal – Februari 2023 update

  • David 

Als je binnenkort op reis gaat naar Portugal, is het goed om van te voren even te controleren of er nog speciale coronaregels gelden. In de afgelopen twee jaar heeft ook Portugal meerdere lockdowns gehad en zijn de eisen om het land te mogen betreden regelmatig aangepast. Dit is de actuele status van de coronaregels voor Portugal (en dus ook de Algarve!)

Coronaregels en inreisbeperkingen Portugal – Februari 2023

Op dit moment gelden in Portugal de volgende coronaregels en inreisbeperkingen waar je rekening mee moet houden voor jouw vakantie naar de Algarve of andere delen van het prachtige Portugal. De laatste update vanuit de overheid was op 24 januari 2023 en deze regels gelden tot heden nog steeds:

  • Het is per 19 september 2022 niet meer verplicht om een negatieve COVID test te laten zien, of een COVID-EU digitaal certificaat.

To enter in Portugal (including Azores and Madeira), it is no longer required a proof of a negative COVID test or to present a COVID-EU digital certificate or vaccination or recovery certificate issued by third countries, accepted or recognized in Portugal.

https://www.visitportugal.com/en/content/covid-19-measures-implemented-portugal
  • Een mondkapje is alleen nog verplicht in gezondheidsfaciliteiten zoals ziekenhuizen en dokterspraktijken.
  • Het gebruik van een mondkapje wordt aangeraden in de volgende situaties: gesloten ruimtes en bijeenkomsten van grote groepen mensen; openbaar vervoer; apotheken; tot 10 dagen na het verlaten van isolatie bij een positieve COVID test.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 7

Wees de eerste die dit bericht waardeert.