Ga naar de inhoud

Heb je een Portugese simkaart nodig in Portugal? Dat ligt hieraan

  • David 

Een veel gestelde vraag door vakantiegangers die richting de Algarve gaan is of het nodig is om een tijdelijke simkaart te kopen in Portugal. Vroeger was het namelijk heel erg duur om in het buitenland te bellen of internet en met je Nederlandse simkaart.

Gelukkig veranderen tijden en is er een hoop veranderd dankzij Europese wetgeving en concurrentie. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: Heb je een Portugese simkaart nodig in Portugal?

Als je naar Portugal op vakantie gaat en je hebt een Nederlandse simkaart, hoef je meestal geen Portugese simkaart te kopen. De meeste Nederlandse simkaarten bieden roamingdiensten in Portugal, dus je kunt gewoon je eigen simkaart gebruiken. Maar check wel even bij je provider of bellen en internetten in het buitenland inclusief is, want soms is het goedkoper om een Portugese simkaart te kopen.

Als gebruik van het netwerk in het buitenland niet inclusief in je abonnement is, maar je niet veel belt of internet, kun je gewoon je eigen simkaart gebruiken zonder al te veel kosten te maken.

Zelf heb ik en abonnement bij Ben, en gebruik van deze simkaart in Portugal kost mij niks extras.

luzcar auto huren

Als je toch een Portugese simkaart wilt kopen, kan dat uiteraard. Je kunt ze kopen bij de luchthaven, bij een winkel van een mobiele provider of online. De prijzen verschillen per provider en abonnement, dus doe je voordeel met vergelijken.

Op de luchthaven van Faro vind je een kleine vestiging van Vodafone, waar je een pre-paid simkaart kunt kopen.

bijzondere overnachtingen algarve

Als je een Portugese simkaart koopt, let dan ook op de prepaid- of abonnementskosten. Sommige providers bieden gratis simkaarten aan, maar meestal moet je wel een abonnement afsluiten voor een maand belminuten, sms’jes en internetdata. De prijzen voor abonnementen verschillen per provider en abonnement, dus het is aan te raden om te vergelijken voordat je een abonnement kiest.

Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer 15 tot 25 euro voor een maand met belminuten, sms’jes en internetdata. Als je niet veel belt of internet, kun je beter kiezen voor een goedkoop abonnement met minder belminuten en internetdata. Zo betaal je niet voor dingen waar je toch niet veel gebruik van maakt. Bovendien hebben de meeste hotels resorts en airbnb’s gratis wi-fi die je kan gebruiken om je versgemaakte foto’s op Instagram of Facebook te plaatsen.

kosten simkaart portugal
Volgens de website van Vodafone Portugal kan je een eSIM kopen voor €20,00 voor 10 GB en 500 minuten/smsjes.

Al met al is het niet nodig om een Portugese simkaart te kopen als je naar Portugal op vakantie gaat en een Nederlandse simkaart hebt. Je kunt waarschijnlijk gewoon je eigen simkaart gebruiken, mits je provider roamingdiensten biedt in Portugal.

Maar als je toch een Portugese simkaart wilt kopen, kun je die kopen bij de luchthaven, bij een mobiele provider of online.

dolfijnen spotten Algarve

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 2

Wees de eerste die dit bericht waardeert.