Ga naar de inhoud
Algarve blogs, nieuws en interviews

In september 2021 arriveerde ik voor de eerste keer in Portugal voor een welverdiende vakantie na 2 jaar lockdown. In tien dagen reed ik met een kleine Peugeot 107 vanaf de randstad door België, Frankrijk, Spanje en het noorden van Portugal om vervolgens aan te komen in Lagos voor een week surflessen. In de maanden die volgden werd ik langzaam verliefd op het landschap, de mensen en de golven waardoor ik in maart 2022 de knoop doorhakte en mijn appartementje in Rotterdam verruild hebt voor zon, zee, rust en natuur.

Hieronder vind je de drie categorieën Algarve blogs die op de site te vinden zijn:

  1. Mijn blogs, nieuwsartikelen & tips voor bezoekers aan de Algarve & het leven hier.
  2. Interviews met Nederlanders die geëmigreerd zijn naar de Algarve.
  3. Andere interessante & noemenswaardige blogs over de Algarve van derden.

Mijn Algarve blogs & nieuws

In mijn blogs deel ik mijn tips & ervaringen voor bezoekers die de Algarve komen ontdekken tijdens een vakantie, langdurig verblijf, overwinteren of digital nomad ervaring. Zo lees je over interessante bezienswaardigheden, niet te missen activiteiten, favoriete restaurants en meer!

Nederlanders in de Algarve

Met enige regelmatig ontmoet ik hier inspirerende Nederlanders die de polders verruild hebben voor de praias. Tijdens interviews met hen, probeer ik te ontleden welk pad ze bewandeld hebben om uiteindelijk uit te komen in de Algarve en wat ze hier houdt.

Andere interessante blogs

Ik ben natuurlijk niet de enige die van Portugal & de Algarve houd en er graag over schrijft. Ontdek andere inspirerende blogs, fotogalerijen of video’s van andere (Nederlanders) die hun passie voor Portugal delen met anderen.

Meer leuke tips voor jouw Algarve vakantie

Mijn website vol andere leuke tips voor jouw avontuur naar de Algarve. Zo vind je een compleet overzicht van alle activiteiten die je kan ondernemen, ontdek je bijzondere overnachtingslocaties en kan je het beste autoverhuurbedrijf van de Algarve vinden. Heb je vragen, stuur gerust een bericht en ik help je graag verder!

Activiteiten tips

Altijd al eens dolfijnen in het wild willen zien? Of wil je een lokale wijngaard bezoeken? De Algarve zit vol leuke activiteiten ter land, ter zee én in de lucht die je kan ondernemen tijdens je vakantie. Bekijk alle activiteiten op de activiteiten pagina.

Accommodatie tips

bijzondere overnachting Algarve

Vind je het leuk om in een bijzondere accommodatie te verblijven? Naast vele prachtige hotels en resorts zijn er ook een aantal bijzondere glampings en tiny houses te vinden in de Algarve. Bekijk al mijn accommodatie tips op deze pagina:

Huurauto tips

auto huren huurauto algarve albufeira lagos faro portimao

Het vinden van een goed autoverhuurbedrijf kan een flinke uitdaging zijn. Je wilt immers niet voor onverwachte kosten staan of rare verrassingen. De Algarve Specialist werkt dan ook uitsluitend samen met het beste verhuurbedrijf in de Algarve: Luzcar.

De Algarve Specialist logo
Time to momo Algarve reisgids

Liever een papieren reisgids in handen? Bekijk hier mijn gloednieuwe reisgids: Time to Momo Algarve!

bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *