Meteen naar de inhoud

Heb je een Portugese simkaart nodig in Portugal? Dat ligt hieraan

  • David 

Een veel gestelde vraag door vakantiegangers die richting de Algarve gaan is of het nodig is om een simkaart te kopen in Portugal. Vroeger was het namelijk heel erg duur om in het buitenland te bellen of internet en met je Nederlandse simkaart. Gelukkig veranderen tijden en is er een hoop veranderd dankzij Europese wetgeving en concurrentie. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: Heb je een Portugese simkaart nodig in Portugal?

Een Portugese simkaart kopen – is dat nog nodig?

Als je naar Portugal op vakantie gaat en je hebt een Nederlandse simkaart, hoef je meestal geen Portugese simkaart te kopen. De meeste Nederlandse simkaarten bieden roamingdiensten in Portugal, dus je kunt gewoon je eigen simkaart gebruiken. Maar check wel even bij je provider of er kosten aan verbonden zijn, want soms is het goedkoper om een Portugese simkaart te kopen. Maar als je niet veel belt of internet, kun je gewoon je eigen simkaart gebruiken zonder problemen.

Waar kan je een Portugese simkaart kopen?

Als je toch een Portugese simkaart wilt kopen, kan dat. Je kunt ze kopen bij de luchthaven, bij een mobiele provider of online. De prijzen verschillen per provider en abonnement, dus doe je voordeel met vergelijken. Misschien moet je wel een bepaald type simkaart kopen, afhankelijk van je telefoonmodel. Maar geen zorgen, je kunt gewoon vragen aan de verkoper welk type simkaart je nodig hebt. Of misschien kun je wel een simkaart kopen die in alle telefoons past, net als die ene jurk die bij alle gelegenheden past.

Kosten Portugese simkaart

Als je een Portugese simkaart koopt, let dan ook op de abonnementskosten. Sommige providers bieden gratis simkaarten aan, maar meestal moet je wel een abonnement afsluiten voor belminuten, sms’jes en internetdata. De prijzen voor abonnementen verschillen per provider en abonnement, dus het is aan te raden om te vergelijken voordat je een abonnement kiest. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer 10 tot 20 euro per maand voor een prepaid abonnement met belminuten, sms’jes en internetdata. Maar als je niet veel belt of internet, kun je misschien beter kiezen voor een goedkoop abonnement met minder belminuten en internetdata. Zo betaal je niet voor dingen waar je toch niet veel gebruik van maakt. Bovendien hebben de meeste hotels resorts en airbnb’s gratis wi-fi die je kan gebruiken om je versgemaakte foto’s op Instagram of Facebook te plaatsen.

Al met al is het niet nodig om een Portugese simkaart te kopen als je naar Portugal op vakantie gaat en een Nederlandse simkaart hebt. Je kunt gewoon je eigen simkaart gebruiken, mits je provider roamingdiensten biedt in Portugal. Maar als je toch een Portugese simkaart wilt kopen, kun je die kopen bij de luchthaven, bij een mobiele provider of online. Let wel op de kosten van het abonnement, want dat kan per provider en abonnement verschillen. Maar bovenal, geniet van je vakantie in Portugal!

Meer handige informatie voor jouw avontuur naar de Algarve

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 2

Wees de eerste die dit bericht waardeert.