Ga naar de inhoud

Overheid Portugal lanceert platform om in 10 minuten een bedrijf op te zetten.

  • David 

Afgelopen vrijdag lanceerde de Portugese overheid Empresa Online, een platform dat het opzetten van een bedrijf in Portugal volledig online mogelijk maakt in slechts een paar stappen. Het doel is de drempel flink lager te maken voor buitenlandse investeerders om een bedrijf te openen in Portugal. Het platform is beschikbaar in het Portugees en Engels, maar binnenkort ook meer talen.

De lancering van Empresa Online is een van de vele stappen die het land de afgelopen jaren gezet heeft om buitenlandse investeerders aan te trekken. Zo is er het NHR belastingregime, waarbij aanvragers 10 jaar lang slechts 20% inkomstenbelasting hoeven te betalen.

Empresa Online Portugal
Via de website van Justiça.gov.pt kan je sinds afgelopen vrijdag volledig online een BV opzetten.

Eenvoudig een BV opzetten in Portugal via Empresa Online

Via het nieuwe platform kan een ieder een bedrijf starten als ze in een van de volgende groepen vallen:

  • Een ieder met een Citizen Card of Digital Mobile Key met een actieve digitale handtekening
  • Advocaten
  • Notarissen

De eenvoudigste manier is om voor een Digital Mobile Key te gaan, welke aangevraagd kan worden zodra je een belastingnummer (NIF) hebt. Op de website van Justiça.gov.pt staan de benodigde stappen voor het opstarten van een bedrijf uitgelegd. De kosten variëren tussen de €100 en €360 afhankelijk van de services die je aanvraagt.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 0 / 5. Stemmen 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *