Ga naar de inhoud

Beste reistijd Algarve

  • David 

Portugal is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlandse reizigers, en met name de prachtige regio Algarve trekt jaarlijks vele bezoekers. Hoewel Lissabon ook populair is, kiezen de meeste mensen voor een vakantie naar de Algarve vanwege de overvloed aan goudgele stranden, het aangename klimaat en de diverse activiteiten die deze regio te bieden heeft op en om de oceaan. Overweeg je om naar de Algarve te komen voor een vakantie en ben je flexibel met je planning, dan is het goed om je af te vragen: wat is de beste reistijd voor de Algarve?

Beste reistijd Algarve
Het plaatsje Luz, gelegen in het westen van de Algarve is een heerlijk aangename en rustige bestemming buiten het hoogseizoen.

Wat is de beste reistijd om naar de Algarve te gaan?

De Algarve is het hele jaar door een uitstekende bestemming voor een vakantie dankzij het zachte klimaat en de ligging aan de oceaan. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal verschillende factoren bij het bepalen van de beste reistijd.

  • In de maanden juli en augustus kan het in de Algarve erg warm worden, met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden Celsius uitkomen.
  • Bovendien is het dan hoogseizoen, wat betekent dat de prijzen voor accommodaties en vluchten over het algemeen hoger liggen en dat populaire bestemmingen drukbezocht zijn.

Daarom zijn de volgende twee periodes de beste reistijden om naar de Algarve te komen:

  1. De periode rondom de meivakantie
  2. De periode rondom de herfstvakantie

Ik zal hieronder toelichten waarom:

1. Rondom de meivakantie – Natuur in bloei & nog relatief rustig

Beste reistijd Algarve
In en om de meivakantie staat de natuur nog prachtig in bloei en daardoor is het de perfecte tijd om te wandelen of mountain biken!

Een van de beste periodes om naar de Algarve af te reizen is de weken rondom de meivakantie. Deze periode, die meestal eind april tot begin mei valt, biedt een aangename mix van mooi weer en minder drukte. De natuur staat prachtig in bloei dankzij de regenval in de voorgaande maanden, waardoor je kunt genieten van kleurrijke bloemen en weelderig groen landschap. De kans op buien is in deze periode zeer gering en zelfs als het een dagje minder goed weer is, is er nog genoeg te beleven.

Bovendien zijn de temperaturen overdag vaak zeer aangenaam, met gemiddelden tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is echter aan te raden om, indien mogelijk, de daadwerkelijke meivakantie te vermijden, omdat de prijzen voor vliegtickets en accommodaties tijdens die periode vaak hoger zijn. Ben je flexibel, dan kan je het beste in de week voor of na de meivakantie naar de Algarve te komen! Hier vind je een aantal leuke accommodatie tips, van bijzondere B&B’s tot luxe resorts.

2. Rondom de herfstvakantie – Wanneer de rust terugkeert

Beste reistijd Algarve
Rondom de herfstvakantie zal het een stuk rustiger zijn in de Algarve dan in de zomermaanden. Een aanrader om te bezoeken is het oude Moorse kasteel in Silves!

Een andere uitstekende reistijd voor een bezoek aan de Algarve is rondom de herfstvakantie, die meestal plaatsvindt in oktober. Hoewel de kans op regen iets groter is dan in de meivakantie, is het weer nog steeds aangenaam en zijn de temperaturen mild. Het is minder druk dan tijdens het hoogseizoen, waardoor je kunt genieten van rustigere stranden en attracties. Ook in deze periode geldt dat het vermijden van de daadwerkelijke herfstvakantie gunstig is vanwege de lagere prijzen voor vluchten en accommodaties.

Hoewel de natuur misschien niet zo mooi in bloei staat als in de meivakantie, is het wel de beste tijd om na te zomeren wanneer het in Nederland al weer onder de 15 graden is!

Waar ben je naar op zoek?

Uiteindelijk hangt de keuze van de beste reistijd voor de Algarve ook af van je persoonlijke voorkeuren. Als je op zoek bent naar consistent warm weer, zijn de maanden tussen juni en september de beste keuze.

Als je daarentegen de drukte wilt vermijden en wilt genieten van mildere temperaturen, dan zijn de mei- en herfstvakantieperiodes goede opties. Kom je om te surfen en maakt het weer je niet heel veel uit, dan is de winterperiode een uitstekende, rustige en bovendien goedkope tijd om hier te zijn.

Beste reistijd Algarve
Praia do Tonel aan de westkust is gedurende het hele jaar een heerlijke bestemming om in de zon te liggen of om te surfen!

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 2

Wees de eerste die dit bericht waardeert.