Ga naar de inhoud

De beste supermarkten in de Algarve: (goedkoop) zelf boodschappen halen doe je hier

 • David 

Als je op vakantie bent in de Algarve en je eigen eten wilt bereiden, zijn er gelukkig vele supermarkten in de Algarve te vinden om zelf je boodschappen te doen. Er zijn net als in Nederland verschillende supermarktketens die je kunt bezoeken, variërend van grote winkels tot kleinere lokale supermarkten. Sommige namen komen je misschien bekend voor, maar er zitten ook een aantal Portugese ketens tussen die het uitproberen waard zijn om wat meer lokale lekkernijen en gerechten te kunnen proberen.

Hieronder vind je een overzicht van enkele van de bekendste supermarkten in de Algarve en wat je kunt verwachten.

luzcar auto huren

Dit zijn 7 van de meest voorkomende supermarkten in de Algarve:

 1. Continente is een van de grootste supermarktketens in Portugal. Ze hebben meerdere vestigingen in de Algarve. De supermarkt biedt een breed scala aan producten, waaronder verse producten, vlees, vis, brood en gebak, ontbijtproducten, zuivelproducten, dranken, huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

  De prijzen zijn redelijk en er zijn vaak aanbiedingen en kortingen beschikbaar. De meeste Continente supermarkten hebben een inpandige slager en visboer. In mijn ervaring is de Continente supermarkt goedkoper dan de Intermarché en Pingo Doce, maar iets duurder dan de Lidl of Aldi.

  supermarkten Algarve: Continente
 2. Pingo Doce is een andere grote supermarktketen in Portugal met meerdere vestigingen in de Algarve. Het assortiment omvat alle gebruikelijke boodschappen zoals vers fruit en groenten, vlees en vis, brood en gebak, zuivelproducten, ontbijtproducten, snacks en dranken, huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

  De prijzen zijn iets hoger dan die van de Continente en vergelijkbaar met Intermarché.

  De grote vestigingen van Pingo Doce hebben een cafetaria waar je bij de kassa een bord vol eten kunt laten opscheppen. Dit is zeer geliefd onder de lokale bevolking en bezoekers omdat je voor een paar euro’s een uitgebreide lunch scoort.

  supermarkten Algarve: pingo doce
 3. Een naam die je vast bekend voorkomt: Lidl is een populaire discount supermarktketen met meerdere vestigingen in de Algarve. Het aanbod is vergelijkbaar met dat van Continente en Pingo Doce, maar de prijzen zijn meestal lager. Lidl heeft ook vaak speciale aanbiedingen en kortingen.

  Je zal hier ook veel producten tegenkomen die ook in de Nederlandse Lid’s te vinden zijn, maar er is géén inpandige slager en visboer. Alle vlees- en viswaren zijn voorverpakt. Wel hebben ze een bakker vergelijkbaar met de vestigingen in Nederland waarbij je versgebakken broodjes en zoetigheden met een tang kunt pakken.

  supermarkten algarve: lidl
 4. Aldi ken je vast ook wel, en is een andere populaire discount supermarktketen met meerdere vestigingen in de Algarve. Het assortiment omvat net als in Nederland vers fruit en groenten, vlees en vis, zuivelproducten, ontbijtproducten, snacks en dranken, huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

  De prijzen zijn vergelijkbaar met die van Lidl. Ook hier zal je veel producten tegenkomen die ook in de Nederlandse Aldi’s te vinden zijn. Met wat geluk kom je hier ook Nederlandse producten tegen zoals stroopwafels!

  Net als Lidl, heeft de Algarve geen inpandige visboer en slager, maar wel een bakker waarbij je met een tang broden en zoetigheden kunt pakken.

  Supermarkten in de Algarve: Aldi
 5. Intermarché is een Franse supermarktketen met meerdere vestigingen in de Algarve. Het aanbod is vergelijkbaar met dat van Continente en Pingo Doce, maar de prijzen zijn iets hoger. Intermarché heeft wel vaak speciale aanbiedingen en kortingen. Soms vind je hier ook Nederlandse producten, zoals Unox soep (5 euro per blik…) of kroepoek (of all things!)

  Alle grote Intermarché’s hebben een inpandige slager, visboer en bakker. Aan de buitenzijde vindt je bij de meeste locaties ook een tankstation waar je goedkoop kunt tanken. De winkels zijn mooi ingericht en hebben naast reguliere kassa’s ook zelfscan kassa’s.

  supermarkten algarve: intermarche
 6. Apolónia is een high-end supermarktketen met slechts een handjevol locaties in de Algarve. Deze ruim opgezette supermarkt richt zich op hoge kwaliteitsproducten en heeft een breed scala aan verse producten, vlees, vis, brood en gebak, ontbijtproducten, zuivelproducten, dranken, huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

  De prijzen zijn hoger dan die van de andere supermarkten, maar de kwaliteit wordt dan ook als beter bevonden.

  supermarkten in de Algarve: apolonia
 7. Ook de Spar is vertegenwoordigd in de Algarve en is een kleinere supermarktketen met meerdere vestigingen in de Algarve. Ze bevinden zich meestal in het centrum van plaatsen en worden hier gezien als ‘buurtsuper’.

