Ga naar de inhoud

Felizonda festival Lagos: Gratis muziek festival voor Oekraïne van 29 juni t/m 2 juli

  • David 

Van 29 juni tot en met 2 juli zal voor het tweede jaar op rij het Felizonda festival in Lagos plaatsvinden voor het kasteel van Lagos. Dit muziekfestival met gratis entree is vorig jaar in het leven geroepen om geld in te zamelen voor slachtoffers in Oekraïne. Het doel van het festival dit jaar is om het revalidatiecentrum voor veteranen van de Russisch-Oekraïense oorlog te helpen, dat is opgericht door Natalia Tarabalka, de moeder van de Oekraïense held, piloot Stepan Tarabalka.

Felizonda festival Lagos: Muziek festival
Het logo van het Felizonda festival. Bron: https://felizonda.pt/

Het festival zal dit jaar voor de eerste keer de rockster Oleg Skrypka en het nationale academische orkest van folkloristische instrumenten van Oekraïne verwelkomen, waarvan de laatstgenoemde bestaat uit maar liefst 35 leden. Het concertprogramma zal ook de Oekraïense jazzzangeres Laura Marti en andere Portugese en internationale artiesten omvatten waaronder DJ Toby One, DJ Arthi​​, en de bands Brisas do Sul​​, Pau de Cabinda​​ en Poor Man’s Band.

Net als bij de eerste editie, blijft de focus op de culturele uitwisseling en het vormen van eenheid tussen het Portugese en Oekraïense volk en is het fesitival een dankbaarheid symbool voor de voortdurende steun die de Oekraïense gemeenschap in Portugal krijgt.

Felizonda festival Lagos: Muziek festival
Foto’s van Felizonda 2022. Bron: https://felizonda.pt/

Programma Felizonda festival Lagos

Op donderdag 29 juni gaat het festival om 19:00 van start en zal de burgermeester een openbare teleconference hebben met een vertegenwoordiger in Oekraïne. Om 19:15 zal het eerste optreden beginnen en treden diverse artiesten op tot 01:00 ‘s nachts.

Op vrijdag 30 juni zullen er tussen 13:00 en 19:00 diverse foodtrucks aanwezig zijn, worden er workshops gegeven en zullen er artistieke optredens zijn. Vanaf 19:15 begint de livemuziek met de Portugese band Al Gharband. Ook op vrijdag zal het festival duren tot 01:00.

Op zaterdag 1 juli zal om 20:30 een groep motorrijders langs de boulevard paraderen met hun motoren en zal om 21:15 het Nationale Academische Orkest van Folkloristische Instrumenten van Oekraïne een optreden geven. Vervolgens schuift DJ Toby One achter de draaitafel en zal er tot 01:30 muziek zijn.

Op zondag 2 juli begint de eerste livemuziek om 17:00. Om 17:30 zal er een Fado optreden zijn, hetgeen een typisch Portugese muziekstijl is die ik aanraad om te ervaren als je dit nog nooit gezien hebt! Vervolgens zullen er nog diverse optredens zijn tot 01:00.

Meer informatie over de lineup van het festival is (in het Portugees) te vinden op https://felizonda.pt/

Doneren voor Oekraïne

Via de website van het festival, kan je doneren voor het revalidatiecentrum. Als bedankje zal je automatisch ingeloot worden voor een kleine loterij als je een donatie maakt van €5,00 of hoger.

Felizonda festival Lagos: Muziek festival
Informatie over de donatie actie volgens de website van het festival. Bron: https://felizonda.pt/

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 0 / 5. Stemmen 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *