Ga naar de inhoud

Door uw accommodatie, winkel of dienst te adverteren op dealgarve.nl, bereikt u tot wel 14.000 Nederlands(talig)e bezoekers per maand, allen geïnteresseerd in de Algarve. Meer dan 90% van dit aantal zijn (potentiele) vakantiegangers die in de voorbereidingsfase zijn van hun verblijf. Naar verwachting zal dit aantal bezoekers in de toekomst alleen maar toenemen naar mate de website groeit sinds de oprichting eind 2022.

De volgende advertentiemogelijkheden zijn bespreekbaar:

 • Benoemen van uw accommodatie, winkel of activiteit op de betreffende bestemmingspagina, activiteitenpagina of uitgelichte accommodaties pagina met een link naar uw website;
 • Benoemen van uw accommodatie, winkel of activiteit op blogs/pagina’s met hoge bezoekersaantallen, middels een afbeelding die verwijst naar uw website. Denk hierbij aan een pagina zoals ‘klimaat informatie‘. Het aantal advertentie slots hier is beperkt tot 5;
 • Benoemen van uw accommodatie, winkel of activiteit op de ‘sidebar’, welke op desktop weergave zichtbaar is naast de hoofdcontent en tijdens mobiele weergave onderaan de pagina. Wederom met een link naar uw website. Het aantal advertentie slots hier is beperkt tot 5;

Naast advertentieruimte op de website, zijn er ook extra mogelijkheden om te adverteren via andere kanalen, waaronder:
(laatste aantallen update: april 2024)

 • Een uitgebreide beschrijving in één of meerdere posts in de 850+ leden tellende Facebookgroep: Algarve Vakantie Tips;
 • Vermelding in een email campagne waar 260+ actieve emailadressen in staan;
 • In de toekomst: Vermelding in een of meer van de digitale reisgidsen die in voorbereiding zijn.

Indien gewenst, kan ik methodes uitleggen voor het bijhouden van bezoekers of boekingen die voortkomen uit adverteren op deze (of andere) websites en platforms.

Voor volledige transparantie, vindt u hieronder informatie over onder andere de bezoekersaantallen van deze website van de afgelopen 12 maanden, laatst geüpdatet op 5 april 2024.

In maart 2024 had dealgarve.nl meer dan 14.000 unieke bezoekers. Allen Nederlands(talig).
Organisch zoekverkeer volgens Google Search Console, met als huidige piek 24/03/24 waarop 631 unieke bezoekers de website vonden via zoektermen op Google.

…van alle website bezoekers bevindt zich in Nederland. Dit zijn bezoekers in de voorbereidingsfase van hun verblijf. Zij zijn op zoek naar accommodatie, inspiratie en algemene informatie over een vakantie in de Algarve;

…van alle website bezoekers bevindt zich in Portugal. Dit zijn voornamelijk Nederlanders en Vlamen die in de Algarve aanwezig zijn en op zoek naar informatie. Denk hierbij aan activiteiten, een plaats om te bezoeken of het vinden van een goed restaurant;

…van alle website bezoekers bevindt zich in België. Dit zijn Nederlandstalige bezoekers in de voorbereidingsfase van hun verblijf. Zij zijn op zoek naar accommodatie, inspiratie en algemene informatie over een vakantie in de Algarve.

Om het proces en de hoeveelheid administratie zo eenvoudig mogelijk te houden, werk ik uitsluitend met drie looptijden voor advertenties op de website: 3, 6 en 12 maanden. Richting het einde van de looptijd zal u de mogelijkheid krijgen om te verlengen.

De tarieven voor adverteren zijn afhankelijk van het soort, aantal en de looptijd van de advertentie. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 23% IVA en gelden voor 2024.

Advertentietype | Looptijd# slots3 maanden6 maanden12 maanden
Adverteren op een bestemmingspagina
(accommodatie / activiteit / dienst)
€60,00
(€0,66 per dag)
€110,00
(€0,61 per dag)
€200,00
(€0,55 per dag)
Accommodatie adverteren op de Uitgelichte Accommodaties pagina€75,00
(€0,83 per dag)
€140,00
(€0,77 per dag)
€270,00
(€0,73 per dag)
Advertentie in de Sidebar5€90,00
(€1 per dag)
€165,00
(€0,91 per dag)
€300,00
(€0,82 per dag)
Advertentie op Populaire Pagina’s5€90,00
(€1 per dag)
€165,00
(€0,91 per dag)
€300,00
(€0,82 per dag)
Andere advertentiesPrijs
Eenmalige advertentie in Facebook Groep€ 25,00

Het succes van een advertentie is afhankelijk van veel factoren. Hoewel de bezoekersaantallen hoog zijn, is niet iedere bezoeker direct op zoek naar uw accommodatie of bedrijf. De locatie van de advertentie op de website speelt een belangrijke rol, alsmede de timing.

De ervaring leert dat de meeste mensen tussen november en april op zoek gaan naar hun volgende zomervakantiebestemming. Daardoor is de kans op een succesvolle conversie voor een accommodatie boeking hoger in deze maanden dan bijvoorbeeld in juli en augustus. In die maanden zijn de meeste website bezoekers in Portugal en zoeken ze naar activiteiten of tips voor een dagje uit. Timing is dus essentieel.

Om de effectiviteit van uw advertentie in kaart te brengen, zult u aan het einde van de looptijd of tussentijds op verzoek een overzicht ontvangen van het aantal bezoekers dat op uw advertentie geklikt heeft. Ook kan ik u assisteren met methodes om dit zelf bij te houden vanaf uw kant, middels unieke landingspagina’s of door een websiteverkeer tracker te adviseren/installeren.

Hypothetische simulatie ter illustratie:

 1. U heeft een prachtige quinta in ruraal Algarve en huurt één van de vijf slots van de ‘populaire pagina’s’ advertentiemogelijkheid. In maart 2024 zou dit geleidt hebben tot:
  • Minstens 4680 potentiele weergaves van de advertentie aan bezoekers;
  • Met een conservatief conversie percentage van 2% (één op de vijftig bezoekers klikt) resulteert dit in 93 bezoekers naar uw website die geïnteresseerd zijn in het vinden van een leuke accommodatie;
  • Als daarvan 10% (één op de tien) daadwerkelijk boekt, resulteert dit potentieel in 9 boekingen.
  • Uw kosten waren €30,00 of minder voor het adverteren in maart. Wat leveren 9 boekingen u op?

Hoewel er natuurlijk geen 100% garantie is dat uw advertentie(s) daadwerkelijk klanten opleveren, is de kans statistisch gezien zeer hoog dankzij de niche waarin deze website opereert, de doelgroep en het hoge aantal bezoekers.

Vul uw gegevens in via het contactformulier hieronder en ik bespreek graag met u de mogelijkheden per email, telefoon of videogesprek.

Naast het verzorgen van advertenties, help ik u ook graag met andere gerelateerde diensten zoals:

 • Oprichten of optimalisatie van uw eigen website ter verhoging van uw bezoekersaantallen en conversies;
 • Assisteren met het opzetten van betaalde advertenties op Google Ads;
 • Assisteren met het opzetten van betaalde advertenties op Booking.com, GetYourGuide of een ander boekingsplatform;
 • Assisteren met het opzetten van uw Google My Business account op Google Maps.

Als u gebruik wilt maken van een of meerdere van deze diensten, dan kunt u dit aangeven in uw bericht.

De Algarve Specialist logo
Time to momo Algarve reisgids

Liever een papieren reisgids in handen? Bekijk hier mijn gloednieuwe reisgids: Time to Momo Algarve!

bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.