Ga naar de inhoud

Digital Nomads Algarve

Met de opkomst van het thuiswerken, kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om hun woonkamer in te wisselen voor zon, zee en strand. De Algarve zit vol likeminded durvers die na het sluiten van hun laptop op een surfboard springen, beachvolley spelen of op de mountain bike springen voor welverdiende ontspanning. Ontmoet anderen tijdens de digital nomad meetings, word lid van sport- & surf-whatsappgroepen en geniet samen van de prachtige Portugese cultuur en natuur.

digital nomads Algarve. Lagos, Faro, Albufeira, Sagres, Portimão. Portugal
digital nomads algarve - lagos faro portimao sagres albufeira

Het vinden van een onderkomen is een van de eerste stappen die je waarschijnlijk zult ondernemen. De meeste mensen die richting de Algarve komen om hier te werken, kiezen ervoor om te verblijven in een BnB of een hostel. In het ‘laagseizoen’ (eind september tot eind mei) is het makkelijker om accommodatie te vinden en zijn de prijzen veel lager dan in het hoogseizoen. Het voordeel van starten vanuit een hostel is dat je gelijk nieuwe mensen leert kennen met wie je samen de omgeving kan verkennen. Zodra je besluit om langer te blijven, kan je via Facebook groepen, digital nomad whatsapp groepen of via via langdurige accommodatie vinden. Via AirBnB kan je tegenwoordig accommodatie voor meerdere maanden boeken waarbij je een gunstigere prijs kan krijgen dan losse weken. Het nadeel is wel dat ze in de zomer de prijzen flink verhogen, waardoor je zal moeten verhuizen of diep in de buidel zal moeten tasten.

digital nomads Algarve. Lagos, Faro, Albufeira, Sagres, Portimão. Portugal

Als je net aankomt en alleen bent, kan het misschien misschien wat eenzaam aanvoelen. Maar maak je geen zorgen, de Algarve zit vol leuke mensen die misschien net als jij ook pas net aangekomen zijn. Door lid te worden van community groepen op Facebook of Whatsapp, ontmoet je al snel vele anderen die misschien wel dezelfde hobbies en interesses hebben als jij. Zo is er in Lagos een sport-whatsappgroep waarin meerder malen per week activiteiten aangekondigd worden, zoals beachvolleybal, padel, ultimate frisbee, yoga en meer. Ook zijn er whatsapp groepen voor surfens van alle niveaus die samen afspreken om wat golfjes te pakken met soms een hapje of drankje na afloop. Zo hoef je hier nooit alleen te zijn!

digital nomads Algarve. