Ga naar de inhoud
markthal loule algarve

🍋 Een bezoek aan een markt in de Algarve is een geweldige manier om lokale producten te ontdekken, de cultuur op te snuiven en tegelijkertijd een souvenir op de kop te tikken. Markten worden door heel de Algarve gehouden, met lokale markten op maandelijkse basis, vaste markten dagelijks en een aantal speciale markten die jaarlijks of seizoensgebonden plaatsvinden. Waar je ook verblijft in de Algarve, je kunt er zeker van zijn dat er op elk moment wel een markt in de buurt wordt gehouden.

🕙 Veel van de markten in de Algarve vinden ‘s ochtends plaats, waardoor je gemakkelijk een bezoek aan de markt kunt combineren met een middag bij een van de vele attracties in de Algarve, zoals boottochten, een rondleiding over een wijngaard of een bezoek aan een waterpark.

🗺 Bekijk op deze pagina een kaart plus lijstje met markten in de Algarve. Deze lijst omvat een mix van alle verschillende soorten markten die je in de regio kunt vinden en benadrukt enkele van mijn favorieten. Bekijk eerst de handige overzichtskaart zodat je ziet waar de markten zijn en lees vervolgens per markt wat je kan verwachten en wat de openingstijden zijn.

💡 Tip: Ik vertel over een aantal van mijn favoriete markten in mijn gloednieuwe Nederlandstalige reisgids: Time to Momo Algarve. Hier lees je meer over het boek dat sinds april overal verkrijgbaar is.

Markten Algarve
De Mercado Municipal de Santo Amaro, een overdekte markt in Lagos

Kaart met overdekte markten in de Algarve

Bekijk hieronder een handige overzichtskaart met markten in de Algarve. De meeste plaatsen zijn, met wat geduld, bereikbaar met het openbaar vervoer, maar om een hoop tijd (en moeite) te besparen, raad ik aan om een goedkope auto te huren.

📌 Klik op een van de pinnen om te zien welke markt het is, plus een korte beschrijving en de openingstijden.

Kaart met markten in de Algarve:

💡 Tip: Meer handige kaarten? Op deze pagina vind je een vergelijkbare kaart, maar dan voor de mooiste bezienswaardigheden van de Algarve!

Overzicht buitenmarkten & vlooienmarkten in de Algarve

Bekijk hieronder een schema van de markten in de Algarve per dag van de week. Klik op een knop om de lijst open te vouwen.

📆 Maandag (klik om open te vouwen)

📆 Dinsdag (klik om open te vouwen)

📆 Woensdag (klik om open te vouwen)

📆 Donderdag (klik om open te vouwen)

📆 Vrijdag (klik om open te vouwen)

📆 Zaterdag (klik om open te vouwen)

📆 Zondag (klik om open te vouwen)

De 4 leukste markten in de Algarve

Sommige markten in de Algarve zijn net iets leuker en uitgebreider dan anderen. Als inwoner van de Algarve, ben ik regelmatig in een van de markthallen te vinden om niet alleen goedkoop inkopen te doen, maar ook zo de lokale economie te steunen. Dit zijn 4 van mijn favoriete markten in de Algarve die ik aanraad te bezoeken:

markthal loule algarve

De markt van Loulé (Mercado Municipal de Loulé) bevindt zich in het historische centrum van de stad en is het hele jaar door van ma-za geopend. Dit prachtige gebouw, meer dan 100 jaar oud, vormt het kloppende hart van de stad, waar zowel lokale bewoners als toeristen rondstruinen tussen de kraampjes en stands.

Deze markt in Loulé is geopend van maandag tot en met zaterdag van 07:00 tot 15:00 uur en je treft er lokale producten, biologisch voedsel en verse vis. Wat deze markt extra aantrekkelijk maakt, is dat alles overdekt is, dus zelfs op sombere dagen is dit een uitstekende bestemming in de Algarve.

Op zaterdagen breidt de markt uit naar de omringende straten en vind je naast etenswaren ook kleding en handgemaakte producten.

Markten Algarve - Olhão

De markt in Olhão bestaat uit twee opvallende ronde gebouwen langs de kade. De ene hal is uitsluitend voor vers gevangen vis, de andere voor groente, fruit, vleeswaren en overige producten.

Ook als je niet op zoek bent naar levensmiddelen, is deze markt een bezoekje waard, al is het maar om te zien hoe de locals hun boodschappen halen.

De markt in Olhão is geopend van maandag tot en met zaterdag van 07:00 – 14:00.

Op zaterdagen is de markt groter en staan er kraampjes rondom de markthallen van 08:30 – 13:00 waar lokale boeren direct hun producten verkopen tegen aantrekkelijke prijzen.

Markten Algarve - Quarteira

Quarteira kent twee markten. De dagelijks vis- en versmarkt langs de kade en de ‘Gipsy Market’.

De vismarkt vind je in het witte gebouw met blauwe afwerking naast het Praia da Rosa Branca. Hier kopen de inwoners van de stad hun verse vis, maar in de aangrenzende ruimtes ook groentes en fruit.

De vismarkt is van maandag tot en met zaterdag geopend van 08:00 – 14:00.

De Gipsy Market is een wekelijkse vlooienmarkt net buiten het centrum van de stad. Iedere woensdag van 08:00 tot 14:00 kan je hier terecht voor armbanden, zonnebrillen, extra grote strandlakens, tassen en shirts. De echtheid van de verkochte merkkleding is discutabel, maar de prijzen zijn prima.

de markthal van Lagos, Algarve

De Mercado Municipal de Santo Amaro is een overdekte markthal in Lagos waar de echte locals hun boodschappen komen doen. Deze is een stukje kleiner dan de Mercado Municipal de Lagos, maar die is in mijn ogen iets meer gericht op toeristen en dus wat duurder.

Deze markthal is dagelijks behalve zondagen geopend van 07:00 – 13:00 en je vind er viskramen, groenten en fruit en een aantal ambachtelijke producten zoals handgemaakte kleding, kleden en échte honing.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

De Algarve Specialist logo
Time to momo Algarve reisgids

Liever een papieren reisgids in handen? Bekijk hier mijn gloednieuwe reisgids: Time to Momo Algarve!

bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.