Ga naar de inhoud
Kitesurfen Algarve Alvor

De Algarve is de perfecte plek om te leren kitesurfen. Het hele jaar door staat er regelmatig een briesje die zeer geschikt is voor beginnende kitesurfers. In de baai van het vissersdorpje Alvor volg je veilig kitesurflessen in het relatief ondiepe water zonder dat je je zorgen hoeft te maken over voorbijvarende boten.

Leer tijdens een drie uur durende kitesurfles de eerste stappen van het kitesurfen zodat je zelf de kite kan besturen en hiermee over het heldere blauwe water scheert.

kitesurfen lessen Algarve Alvor

Kitesurfen Algarve informatie

De beste plek om te kitesurfen in de Algarve is de baai van Alvor. Dat komt omdat deze omringd is door zandbanken waardoor je niet zomaar op de open oceaan terecht komt. Bovendien is het water op de meeste plekken maar heup-diep waardoor je ook weer eenvoudig terug kan lopen en op je board kan klimmen.

Tijdens deze drie uur durende kitesurfles krijg je instructies van een ervaren instructeur en bestaat uit meerdere stappen:

  1. Theorielesje. De instructeur vertelt je over de veiligheidsvoorschriften en hoe al het materiaal gebruikt wordt.
  2. Body Drag. Met een kleine kite maar zonder board, leer je eerst de kite besturen terwijl je je lichaam laat voorttrekken door het water. Zo ontwikkel je gevoel voor de besturing van de kite wat je later toe zult passen zodra je op het kitesurfboard staat.
  3. Kitesurfen! Als je stap twee onder de knie hebt, dan is het tijd om je eerste meters te maken op een kitesurfboard.
kitesurfen lessen Algarve Alvor

Prijzen kitesurflessen in de Algarve

De kosten van leren kitesurfen in de Algarve zijn €140,00 per drie uur durende les. Uiteraard is al het (in 2024 gloednieuwe) materiaal inclusief en vervoer vanuit Burgau, Luz of Lagos. Afspreken op locatie is natuurlijk ook mogelijk.

Bekijk hieronder de beschikbaarheid en reserveer direct je eerste kitesurfles:

Powered by GetYourGuide
kitesurflessen Algarve

Veel gestelde vragen over kitesurflessen in de Algarve

Wat is kitesurfen?

Kitesurfen, ook wel bekend als kitesurfen of kiteboarden, is een watersport waarbij een kitesurfer op een board staat en wordt voortgetrokken door een vlieger of vliegerachtig apparaat dat aan een harnas is bevestigd. De sport combineert elementen van windsurfen, surfen en parachutespringen. Kitesurfers gebruiken een grote vlieger, vaak opgeblazen met lucht, om de kracht van de wind vast te leggen en zo snelheid te genereren. Door de controle over de vlieger te behouden, kunnen ze manoeuvres uitvoeren, sprongen maken en over het water glijden. Kitesurfen wordt beoefend op meren, oceanen en andere waterwegen met voldoende wind. Het is een opwindende en uitdagende activiteit die zowel door beginners als ervaren watersporters wordt genoten.

Waar kan je kitesurflessen volgen in de Algarve?

In de Algarve kan je kitesurflessen volgen in de baai van het vissersdorpje Alvor. Dankzij de combinatie van het ondiepe water en de afwezigheid van golven en zeestromingen, is dit de perfecte plaats om kitesurflessen te volgen tijdens je vakantie in zuid-Portugal.

Zijn kitesurflessen geschikt voor iedereen?

De genoemde kitesurflessen zijn geschikt voor volwassenen met een gemiddelde conditie. De lessen worden afgeraden voor zwangere vrouwen en kinderen/personen lichter dan 45 kilo.

De leukste activiteiten in de Algarve

Naast deze leuke activiteit, zijn er nog veel meer avonturen te beleven in de Algarve. Op de activiteitenpagina vind je alle uitjes en excursies die de moeite waard zijn om te ondernemen. Van boottochten tot wijngaarden bezoeken en van quad rijden tot E-biken.

activiteiten Algarve Portugal boeken. Albufeira, Faro, Sagres, Lagos, Portimão
De Algarve Specialist logo
Time to momo Algarve reisgids

Liever een papieren reisgids in handen? Bekijk hier mijn gloednieuwe reisgids: Time to Momo Algarve!

bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.