Ga naar de inhoud

De beste supermarkten in de Algarve: (goedkoop) zelf boodschappen halen doe je hier

  • David 

Als je op vakantie bent in de Algarve en je eigen eten wilt bereiden om wat geld te besparen, zijn er gelukkig vele supermarkten in de Algarve te vinden om zelf je boodschappen te doen. Er zijn net als in Nederland verschillende supermarktketens die je kunt bezoeken, variërend van grote winkels tot kleinere lokale supermarkten. Sommige namen komen je misschien bekend voor, maar er zitten ook een aantal Portugese ketens tussen die het uitproberen waard zijn om wat meer lokale lekkernijen en gerechten te kunnen proberen.

Hieronder hebben we een lijst samengesteld van enkele van de bekendste supermarkten in de Algarve.

luzcar auto huren

7 Supermarkten in de Algarve

  1. Continente is een van de grootste supermarktketens in Portugal. Ze hebben meerdere vestigingen in de Algarve. De supermarkt biedt een breed scala aan producten, waaronder verse producten, vlees, vis, brood en gebak, ontbijtproducten, zuivelproducten, dranken, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. De prijzen zijn redelijk en er zijn vaak aanbiedingen en kortingen beschikbaar.
  2. Pingo Doce is een andere grote supermarktketen in Portugal met meerdere vestigingen in de Algarve. Het assortiment omvat vers fruit en groenten, vlees en vis, brood en gebak, zuivelproducten, ontbijtproducten, snacks en dranken, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van Continente.
  3. Lidl is een populaire discount supermarktketen met meerdere vestigingen in de Algarve. Het aanbod is vergelijkbaar met dat van Continente en Pingo Doce, maar de prijzen zijn meestal lager. Lidl heeft ook vaak speciale aanbiedingen en kortingen. Je zal hier ook veel producten tegenkomen die ook in de Nederlandse Lid’s te vinden zijn.
  4. Aldi is een andere populaire discount supermarktketen met meerdere vestigingen in de Algarve. Het assortiment omvat vers fruit en groenten, vlees en vis, zuivelproducten, ontbijtproducten, snacks en dranken, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van Lidl. Ook hier zal je veel producten tegenkomen die ook in de Nederlandse Aldi’s te vinden zijn.
  5. Intermarché is een Franse supermarktketen met meerdere vestigingen in de Algarve. Het aanbod is vergelijkbaar met dat van Continente en Pingo Doce, maar de prijzen zijn vaak iets hoger. Intermarché heeft wel vaak speciale aanbiedingen en kortingen. Soms vind je hier ook Nederlandse producten, zoals Unox soep (5 euro per blik…) of kroepoek (of all things!)
  6. Apolónia is een high-end supermarktketen met twee vestigingen in de Algarve, een in Almancil en de andere in Galé. Deze supermarkt richt zich op kwaliteitsproducten en heeft een breed scala aan verse producten, vlees, vis, brood en gebak, ontbijtproducten, zuivelproducten, dranken, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. De prijzen zijn hoger dan die van de andere supermarkten, maar de kwaliteit is ook beter.
  7. Spar is een kleinere supermarktketen met meerdere vestigingen in de Algarve. Het aanbod is vergelijkbaar met dat van de andere supermarktketens, maar de prijzen kunnen hoger zijn. Als het even kan, vermijd ik deze en rij ik gelijk door naar de Lidl!
bijzondere overnachtingen algarve

Supermarkten in de Algarve per populaire bestemming

Supermarkten rondom Albufeira

Als je in Albufeira verblijft en boodschappen wilt doen, zijn er verschillende supermarkten waar je terecht kunt. Er zijn drie grote Continente-winkels in de buurt, een in de buurt van de jachthaven van Albufeira, een andere in de buurt van de golfbaan van Salgados en een derde bij de ingang van Albufeira vanaf de snelweg. Er zijn ook verschillende Pingo Doce-winkels in de omgeving, waaronder een grote winkel in de buurt van het treinstation van Albufeira. Voor degenen die in het oude stadscentrum verblijven, zijn er ook enkele lokale supermarkten waar je terecht kunt, zoals Spar.

Supermarkten rondom Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve en heeft verschillende supermarkten waar je boodschappen kunt doen. Er is een grote Continente-winkel in het winkelcentrum Forum Algarve, dat gemakkelijk bereikbaar is met de bus of met de auto. Er is ook een Pingo Doce-winkel in het centrum van Faro, dicht bij de oude stad en de haven. Daarnaast zijn er verschillende lokale supermarkten in de stad, zoals de supermarkt Super Sol en de markthal Mercado Municipal de Faro.

benagil grot bezoeken algarve

Supermarkten rondom Lagos

Lagos is een populaire badplaats in de Algarve en heeft verschillende supermarkten waar je terecht kunt. Er is een grote Pingo Doce-winkel in het centrum van de stad, dicht bij de jachthaven. Er is ook een Continente-winkel in de buurt van het busstation van Lagos, die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er verschillende lokale supermarkten in de stad, zoals de supermarkt Meu Super en de markthal Mercado Municipal de Lagos.

Supermarkten rondom Portimão

Portimão is een andere populaire badplaats in de Algarve en heeft verschillende supermarkten waar je boodschappen kunt doen. Er is een grote Continente-winkel in het winkelcentrum Aqua Portimão, dat gemakkelijk bereikbaar is met de bus of met de auto. Er zijn ook verschillende Pingo Doce-winkels in de omgeving, waaronder een grote winkel in het centrum van Portimão. Voor degenen die in de buurt van Praia da Rocha verblijven, zijn er ook lokale supermarkten zoals de supermarkt Meu Super en de markthal Mercado Municipal de Portimão.

dolfijnen spotten Algarve

Supermarkten rondom Tavira

Tavira is een charmant stadje in het oosten van de Algarve en heeft verschillende supermarkten waar je boodschappen kunt doen. Er is een grote Pingo Doce-winkel in het centrum van de stad, dicht bij de Romeinse brug en het kasteel van Tavira. Er is ook een Continente-winkel net buiten de stad, aan de N125. Daarnaast zijn er enkele lokale supermarkten in de stad, zoals de supermarkt Minipreço en de markthal Mercado Municipal de Tavira.

Meer handige informatie voor jouw avontuur naar de Algarve

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 1

Wees de eerste die dit bericht waardeert.