Ga naar de inhoud

Algarve Tip: Festiviteiten tijdens het 11e ontdekkingsfestival in Lagos van 4 tot 7 mei

  • David 

Als je volgende week in de Algarve bent, dan is een bezoek aan Lagos tussen 4 en 7 mei een absolute aanrader. Tijdens die 4 dagen vind namelijk het 11e Festival dos Descobrimentos plaats. Dit vrolijke ‘ontdekkingsfestival’ heeft dit jaar als thema: Koning Sebastião en het 450 jarige jubileum van de verheffing van Lagos tot stad.

In het oude centrum, de haven en op het water zullen allerlei activiteiten en shows plaatsvinden die leuk zijn voor het hele gezin.

Festival dos Descobrimentos in Lagos, Algarve

Shows en activiteiten tijdens het Festival dos Descobrimentos

Tijdens het festival zullen in Lagos een hoop shows en activiteiten plaatsvinden voor alle leeftijden. Hieronder vind je een aantal highlights:

Drie grote avondshows

KauDeDrac – show
4 en 5 mei | 22.30 uur | Gratis
Kasteelmuur podium

Podiumkunstenshow waarin dans, lichaamsexpressie en muziek worden gecombineerd met pyrotechniek en speciale effecten. KauDeDrac vertegenwoordigt een stam van vrouwen uit een verre ruimte en tijd die tijdens de voorstelling hun gewoonten en rituelen delen van hun wereld waar draken deel uitmaken van het dagelijks leven.

Het laatste schip – show
6 en 7 mei | 22.30 uur | Gratis
De Bensafrim rivier (voor Praça do Infante)

De geschiedenis zegt dat koning Sebastião vanuit de stad Lagos naar het Maghreb-gebied vertrok en helaas niet terugkeerde. Deze show met Nau Santa Bernarda biedt artistieke uitingen zoals dans, circuskunsten, luchtartiesten, artistieke lichtontwerpen, pyrotechniek en rookeffecten: een weergave van het vertrek van de jonge monarch naar Alcácer-Quibir.

De verjaardag van de koning – show
6 en 7 mei | 23.30 uur | Gratis
Kasteelmuur podium

Deze show is gebaseerd op historische waarheden. Koning Sebastião vierde in 1573 zijn negentiende verjaardag in Lagos. De burgemeester van Lacobrigan bood hem een stierengevecht aan omdat dit een van de passies van de koning was. Deze show biedt artistieke uitingen zoals dans, circuskunsten, luchtartiesten, artistieke lichtontwerpen en pyrotechniek, geleid door vertellingen die de visie van de koning vertellen en de aanzet die hem ertoe brengt om naar Alcácer-Quibir te varen.

Festival dos Descobrimentos in Lagos, Algarve
De shows tijdens het festival. Bron: https://festivaldosdescobrimentos.pt/www/default

Dagelijkse activiteiten

Naast een aantal grote shows, zullen er gedurende de dag verspreid door Lagos ook een hoop activiteiten plaatsvinden.

  • 16e eeuwse straatmarkt op de Plaza Infante Dom Henrique tussen 15:00 – 24:00
  • Wapenshow en tentoonstelling bij de Ponta da Bandeira Fort tussen 15:00 – 23:00
  • Mooren-kampement met oriëntaalse dansers, dromedarissen en Almohaden strijders bij de Jardim da Constituição tussen 15:00 – 24:00
  • Tentoonstelling over martelwerktuigen 15:00 – 24:00 uur, Armazém Regimental
  • Ervaar het leven aan boord van een caravel: 15:00 – 20:00 uur, Caravela Boa Esperança.
  • Middeleeuwse constructie- en mentale vaardigheidsspellen voor alle leeftijdsgroepen, met ambachtelijke carrousels, kinderanimatie, theater en marionetten, 15:00 – 24:00 uur, Jardim da Constituição.
  • Live demonstraties van ambachten zoals smeden, timmerwerk, weven, visnetten maken, valkerij en een boerderij met verschillende soorten dieren: 15:00 – 24:00 uur, Pátio do antigo Hospital de Lagos.
  • Doe mee met het de bouw van een modulaire replica van een 10 meter lange caravela. 15:00 – 18:00 uur, buiten het Ponta da Bandeira Fort.
  • Verken kaarten en navigatie-instrumenten ontwikkeld in de 15e en 16e eeuw (kwadrant, balestilha, kompas en astrolabium) die zo belangrijk waren in de periode van de ontdekkingen. Maak ook een reis door de geschiedenis met de collecties die verwijzen naar het avontuur van Fernão de Magalhães. 10:00 – 18:00 uur, Centro Ciência Viva de Lagos.

Meer informatie en registraties voor activiteiten

Op de officiële website van het festival vind je (in het Portugees) meer informatie over het festival en de diverse shows en activiteiten. Zo zullen er een aantal betaalde activiteiten plaatsvinden zoals het bezoeken van een oud schip of het deelnemen aan een 16e eeuws dinner. Daarnaast kan je je registreren voor een aantal gratis activiteiten zoal een rondleiding door het Ponta da Bandeira fort, het bezoeken van de slavenmarkt en een renaissance dans workshop.

Festival dos Descobrimentos in Lagos, Algarve

Bronnen

https://festivaldosdescobrimentos.pt/
https://www.facebook.com/camaramunicipaldelagos

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 2

Wees de eerste die dit bericht waardeert.