Meteen naar de inhoud
Portimão Algarve Portugal, bezienswaardigheden, activiteiten, tips, autohuur
Portimao bezienswaardigheden activiteiten tips autohuur. Algarve, Portugal

Welkom in Portimão

Het bruisende Portimão is een populaire bestemming voor zon & zee aanbidders. Op slechts een uur rijden vanaf Faro Airport ligt deze gastvrije en veelzijdige stad waar je elke dag wel iets anders kan ondernemen.

praia da rocha bezienswaardigheden portimão

Portimão is een van de plaatsen waar ik familie en vrienden graag mee naartoe neem wanneer ze overvliegen als het te koud wordt in Nederland. Een wandeling onderlangs de kliffen en bovengelegen boulevard met aansluitend een verkoelende dip in het water is een leuke middagbesteding alvorens we de zon zien zakken vanuit een ligstoel op het strand. Uiteraard bewapend met een cocktail.

Top 12 bezienswaardigheden in Portimão

Portimão is dankzij haar ligging tussen Lagos en Albufeira in een uitstekende uitvalsbasis om de hele Algarve te ontdekken. Ook al ligt de focus vooral op accommodaties en horeca, toch zijn er een aantal leuke bezienswaardigheden die op loopafstand te bereiken zijn. Wil je echter meer zien dan de stranden en de sfeervolle boulevard, is het aan te raden een auto te huren. Dit zijn de top 12 bezienswaardigheden in en om Portimão:

1. Praia da Rocha

praia da rocha bezienswaardigheden Portimão, Algarve, Portugal

Het hoofdstrand van Portimão is het brede en diepe Praia da Rocha. Geliefd onder zonaanbidders en surfers is dit veelzijdige strand tevens de locatie wanneer er een festival georganiseerd wordt. Verspreid over het strand vind je een aantal met boardwalk verbonden restaurants en cafés waar je in een ligstoel neer kan ploffen voor een cocktail in de zon. In het oosten ligt de uitmonding van de Arade rivier met aangrenzend de marina, waarvandaan de vele wateractiviteiten die hier te vinden zijn vanuit vertrekken.

2. Avenida Tomás Cabreira

bezienswaardigheden Portimão, Algarve, Portugal

De hoofdstraat & boulevard van Portimão is de Avenida Tomás Cabreira. Deze anderhalve kilometer lange weg loopt in het westen over in de Rua da Falésia en zit vol restaurants, winkels en cafés waar je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat wel iets te eten en drinken kan vinden. Verspreid over de straat vind je een aantal prachtige uitzichtpunten over het strand en de zee, welke het tevens een magische plek maken voor een romantische zonsondergang, of zonsopgang voor de vroege vogels.

3. Museu de Portimão

bezienswaardigheden Portimão, Algarve, Portugal

Het Museu de Portimão is een oude sardienfabriek die omgetoverd is tot een divers museum, met behoud van de originele fabriekshal. Voor slechts een paar euro ben je binnen en kan je alle oude machinerie aanschouwen, leer je over de haven van Portimão, de historie van de stad en de schepen die hier aankwamen. Middels korte filmpjes wordt uitgelegd hoe de productie van sardine en ansjovis in blik destijds werkte en zijn er een aantal wisselende kunst exposities. Een leuke bestemming ter afwisseling van zon & zee!

4. Castelo de São João do Arade

bezienswaardigheden Portimão, Algarve, Portugal Castelo de São João do Arade

Aan de overkant van de Arade rivier uitmonding ligt het goed gepreserveerde Castelo de São João do Arade kasteel. Ook al is deze niet voor publiek toegankelijk, een wandeling rondom de muren levert een aantal mooi plaatjes op en een uitzicht over Praia da Rocha.

5. Centro Comercial Aqua Portimão

bezienswaardigheden Portimão, Algarve, Portugal Centro Comercial Aqua Portimão

Boek ruimbagage bij want als je eenmaal begint met shoppen bij het enorme Centro Comercial Aqua Portimão, is één koffer waarschijnlijk niet genoeg. In dit ruim opgezette winkelcentrum vind je alle bekende kledingmerken maar ook een aantal boutique winkels verspreid over het drie verdieping tellende outlet center. Bij het uitgebreide food court kan je tussen het winkelen door terecht voor een snelle hap en onder het winkelcentrum is een grote overdekte parkeerplaats waar je gratis je huurauto kan parkeren.

6. Marina de Portimão

bezienswaardigheden Portimão, Algarve, Portugal. Marina

De kleurrijke Marina van Portimão is de vertrekplaats van de vele wateractiviteiten die je in de Algarve kan ondernemen. Hier stap je aan boord van een catamaran, zeilboot of jacht om op zoek te gaan naar wilde dolfijnen, de Benagil grot te bezoeken of een richting de Ponta de Piedade te varen. Na afloop van je gemaakte tocht kan je terecht in een van de restaurants die in en om de haven te vinden zijn voor een heerlijke Portugese maaltijd. Bekijk verderop de pagina alle activiteiten die je vanaf de Marina kan ondernemen.

7. Benagil Grot

Benagil grot bezienswaardigheden activiteiten tips portimao. Algarve. Portugal.

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in de Algarve is de koepelvormige Benagil grot. Dagelijks worden hier vele boottochten, kajak en SUP tochten georganiseerd om deze grot te bezoeken die alleen te bereiken is via het water. Als de zon goed staat en er een beetje zee mist hangt, licht de grot op via

8. Seven Hanging Valleys Trail

7 hanging valley trail bezienswaardigheden portimao

9. Alvor

Alvor bezienswaardigheden Portimao, Algarve, Portugal

10. Sand City Lagoa

sand city lagoa

11. Aqualand Algarve

Aqualand Algarve Portimão

12. Monchique

monchique algarve portugal

Top 6 activiteiten in Portimão

De stranden van Portimão en de in het oosten gelegen marina zijn de perfecte uitvalhubs voor activiteiten op het water. Vanaf hier vertrekken de dolfijnen-spot tours, rondvaarten naar de Benagil grot en sportieve activiteiten zoals SUP-en en duiken. Dit zijn de top 6 activiteiten die je in Portimão kan ondernemen:

1. Boottocht naar de Benagil grotten

Top 6 beste activiteiten in Lagos Algarve Portugal bezienswaardigheden tips

Stap aan boord van deze stoere speedboot en voel de zeewind in je haar terwijl je langs de prachtige kust van de Algarve cruised op weg naar de beroemde Benagil grot. Deze iconische koepelvormige grot heeft een rond gat in het plafond waar de zonnestralen doorheen schijnen welke de grot magisch doen oplichten. Gedurende deze 2 uur durende tour bezoek je meerdere grotten en leer je alles over de natuurlijke geschiedenis van Lagos, Portimão en de omgeving. Sommige rondvaarten combineren een bezoek aan de Benagil grot met het zoeken naar wilde dolfijnen. Als je dat ook leuk vind, kies dan een combi tour uit!

2. Wilde dolfijnen spotten rond Portimão

Top 6 beste activiteiten in Lagos Algarve Portugal bezienswaardigheden tips

3. Slide & Splash waterpark

beste waterparken algarve boeken bezoeken activiteiten lagos faro portimao sagres albufeira

4. Arade rivier ontdekkingstocht per zonneboot

5. TechSalt zoutmijn rondleiding

Ga ondergronds tijdens een begeleid bezoek aan de TechSalt-zoutmijn en leer meer over de geologie, de geschiedenis van de mijn en de steenzoutextractiviteit van het gebied. Daal af naar een diepte van 230 meter onder de stad Loulé terwijl je wordt begeleid langs een ondergronds parcours. Ontdek meer over de evolutie van de steenzoutwinning en het economisch belang van de mijn in de regio. Bewonder de uitgestrekte kamers met oude rotsformaties, waarvan sommige meer dan 230 miljoen jaar oud zijn. In de mijn is het gehele jaar de temperatuur tussen de 23-24 graden, dus mogelijk wil je een jasje meenemen.

6. Skydive vanaf 10 of 15 duizend voet

Ontvang een opwindende introductie in de wereld van parachutespringen met een Skydive van 10.000 of 15.000 voet voor de ultieme adrenaline-kick! Ideaal voor beginners en mensen met weinig ervaring, de duik zal worden voltooid met professionele instructeurs die duizenden duiken ervaring hebben. Spring met een instructeur en een grote parachute die speciaal is ontworpen voor de activiteit. Ervaar de sensatie en opwinding van een vrije val van maximaal 70 seconden en krijg een adembenemend uitzicht op de kustlijn van de Algarve.

Meer activiteiten

Naast de bovenstaande leuke activiteiten, zijn er in de Algarve nog veel meer dingen te beleven. Bekijk alle activiteiten op de activiteitenpagina en maak je trip compleet.

Auto huren in Portimão – Huurauto’s

Meer voorpret

Albufeira bezienswaardigheden activiteiten tips

DE LEUKSTE

Activiteiten

Albufeira bezienswaardigheden activiteiten tips

ZELF OP AVONTUUR

Huurauto’s