Ga naar de inhoud
benagil grot boottochten

Een bezoek aan de Benagil grot en de omliggende stranden en kliffen is een favoriet onder bezoekers van de Algarve. En dat is niet zonder reden. Deze door erosie ontstane zee-grot is uniek, omdat de koepelvormige grot alleen bereikbaar is via het water! Binnen in de grot vind je een zandstrandje, een paar enorme keien en bovenin een natuurlijk dakraam waar de zon door naar binnen schijnt.

De beste manier om de Benagil grot te bezoeken is per boot. Vanaf de nabijgelegen plaatsen waaronder Albufeira, Portimão & Lagos vertrekken verschillende boottochten die de grot aandoen. Naast dat je met een van deze boottochten naar de Benagil grot vaart, wordt je ook meegenomen langs de indrukwekkende kliffen die de Algarve rijk is en heb je een grote kans om wilde dolfijnen te zien spelen in het water!

Bekijk hieronder mijn selectie van beste boottochten naar de Benagil grot. Vergeet niet om, zeker in het hoogseizoen, tijdig te boeken want er is maar een beperkt aantal toegestane boten per dag!

Benagil Grot Boottochten Albufeira Algarve

De Benagil grot boottocht van Dream Wave Algarve is een van de best gerecenseerde (en geprijsde) boottochten die dagelijks naar de Benagil grot varen. Deze tour duurt 2,5 uur en combineert het bezoek aan de zeegrot met het afspeuren van de oceaan naar wilde dolfijnen! Aan boord is een ervaren zeebioloog die je van alles zal vertellen over het gedrag van deze leuke en speelse dieren. Heb je het warm gekregen, spring dan tijdens de tussenstop in een baai van boord en zwem in het heldere Portugese zeewater. Tip: neem je duikbril en snorkel mee en speur onderwater naar de vele kleurrijke vissen.

 • 2,5 uur durende tocht
 • Bezoek aan de Benagil grot
 • Zoeken naar wilde dolfijnen
 • Zeebioloog aanwezig voor commentaar
 • Zwempauze
Benagil grot boottocht Portimão Algarve

De Benagil grot boottocht van Atlantis Tours vertrekt vanuit Portimão en heeft een topscore van 4,9 uit 5 van meer dan 2100(!) recencies. En dat is niet zomaar. De enthousiaste gidsen vertellen je graag van alles over de prachtige omgeving, het ontstaan van de Benagil grot en de Arade rivier. Naast het bezoeken van de Benagil grot, vaar je ook langs het Santa Catarina fort en het kasteel van Ferragudo. Vergeet niet om af en toe de andere kant op te kijken, want de kans is groot dat je onderweg wilde dolfijnen tegenkomt! Mochten ze binnen een straal van 5 km gespot worden, zal de boot direct die kant op varen zodat je deze vrolijke dieren in het wild kan zien spelen.

 • 2 uur durende tocht
 • Bezoek aan de Benagil grot
 • Zoeken naar wilde dolfijnen
 • Ervaren gids boordevol feitjes (en humor)
 • Zwempauze
Benagil Grot Boottochten Lagos Algarve

Vanuit Lagos kan je de Benagil grot het beste bezoeken met een boottocht van Days of Adventure. Vanuit de haven in Lagos vertrek je per speedboat oostwaarts langs de prachtige kustlijn richting de beroemde zee grot. Onderweg zal de lokale gids je van alles vertellen over de geschiedenis van het gebied en het ontstaan van de typische rotsformaties die in de Algarve te vinden zijn. Onderweg is er een kans dat je wilde dolfijnen tegenkomt, dus houd je ogen open terwijl je langs de indrukwekkende kliffen vaart.

 • 2 uur durende tocht
 • Bezoek aan de Benagil grot
 • Ervaren gids met een hoop leuke weetjes
Benagil Grot Boottochten Vilamoura Algarve

Vanuit de kleine jachthaven in Vilamoura vertrekt deze Benagil grot boottocht van Floating Prestige Lda. Geen plastic stoelen of houten banken aan boord van deze speedboat, maar heuse comfortabele fauteuils! Tijdens deze 2,5 uur durende boottocht cruise langs de prachtige kliffen waar de Algarve bekend om staat en zal je onderweg meer te weten komen over de omgeving, geschiedenis en het ontstaan van de typische rotsformaties. Ook al kunnen ze het niet garanderen, de kans is wel aanwezig dat je onderweg wilde dolfijnen tegenkomt, dus vergeet niet om af en toe de andere kant op te kijken of je Flipper voorbij ziet zwemmen. De schipper houdt wel van een beetje adrenaline, dus houd je vast wanneer hij af en toe de turboknop indrukt en je over het water scheert!

 • 2,5 uur durende tocht
 • Bezoek aan de Benagil grot
 • Ervaren gidsen
 • Comfortabele zittingen

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

De Algarve Specialist logo
Time to momo Algarve reisgids

Liever een papieren reisgids in handen? Bekijk hier mijn gloednieuwe reisgids: Time to Momo Algarve!

bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *