Meteen naar de inhoud

Welkom in de Portugese Algarve

Bestemmingen

Zon, zee, avontuur & rust. Dit staat jou te wachten in de Portugese Algarve. Met meer dan 150 kilometer aan kustlijn, zit de perfecte bestemming voor jou er gegarandeerd tussen. Ontdek de verschillende dorpen, stranden en bezienswaardigheden en laat ons jou helpen met het kiezen van de beste uitvalsbasis waarvandaan jij de Algarve kan ontdekken.

algarve-portugal-vakantie

Bestemmingswijzer Algarve

De eerste stap in het bepalen van jouw ideale uitvalsbasis is het kiezen van de gewenste omgeving. Wil je op loopafstand van het strand zijn verblijven, of in een appartement in het hart van een van de bruisende steden, op loopafstand naar de bar. Bezoekers van de Algarve zonder eigen vervoersmiddel geven vaak de voorkeur aan Albufeira of Lagos, terwijl anderen liever kiezen voor een afgelegen retraite-stijl accommodatie in de natuur. Onder de afstandstabel vindt je de meest prominente bestemmingen en hun kenmerken die je helpen met het kiezen van jouw uitvalsbasis in de Algarve!

VanNaarAfstand(Huur) auto of Taxi reistijdOpenbaar vervoer reistijd
Faro AirportFaro7 km00:1500:20
Faro AirportAlbufeira47 km00:4001:50
Faro AirportPortimão72 km00:5501:40
Faro AirportLagos88 km01:0502:15
Faro AirportSagres117 km01:2503:40

Overzicht per bestemming

Albufeira

Albufeira beste bezienswaardigheden tips activiteiten boeken ervaringen bestemmingen

Albufeira is de plek voor jongeren (maar zeker ook ouderen) die op zoek zijn naar adrenaline, een goed feestje of een plek om door te zakken onder het genot van een paar imperials. De boulevard die ook wel ‘the strip’ genoemd wordt, zit vol met pubs & clubs die tot diep in de nacht het publiek entertainen met live muziek & DJ’s. In de marina en op de praias zijn talloze activiteiten te vinden voor jong en oud, van boottochten tot SUP tours. De stranden raken echter, zeker in het hoogseizoen, wel snel vol waardoor het niet een van de rustigste plaatsen is in de Algarve.

Albufeira is een goede hub om activiteiten vanuit te ondernemen. Vanaf hier kan je alle kanten op en worden er tours georganiseerd die je naar de omliggende bezienswaardigheden brengt, maar ook de verderop gelegen per bus of jeep. Alle denkbare activiteiten kan je hier vinden. Van dolfijnen spot tours tot dagtrips naar wijngaarden.

Albufeira was vroeger een belangrijk vissersdorp, waar de romeinen een stadsmuur omheen gebouwd hebben om deze te beschermen. Tegenwoordig staat het centrum vooral vol met souvenirshops, pubs en het enige dat je doet herinneren aan vroeger de architectuur van de oude gebouwen.

Lagos

Lagos beste bezienswaardigheden tips activiteiten boeken ervaringen bestemmingen

Portimão

Portimão beste bezienswaardigheden tips activiteiten boeken ervaringen bestemmingen

Sagres

sagres bezienswaardigheden tips populair activiteiten

Faro

ponta de piedade strand