Ga naar de inhoud

Heb je een internationaal rijbewijs nodig in Portugal? Goede vraag!

  • David 

Als je van plan bent om een auto te huren of naar Portugal te rijden vanaf Nederland, is het belangrijk om te weten of je een internationaal rijbewijs nodig hebt. In dit artikel zullen we bespreken of het nodig is om een internationaal rijbewijs te hebben om in Portugal te rijden en wat de gevolgen zijn als je er geen hebt.

In Portugal is het wettelijk verplicht om een geldig rijbewijs te hebben om te kunnen rijden. Als je een EU-rijbewijs hebt, zoals een Nederlands rijbewijs, mag je hiermee in Portugal rijden zonder dat je een internationaal rijbewijs nodig hebt. Dit komt doordat EU-rijbewijzen in alle EU-landen geldig zijn en dus ook in Portugal.

Als je echter een niet-EU-rijbewijs hebt, heb je wel een internationaal rijbewijs nodig om in Portugal te kunnen rijden. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van je rijbewijs in verschillende talen en is bedoeld om het voor buitenlandse autoriteiten gemakkelijker te maken om je rijbewijs te begrijpen. Het is dus belangrijk om er een te hebben als je een niet-EU-rijbewijs hebt en in Portugal wilt rijden.

luzcar auto huren

Het verkrijgen van een internationaal rijbewijs is vrij eenvoudig en kan in de meeste gevallen worden gedaan bij je lokale rijbewijsinstantie. In Nederland kun je bijvoorbeeld een internationaal rijbewijs aanvragen bij de ANWB. Het is belangrijk om te weten dat een internationaal rijbewijs alleen geldig is in combinatie met je originele rijbewijs, dus vergeet niet om beide documenten mee te nemen als je in Portugal gaat rijden.

bijzondere overnachtingen algarve

In conclusie, als je een EU-rijbewijs hebt, heb je geen internationaal rijbewijs nodig om in Portugal te rijden. Als je echter een niet-EU-rijbewijs hebt, heb je wel een internationaal rijbewijs nodig om legaal te kunnen rijden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je een auto huurt en gaat rijden in Portugal, om problemen en boetes te voorkomen.

dolfijnen spotten Algarve

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 4.9 / 5. Stemmen 7

Wees de eerste die dit bericht waardeert.