Ga naar de inhoud

Hittegolf in Portugal: Kwik loopt op tot 42 graden, maar gelukkig niet overal

  • David 

De komende dagen stijgt de temperatuur gestaag in Portugal, waarbij op zaterdag en zondag verwacht wordt dat de thermometer 42­°C aan zal geven in het binnenland. Langs de kust zal het een stuk aangenamer zijn, met temperaturen van 32­°C graden in Faro en 30­°C in Lissabon.

Dit is de eerste hittegolf van het jaar, waardoor de Portugese zomer nu echt begonnen is. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar, maar het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat halverwege juni de temperatuur al een enkele keer boven de 35°C uitkomt.

Warmte houdt aan tot eind volgende week

Ook in de dagen na het weekend zal de temperatuur overdag in het binnenland tussen de 35 en 40 graden blijven. Pas na donderdag zal de temperatuur weer langzaam dalen richting ‘normale’ temperaturen voor deze tijd van het jaar, met zo’n 30 graden in Faro en Lissabon.

De gemiddelde temperatuur in juni in de Algarve ligt tussen de 25 en 28 graden, hetgeen zo’n 3 graden minder is dan in de twee maanden die er op volgen.

Vermijd de zon tussen 11 en 1

Het wordt aangeraden om de zon op het heetst van de dag te vermijden en deze uurtjes te gebruiken om ergens te lunchen of een kleine siesta te houden. Op warme dagen haal je het meeste uit je dag door ‘s ochtends en aan het eind van de middag op avontuur te gaan. Bekijk hieronder een aantal tips voor een geslaagde Algarve vakantie.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 0 / 5. Stemmen 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *