Ga naar de inhoud

7 Sportieve activiteiten in de Algarve

 • David 

Ook al komen veel bezoekers aan de Algarve voor rust en ontspanning, toch zijn er hier ook talloze leuke sportieve activiteiten te ondernemen. Van begeleide fietstochten door het binnenland tot kajakken langs de kust. Als je je conditie op peil wilt houden, overweeg dan eens een van deze sportieve activiteiten in de Algarve:

 1. Coasteering in de Algarve. Klim en klauter over de rotsen van de Algarve en spring in de oceaan tijdens een coasteering excursie. Deze super sportieve activiteit is leuk voor jong en oud waarbij je de ruige kustlijn van de Algarve ontdekt terwijl je talloze caloriën verbrand.

  Sportieve activiteit Algarve: Coasteering
 2. Mountain biken in de Algarve. Huur een reguliere of elektrische mountain bike of sluit je aan bij een georganiseerde tocht en ontdek het binnenland van de Algarve terwijl je over onverharde paden rijdt en langs oude boerderijen fietst en door slaperige dorpen.

  Sportieve activiteit Algarve: Coasteering
 3. Kajakken langs de Algarve kustlijn. Verken de uitgesleten grotten en torenhoge kliffen van de Algarve terwijl je op eigen kracht langs de kust peddelt tijdens een begeleide kajaktocht. De leukste vaarroute is die langs de Ponta de Piedade in Lagos en deze sportieve activiteit is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf een jaar of 8.

  Sportieve activiteit: kajakken in de Algarve
 4. Klimmen in een bomenklimpark. Trek een klimsetje aan en slinger, zweef en spring van platform naar platform in een van de drie bomenklimparken in de Algarve. Met meerdere routes en verschillende niveaus, is dit een uitdagende sportieve activiteit voor kinderen én volwassenen.

  Klimpark Algarve - sportieve activiteit
 5. SUP-en in de oceaan. Grijp een peddel en houd je balans terwijl je op een opblaasbaar stand up paddleboard langs de kust van de Algarve vaart. Train je armspieren en evenwicht tijdens een begeleide excursie van twee of drie uur.

  Sportieve activiteit algarve stand up paddleboarden
 6. Wakeboarden in de Algarve. Net buiten het gezellige Lagos kan je bij Wake Park Lagos leren wakeboarden op een meer. Lukt het jou om een heel rondje te maken terwijl je met een wakeboard over het water scheert?

  sportieve activiteiten algarve wakeboarden
 7. Golf spelen in de Algarve. Overwin 9 of 18 holes op een van de vele golf-resorts in de Algarve. Tijdens een sportief potje golf leg je flink wat kilometers af waardoor je ‘s avonds moe maar voldaan weer terugkomt bij je accommodatie.

  espiche golfbaan golf algarve lagos

Dit waren 7 sportieve activiteiten die je tijdens je vakantie in de Algarve kunt ondernemen. Maar wist je dat er nog veel meer leuke uitjes zijn? Bekijk de leukste activiteiten in de Algarve op deze activiteiten pagina.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 2

Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *