Meteen naar de inhoud

Top 3 bezienswaardigheden in Luz

1. Praia da Luz

Luz en Praia da Luz Algarve Portugal

Het idyllische Praia da Luz is een 800 meter lang strand dat aan de ene zijde overloopt in een vlakke rotspartij die het water in loopt terwijl deze aan de andere zijde langzaam opgeslokt wordt door indrukwekkende en kleurrijke kliffen. In de zomer is het strand populair onder zonaanbidders en vertrekken hier bananenboten, huur je strandstoelen en kan je snorkelen, terwijl je in de rest van het jaar hier goede surfgolven kan vinden en het strand gebruikt wordt door de expat beachvolleybal gemeenschap. Direct achter strand kent de boulevard een aantal uitstekende restaurants waar je in de zomer absoluut moet reserveren, maar je in de winter gewoon binnen kan lopen.

2. Igreja de Nossa Senhora da Luz

Igreja de Nossa Senhora da Luz Algarve

3. Rocha Negra

Rocha Negra in Luz, Algarve

Zodra je het ziet, kan je wel raden waarom ze dit deze berg stenen de Zwarte Rots noemen. Was het niet voor deze indrukwekkende rotspartij, zou je hoogst waarschijnlijk van Luz naar Lagos kunnen lopen bij laagtij. Nu kan dit nog steeds wel, maar je zal bergop en af moeten om de wandeling tussen de twee plaatsen te kunnen maken. Vanaf bovenaf is de Rocha Negra net zo indrukwekkend als van beneden af. In het surfseizoen is het een populaire surfspot voor de pro’s die deze right-hander te lijf gaan (na een kwartier peddelen vanaf het strand). Loop vanaf Luz richting het oosten en je vind vanzelf het wandelpad dat je bovenop deze heuvel brengt.

Top 3 activiteiten in Luz

In luz is het aanbod van activiteiten een stuk kleiner dan in het naastgelegen Lagos, maar dat komt de rustige uitstraling eigenlijk wel ten goede. De meeste activiteiten hier zal je op eigen kracht moeten ondernemen, zoals mountain biken, wandelen of snorkelen. Dit zijn de top 3 activiteiten om te ondernemen in Luz:

1. E-bike of mountain bike huren bij Algarve Sportland

Algarve sportland e-bike mountain bike

Bij Algarve Sportland kan je terecht voor het huren van E-bike of E-Mountain bike voor een dag(deel) of meerdere dagen. Aangezien je al buiten de drukte van Lagos bent, fiets je binnen een paar minuten de bebouwing uit en ben je opeens omgeven door weilanden, heuvels en stranden. De vriendelijke eigenaar kent de leukste plekjes om heen te rijden met je gehuurde tweetwieler. Tip: rijd richting het zuidoosten richting Burgau & Salema voor een mooie rit met onderweg genoeg stops om je interne caffeine reservoir aan te vullen onder begeleiding van een Pastel de Nata.

2. Wandelen naar de Vértice Geodésico da Atalaia

Luz en Praia da Luz tips

Vanaf Luz loopt een wandelroute omhoog richting het plateau dat uitkijkt over de Rocha Negra. Je eindpunt (of tussenstop als je doorloopt naar Lagos) is de Vértice Geodésico da Atalaia, een pilaar die bovenaan de heuvel de wacht houdt over het dorp. De route is goed te lopen en duurt vanaf Luz ongeveer een half uurtje. Neem op een zomerse dag wel een flesje water mee want je verliest snel een hoop vocht, zeker tijdens het laatste wat steilere stuk.

3. Snorkelen of Surfen

snorkelen Algarve activiteiten

Naast de bovenstaande leuke activiteiten, zijn er in de Algarve nog veel meer dingen te beleven. Bekijk alle activiteiten op de activiteitenpagina en maak je trip compleet.

algarve activiteiten, bezienswaardigheden, tips. Albufeira, Faro, Lagos, Portimão, Sagres

Auto huren in Luz

De beste restaurants in Luz