Ga naar de inhoud
langtermijn auto huren Algarve

Kom je voor een langere periode naar de Algarve en ben je op zoek naar een voordelige huurauto? Dan zit je goed bij Luzcar. Je krijgt daar namelijk extra korting bij het huren van een auto voor een langere periode. Bovendien steun je tegelijk een Portugees familiebedrijf. Een win-win situatie.

Een auto huren voor langtermijn in de Algarve is handig als je komt overwinteren, een lange vakantie houden of om de Algarve tijdelijk thuis te noemen als digital nomad. Door in één keer een auto te huren voor een langere periode, bespaar je ruim 20% op je autohuur.

Dit zijn de prijzen voor een langtermijn huurauto in de Algarve:

Langtermijn auto huren Algarve - Faro Albufeira Lagos

Bekijk hieronder de maandprijzen voor het huren van een Citroen C1 / Kia Picanto of vergelijkbare handgeschakelde auto geschikt voor 4 personen.

Zaken zoals verzekering en extra bestuurders zijn allemaal inclusief in de prijs. Verderop lees je het volledige overzicht van wat er inclusief is.

MaandSpeciale maandprijs
Januari€550,00 (in plaats van €708,00)
Februari€550,00 (in plaats van €640,00)
Maart€550,00 (in plaats van €714,00)
April€700,00 (in plaats van €857,00)
Mei€700,00 (in plaats van €885,00)
Juni€700,00 (in plaats van €867,00)
Juli€900,00 (in plaats van €857,00)
Augustus€900,00 (in plaats van €1195,00)
September€900,00 (in plaats van €1147,00)
Oktober€700,00 (in plaats van €880,00)
November€550,00 (in plaats van €685,00)
December€550,00 (in plaats van €708,00)
De auto ophalen bij het kantoor in Lagos is kosteloos. Ophalen en/of inleveren op het vliegveld van Faro kost eenmalig €15,00 luchthaventoeslag.
luzcar auto huren algarve

Bekijk hieronder de maandprijzen voor het huren van een Citroen C3, Opel Corsa of vergelijkbare automaat voor 5 personen.

Zaken zoals verzekering en extra bestuurders zijn allemaal inclusief in de prijs. Verderop lees je het volledige overzicht van wat er inclusief is.

MaandSpeciale maandprijs
Januari€750,00 (in plaats van €974,00)
Februari€750,00 (in plaats van €880,00)
Maart€750,00 (in plaats van €977,00)
April€900,00 (in plaats van €1028,00)
Mei€900,00 (in plaats van €1062,00)
Juni€900,00 (in plaats van €1042,00)
Juli€1200,00 (in plaats van €1505,00)
Augustus€1200,00 (in plaats van €1505,00)
September€1200,00 (in plaats van €1442,00)
Oktober€900,00 (in plaats van €1060,00)
November€750,00 (in plaats van €942,00)
December€750,00 (in plaats van €974,00)
De auto ophalen bij het kantoor in Lagos is kosteloos. Ophalen en/of inleveren op het vliegveld van Faro kost eenmalig €15,00 luchthaventoeslag.

De volgende zaken zijn altijd inclusief bij het huren van een langtermijn auto:

 • Volledige verzekering inclusief;
 • Geen eigen risico;
 • Geen borgsom;
 • Geen aanbetaling nodig;
 • Onbeperkt aantal kilometers;
 • Gratis extra bestuurders;
 • Geen credit card nodig;
 • Overweldigend positief gerecenseerd;
 • Steun een Portugees familiebedrijf;

De 450+ reviews op Google Maps liegen er niet. Luzcar heeft een superscore van 4,9 uit 5 sterren.

Luzcar Algarve - beste auto verhuur bedrijf

Vraag hieronder direct vrijblijvend een offerte aan met de verschillende auto’s en prijzen, of lees verder voor meer informatie over het aanbod. Heb je al een keuze kunnen maken? Gebruik dan het uitgebreide formulier verderop de pagina.

Ook al beschikt Luzcar over een vloot van meer dan 600 auto’s, in het hoogseizoen zijn ze vaak weken(!) van te voren volledig volgeboekt. Het is dus belangrijk om tijdig te reserveren, zeker voor de maanden juni, juli en augustus.

Is in de huurprijs bij Luzcar echt inclusief alles?

De reden dat Luzcar geselecteerd is als officiële partner van De Algarve Specialist, is omdat alle kosten waarvoor je normaal extra voor betaalt bij Luzcar standaard inclusief zijn. Dit is de volledige lijst:

 • Vrijwaring van aanrijdingsschade (CDW)
 • Eigen risico verzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Diefstal verzekering
 • BTW. tegen het geldende wettelijke tarief
 • Onbeperkt kilometers
 • Super CDW-verzekering – ziet af van elk eigen risico
 • TWL verzekering (banden, ruiten en sloten)
 • Kinderzitje (-18 Kg), op aanvraag
 • Kinderzitje (+18 Kg), op aanvraag
 • Extra chauffeurs
 • Verzekering voor rijden in Spanje

Niet inclusief: luchthaventoeslag:

De enige kosten die niet inclusief zijn, is een eenmalige luchthaventoeslag van €15,00 indien je de auto wilt ophalen en/of inleveren bij Faro Airport. Dit zijn kosten die Luzcar weer afdraagt aan de luchthaven. De €15,00 is eenmalig voor het ophalen en/of afleveren van de auto bij het vliegveld. Als je de huurauto afhaalt en aflevert bij het kantoor in Lagos, dan zijn deze kosten uiteraard niet van toepassing.

