Ga naar de inhoud

Met Pasen naar de Algarve? Tips voor een top vakantie!

  • David 

De winter is (bijna) voorbij en Pasen is in aantocht. Voor de meeste Nederlanders betekent dit een aantal vrije dagen achter elkaar en is daarom een goed moment voor een kleine ontsnapping naar de zon. Heb jij ervoor gekozen of overweeg je om deze feestdagen door te brengen in de Algarve? Dat is een uitstekende keuze!

Hieronder lees je mijn tips en handige informatie over wat je kan verwachten tijdens Pasen in de Algarve en welke activiteiten en evenementen er plaatsvinden.

De Algarve is een geweldige bestemming voor je paasvakantie uitje. Je bent er binnen drie uurtjes vliegen maar het klimaat is significant anders. Waar het in Nederland rond Pasen vaak koud en regenachtig is, lopen de temperaturen in zuid-portugal al gestaag op.

Bovendien is het nog heerlijk rustig want het hoogseizoen is nog niet begonnen. De prijzen voor accommodaties zijn nog schappelijk, evenals de prijzen voor een goede huurauto. Daarnaast staat de natuur prachtig in bloei in deze tijd van het jaar, omdat het regenseizoen ten einde loopt. Waar de Algarve dor en droog is in de zomer, zie je in de maanden maart, april en mei alle kleuren van de regenboog in de zeeën van bloemen.

paasvakantie Algarve Pasen
In de paasvakantie staat de natuur in de Algarve prachtig in bloei.

🌤 Als Pasen in april valt, kun je in de Algarve over het algemeen rekenen op aangename temperaturen van rond de 20 graden Celsius. Perfect weer dus om te genieten van het strand en de vele activiteiten die de Algarve te bieden heeft! Wel is het handig om voor de zekerheid een trui of jasje mee te nemen voor de avonden, aangezien het dan wat koeler zal zijn.

🌧 Een van de belangrijkste factoren die bepalend zijn voor wel of geen strandweer, zijn de passerende stormen vanuit de Atlantische oceaan. Hoewel deze voornamelijk tussen november en maart voorkomen, is de kans wel aanwezig dat er een in april voorbijraast. Maar zelfs als dat het geval is, zijn er nog genoeg leuke activiteiten om te ondernemen met minder goed weer.

Vergeet trouwens niet om een hoed of pet en zonnebrandcrème mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de felle zon. Ook al is het nog geen juli, de zon is al behoorlijk sterk en zelfs op een bewolkte dag kun je verbranden.

Dit is de weersverwachting voor Albufeira met Pasen 2024:

Weer Algarve Pasen
Het lijkt een winderige en nat Pasen te worden dit jaar in de Algarve, maar niet getreurd. Er zijn genoeg leuke activiteiten te ondernemen als het een dagje slecht weer is.

Weersverwachting Pasen 2023 (klik om open te vouwen)

📆 Tijdens Pasen zijn er verschillende activiteiten en festiviteiten te beleven in de Algarve.

Albufeira: In Albufeira zal van 28 t/m 30 maart (dit is door de gemeente verplaatst) 4 t/m 6 april het gratis Albufeira Sea Fest plaatsvinden op het Praia dos Pescadores. Er zullen optredens zijn plus demonstraties van skateboarders en surfers, evenals straatentertainment, traditionele spellen, workshops en milieueducatie-activiteiten.

De festiviteiten vinden plaats tussen 15:00 – 24:00 op 4 april en van 09:00 tot 24:00 op 5 en 6 april.

Albufeira Sea Fest 2024

Portimão: In Portimão zal een Mercadinho da Páscoa (kleine Paasmarkt) in het Jardim 1º de Dezembro plaatsvinden van 23 maart tot 7 april. Deze zal doordeweeks geopend zijn van 17:00 uur tot 20:00 uur en in het weekend van 11:00 – 20:00. Op het Praça da República plein in de stad zal er ook veel entertainment zijn. Meer informatie lees je op portugalresident.com.

São Brás de Alportel: In deze plaats vindt jaarlijks met Pasen het Festa das Tochas Floridas (bloemenfakkel festival) plaats. Tussen 09:30 tot 15:30 worden diverse activiteiten georganiseerd waaronder een kerkdienst, een straatmarkt en verscheidene optredens. Een hoogtepunt zijn de bloementapijten kunstwerken die de straten inkleuren deze dagen.

2024 planning volgens eventos.visitalgarve.pt: (klik om open te vouwen)

Festa das Tochas Floridas São Brás de Alportel

Odeceixe: Tijdens het Feira do Folar de Odeceixe wordt Pasen met veel plezier en smaak gevierd in dit kleine plaatsje in het noordwesten van de Algarve. Naast de kans om te genieten van een heerlijke folar (een traditioneel Portugees Paasbrood) zal er op deze markt een breed scala aan ambachtelijk producten te vinden zijn, variërend van keramiek en kledingstukken tot snoep en likeuren.

Ook zijn er culturele activiteiten zoals optredens en spelletjes en activiteiten voor kinderen.

De festiviteiten zijn op vrijdag en zaterdag van 12:00 – 01:30 en op zondag van 12:00 tot 21:00.

Feira do Folar de Odeceixe
Een traditionele folar

Barão de São João (nabij Lagos): Ook in deze plaats zal er een Feira do Folar plaatsvinden. Kom en proef deze Portugese specialiteit terwijl je geniet van optredens van diverse artiesten.

2024 planning volgens eventos.visitalgarve.pt: (klik om open te vouwen)

🌼 Nu het voorjaar is begonnen, staat de natuur in de Algarve in bloei. Maak daarom bij goed weer een wandeling door het natuurpark Ria Formosa, waar je kunt genieten van prachtige bloemen, vogels en vergezichten.

Daarnaast is het nu ook een goed moment om een boottocht te maken. Het surfseizoen loopt op zijn einde en de zee is dan ook wat rustiger. Zo kun je bijvoorbeeld een dolfijnen safari maken en wilde dolfijnen spotten die in de Atlantische Oceaan leven.

Deze andere activiteiten zijn extra leuk om te doen met Pasen:

Pasen tips Algarve
Een stoere activiteit om te doen tijdens Pasen is off-road rijden met een quad of buggy.

Tijdens Pasen heeft de lokale bevolking ook een paar dagen vrij. Het is dan ook aan te raden om van te voren reserveringen te maken bij restaurants en activiteiten. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en kun je optimaal genieten van jouw vakantie. Bekijk hieronder mijn aanbevelingen voor activiteiten, autoverhuurbedrijf en best gerecenseerde restaurants.

Alvast veel paasplezier tijdens jouw avontuur naar de Algarve!

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 4

Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *