Ga naar de inhoud

Algarve tip: Bezoek een olijfgaard en leer hoe olijfolie gemaakt wordt!

  • David 

De Algarve kent talloze wijngaarden waar uitstekende Portugese wijn gemaakt wordt. Veel daarvan zijn open voor bezoekers en daar wordt door veel vakantiegangers dan ook dankbaar gebruik van gemaakt tijdens een begeleide rondleiding en wijnproeverij. Maar wist je dat er nog een soort ‘-gaard’ te bezoeken is, waar je misschien niet zo snel aan denkt? De Algarve staat namelijk naast wijn ook bekend om haar uitstekende olijfolie. Bij de olijfgaard van Monterosa, kan je op bezoek om te leren hoe typische Algarve olijfolie gemaakt wordt!

💡 Olijventip: In Tavira kan je een olijvenfabriek bezoeken en diverse lokale olijfsoorten proberen in combinatie met een kleine rondleiding.

Monterosa olijfgaard Algarve bezoeken
De Monterosa olijfgaard. Bron: https://monterosa-oliveoil.com

Op een kleine drie kwartier rijden vanaf Albufeira of een half uur vanaf Faro, vind je de Monterosa olijfgaard. Hier produceren ze op 15 hectare land een aantal uitstekende soorten olijfolie die tijdens het koken van een maaltijd de gerechten complimenteren. De olijven worden hier nog met de hand geplukt, maar ze gebruiken moderne technieken en machinerie om zo met veel zorg en aandacht zes verschillende soorten olijfolie te maken.

Niet alleen lokaal, maar ook internationaal staat de olijfolie van Monterosa goed aangeschreven. In verschillende internationale olijfolie competities, waaronder die in New York, Japan en Frankrijk, zijn ze al meerdere keren in de prijzen gevallen.

olijfgaard bezoeken Algarve
De verschillende soorten olijfolie. Bron: https://monterosa-oliveoil.com

Het leuke van de Monterosa olijfgaard is dat ze rondleidingen aanbieden waarbij je gedurende anderhalf uur van alles leert over het proces van olijfolie maken, uiteraard gevolgd door een olijfolieproeverij. In tegenstelling tot een wijnproeverij, hoe je hier geen ruzie te maken over wie de bob is!

Tickets voor de rondleiding plus proeverij zijn op het moment van schrijven €13,00 voor volwassenen en €7,00 voor kinderen. Voor groepen met meer dan 4 personen kan je op aanvraag een bezoek inplannen.

Uiteraard is er ook een kleine winkel waar je flessen olijfolie kan kopen. De meeste flessen Extra Virgin van 500ml zijn €21,00 op het moment van schrijven.

olijfgaard bezoeken Algarve
De olijfolieproeverij ruimte. Bron: https://monterosa-oliveoil.com

💡 Olijventip: in Tavira kan je een olijvenfabriek bezoeken en diverse lokale olijfsoorten proberen in combinatie met een kleine rondleiding.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 5

Wees de eerste die dit bericht waardeert.