Welke andere kosten zijn niet inclusief? Natuurlijk moet er ergens een lijn getrokken worden. De kosten die niet inclusief zijn, hebben te maken met tol, schade door rijden onder invloed, verlies van sleutels en diefstal van in het voertuig achter gelaten persoonlijke bezittingen:

 • Kosten voor het gebruik van tolwegen is niet inclusief. Lees hier meer over de tolweg in de Algarve. Het beste kan je €10 a €20 pre-paid tegoed op de tol-chip zetten en indien nodig deze later aanvullen. Let op: helaas is er geen manier om het pre-paid tegoed te controleren, dus houd dit zelf goed bij.
 • De volledige verzekering vervalt indien de klant onder invloed is van alcohol of drugs. Dit is conform de Portugese wet
 • Het verliezen van de autosleutels (geschatte kosten 250 euro).
 • Verzekering van persoonlijke eigendommen die in het voertuig zijn achtergelaten in geval van diefstal. Portugal is een veilig land, maar laat geen waardevolle spullen achter in de auto!

Wat is de minimum leeftijd voor het huren van een auto bij Luzcar?

De minimumleeftijd voor het huren van een auto bij Luzcar is 21 jaar en de bestuurder moet zijn rijbewijs langer dan twee jaar hebben. Als het rijbewijs niet is afgegeven in het Latijnse alfabet (dwz Arabisch, Grieks, Russisch of Chinees), is een internationaal rijbewijs (LIC) vereist dat aan het originele rijbewijs is gehecht.

Mag ik met een huurauto van Luzcar door Spanje rijden?

Wil je een uitstapje doen naar Spanje, dan mag dat! Bij Luzcar ben je verzekerd wanneer je een uitstapje maakt naar Spanje. Let op: je mag niet met de auto naar andere landen dan Spanje of Portugal.

Welke betaalmethoden accepteert Luzcar?

Je hoeft bij Luzcar pas te betalen bij het daadwerkelijk in ontvangst nemen van je gehuurde auto. De betaalmethodes zijn:

 • Cash (Euro’s)
 • Credit Card
 • Debit Card (betaalpas)

Hoe zit het met tolwegen in de Algarve?

De Algarve kent één tolweg: de A22. Deze loopt van oost naar west en is de snelste manier om door de Algarve te rijden. Deze werkt niet met slagbomen en tolpoortjes, maar elektronisch.

Bij Luzcar ontvang je bij het huren van een auto een elektronisch prepaid tol-pasje, welke je van te voren moet opladen met een minimum van €10. Elke keer als je door een sectie van de tolweg rijdt, zal er automatisch geld afgeschreven worden van de pas.

Lees in dit artikel meer over de tolweg en hoe je deze kan vermijden

Voor de surfers: kan je dak dragers huren bij Luzcar?

Bij de meeste categorieën auto’s van Luzcar is het mogelijk om dak dragers te huren. Geef dit in je reservering aan en er zal rekening mee gehouden worden.

Een goede indicator of een bedrijf betrouwbaar is, zijn de openbare reviews. Hieronder vind je een aantal openbare Luzcar reviews van Google Maps van Nederlanders die eerder een auto huurden bij Luzcar:

Super tevreden over de auto die we hadden gehuurd. Geen gedoe met creditcard of verzekeringen. We hebben heerlijk rondgereden door de Algarve in een Skoda Fabia. Bedankt!

L Honing

Hele goede auto verhuur, wij huren hier ondertussen nu al 3 maanden, hele duidelijke comminucatie, wij betalen 450 euro per maand voor se auto we hebben een seat ibiza. Je kan een tolkastje erbij krijgen die betaal je elke keer apart contant voor wat je verbruikt heb op de tolwegen. Alle bestuurders zijn verzekerd.

Gabrielle de Koning

Ik ga nooit meer ergens anders huren Alleen hier 4 dagen 80 euro Geen drama verzekeringen ect Goeie service Auto inleveren. Ze vroegen alleen waar staat die.

Angelo P

Aanbevolen gekregen door een portugees al 1 van de beste auto verhuurbedrijven. Heb een auto gereserveerd voor volgende week dus we gaan het meemaken,in ieder geval niet zo duur 180 voor een week en dat in het hoogseizoen

Loes de Voogt

Perfect geregeld, al 6 x een auto gehuurd via luzcar en steeds een prima service. In Nederland voor de vakantie geboekt en op het vliegveld in Faro de auto betalen en ophalen. All in verzekering en een tweede chauffeur is in de prijs inbegrepen,ook hoeft men naderhand niets te betalen voor de tol op de snelweg. Ook wordt er geen borg op je creditcard afgeschreven, je betaald de auto en er zijn geen verborgen kosten. Echt een aanrader om hier je auto te huren.

Ron Cremers

Perfect geregeld met een goede All Inn prijs. De auto werd afgeleverd en opgehaald op de camping. Heldere uitleg en goede afspraak. Auto was prima in orde voor een bijzonder goede prijs. Zal zeker hier weer een auto huren als de kans zich voordoet.

Gerrit Vinke

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

De Algarve Specialist logo
Time to momo Algarve reisgids

Liever een papieren reisgids in handen? Bekijk hier mijn gloednieuwe reisgids: Time to Momo Algarve!

bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.