  Het aanbod is niet heel groot en de prijzen zijn erg hoog. Ik kom alleen in de Spar als ik één ding nodig heb, omdat deze supermarkt voor mij het dichtste bij is.

  supermarkten algarve: spar
Wat is de goedkoopste supermarkt in de Algarve / Portugal?

De goedkoopste supermarktketens zijn de Lidl en Aldi. Net als in Nederland, zijn de prijzen van deze discount-ketens het laagst.

Wat is de beste supermarkt in de Algarve / Portugal?

De Intermarché is naar mijn mening de beste supermarkt in de Algarve. Niet alleen zijn de prijzen voor huismerken uitstekend, ook kennen de meeste locaties een inpandige slager, visboer, café en bloemist. Ook vind je er geldautomaten, een tankstation en overdekte parkeerplaatsen. Er is altijd genoeg personeel waardoor rijen bij de kassa kort zijn.

Welke supermarkt kan je het beste vermijden in de Algarve / Portugal?

Zelf laat in de Spar altijd links liggen. Prijzen zijn torenhoog en het aanbod is zeer beperkt.

Waar vind je Nederlandse producten in de Algarve / Portugal?

In de Intermarché ben ik al een aantal Nederlandse producten tegengekomen zoals Unox soep, kroepoek, bitterballen en drop. Maar het beste kun je naar een Nederlandse winkel gaan. Lees hier meer over Nederlandse supermarkten in de Algarve.

Als je in Albufeira verblijft en boodschappen wilt doen, zijn er verschillende supermarkten waar je terecht kunt. Er zijn drie grote Continente-winkels in de buurt, een in de buurt van de jachthaven van Albufeira, een andere in de buurt van de golfbaan van Salgados en een derde bij de ingang van Albufeira vanaf de snelweg.

Er zijn ook verschillende Pingo Doce-winkels in de omgeving, waaronder een grote winkel in de buurt van het treinstation van Albufeira. Voor degenen die in het oude stadscentrum verblijven, zijn er ook enkele lokale supermarkten waar je terecht kunt, zoals Spar.

📗 Lees hier mijn tips voor een bezoek aan Albufeira

Faro is de hoofdstad van de Algarve en heeft verschillende supermarkten waar je boodschappen kunt doen. Er is een grote Continente-winkel in het winkelcentrum Forum Algarve, dat gemakkelijk bereikbaar is met de bus of met de auto.

Er is ook een Pingo Doce-winkel in het centrum van Faro, dicht bij de oude stad en de haven. Daarnaast zijn er verschillende lokale supermarkten in de stad, zoals de supermarkt Super Sol en de markthal Mercado Municipal de Faro.

📗 Lees hier mijn tips voor een bezoek aan Faro

benagil grot bezoeken algarve

Lagos is een populaire badplaats in de Algarve en heeft verschillende supermarkten waar je terecht kunt. Er is een grote Pingo Doce-winkel in het centrum van de stad, dicht bij de jachthaven.

Er is ook een Continente-winkel in de buurt van het busstation van Lagos, die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Verder kent het een Lidl en een Aldi.

📗 Lees hier mijn tips voor een bezoek aan Lagos

Portimão is een andere populaire badplaats in de Algarve en heeft verschillende supermarkten waar je boodschappen kunt doen. Er is een grote Continente-winkel in het winkelcentrum Aqua Portimão, dat gemakkelijk bereikbaar is met de bus of met de auto.

Er zijn ook verschillende Pingo Doce-winkels in de omgeving, waaronder een grote winkel in het centrum van Portimão. Voor degenen die in de buurt van Praia da Rocha verblijven, zijn er ook lokale supermarkten zoals de supermarkt Meu Super en de markthal Mercado Municipal de Portimão.

📗 Lees hier mijn tips voor een bezoek aan Portimão

dolfijnen spotten Algarve

Tavira is een charmant stadje in het oosten van de Algarve en heeft verschillende supermarkten waar je boodschappen kunt doen. Er is een grote Pingo Doce-winkel in het centrum van de stad, dicht bij de Romeinse brug en het kasteel van Tavira.

Er is ook een Continente-winkel net buiten de stad, aan de N125. Daarnaast zijn er enkele lokale supermarkten in de stad, zoals de supermarkt Minipreço en de markthal Mercado Municipal de Tavira.

📗 Lees hier mijn tips voor een bezoek aan Tavira

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 3

Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *