Ga naar de inhoud

Met Pasen naar de Algarve? Tips voor een top vakantie!

  • David 

Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het alweer Pasen. Heb jij ervoor gekozen om deze feestdagen door te brengen in het zonnige zuiden van Portugal? Goede keuze! In dit artikel lees je mijn tips en handige informatie over wat je kan verwachten tijdens Pasen in de Algarve.

Wat is het weer in de Algarve rond Pasen?

Als Pasen in april valt, kun je in de Algarve rekenen op aangename temperaturen van rond de 20 graden Celsius. Perfect weer dus om te genieten van het strand en de vele activiteiten die de Algarve te bieden heeft! Wel is het handig om voor de zekerheid een trui of jasje mee te nemen voor de avonden, aangezien het dan wat koeler zal zijn. Vergeet ook niet om een hoed of pet en zonnebrandcrème mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de felle zon. Ook al is het nog geen juli, de zon is al behoorlijk sterk!

De weersverwachting voor Pasen ziet er goed uit!

Tips voor paas activiteiten in de Algarve

Tijdens Pasen zijn er verschillende activiteiten en festiviteiten te beleven in de Algarve.

Albufeira: In Albufeira wordt er dit jaar een nieuw paas evenement georganiseerd genaamd ‘Feirinha da Páscoa’ (Kleine Paasmarkt). Het evenement zal plaatsvinden op 7 en 8 april op het Largo Jacinto D’Ayet bij het standbeeld van Beato Vicente. De markt, geopend van 14.00 tot 20.00 uur, brengt ambachtslieden en lokale bakkers samen.

Ook zal het Albufeira Sea Fest voor de tweede keer plaatsvinden op het Praia dos Pescadores. Er zullen volgens eigen zeggen spectaculaire optredens zijn plus demonstraties van enkele van de beste nationale skaters en BMX-rijders, evenals straatentertainment, traditionele spellen, workshops en milieueducatie-activiteiten. De festiviteiten vinden plaats op 7 en 8 april tussen 09:00 en 23:00.

Portimao: In Portimão is er een Paasprogramma aangekondigd met als hoogtepunt een Paasconcert van de Orquestra do Algarve, onder leiding van maestro Martim Sousa Tavares, in het Tempo-theater op 8 april om 21.00 uur. Tickets kosten €10 en kunnen online of bij de Tempo-ticketbalie worden gekocht (geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 18.00 uur).

Daarnaast is er van 1 tot 9 april een ‘Mercadinho da Páscoa’ (kleine Paasmarkt) in het Jardim 1º de Dezembro, het park voor het lokale theater, geopend van 15.00 uur tot 21.00 uur. Op het Praça da República plein in de stad zal er ook veel entertainment zijn, zoals een kartcircuit en een fotomoment in een gigantisch paasei(?).

Pasen in de Algarve

Belangrijk: reserveer van te voren!

Tijdens Pasen kan het erg druk zijn in de Algarve, aangezien de lokale bevolking dan ook vakantie heeft. Het is dan ook aan te raden om van te voren reserveringen te maken bij restaurants, autoverhuurbedrijven en activiteiten. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en kun je optimaal genieten van jouw vakantie. Bekijk hieronder mijn aanbevelingen voor activiteiten, autoverhuurbedrijf en beste restaurants.

Tips voor activiteiten die extra leuk zijn tijdens Pasen

Nu het voorjaar is begonnen, staat de natuur in de Algarve in bloei. Maak daarom een wandeling door het natuurpark Ria Formosa, waar je kunt genieten van prachtige bloemen, vogels en vergezichten. Daarnaast is het nu ook een goed moment om een boottocht te maken. Het surfseizoen loopt op zijn einde en de zee is dan ook wat rustiger. Zo kun je bijvoorbeeld een dolfijnen safari maken en de vriendelijke dolfijnen spotten die in de Atlantische Oceaan leven.

Tot slot is het huren van een E-bike een leuke manier om de Algarve te verkennen. Het is nog niet te heet buiten en met een elektrische fiets kun je zonder moeite de mooie omgeving verkennen.

Alvast veel paasplezier tijdens jouw avontuur naar de Algarve!

e-bike mountain bike huren algarve
Met een E-bike op avontuur door de Algarve is een leuke activiteit voor Pasen, wanneer het nog niet zo ontzettend warm is!

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 1

Wees de eerste die dit bericht waardeert.