Ga naar de inhoud

Mag je zonder shirt of schoeisel rijden in de Algarve? Dit zegt de Portugese wet

  • David 

De zomervakantie is hier en vele Nederlanders zijn in de auto, camper of het vliegtuig gestapt voor een welverdiende vakantie naar de Algarve. Al terugrijdend in je zwembroek van het strand na een dagje bakken op een van de vele prachtige Praias, zie je in de achteruitkijkspiegel een politieauto. Daar zit je dan zonder schoenen en t-shirt. Are you in trouble? Dit zegt de Portugese wet over kledingvoorschriften tijdens autorijden:

dolfijnen spotten Algarve

Verkeersregels Portugal betreffende kledingvoorschriften tijdens autorijden

Gelukkig voor jou, staat er in de Portugese wet niks over regels betreffende kledingvoorschriften tijdens autorijden. Je mag dus in Portugal de weg op in je zwembroek of bikini zonder het dragen van een shirt of schoenen.

Wel staat er in de verkeerswet dat ”bestuurders zich tijdens het rijden moeten onthouden van handelingen die het veilig besturen van een voertuig kunnen schaden”. Denk hierbij aan het gebruik van je mobiele telefoon of de laatste pagina’s lezen van de nieuwste Karin Slaughter achter het stuur. Dat mag dus niet!

benagil grot bezoeken algarve

Andere belangrijke verkeersregels in de Algarve & Portugal

Net zoals in Nederland, is drinken onder invloed verboden. Het limiet ligt in Portugal op 0,5 promille, dezelfde toegestane hoeveelheid als in Nederland. De maximumsnelheid in Portugal ligt op 120km/h op de snelwegen, tenzij anders (lager) aangegeven staat.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 1

Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *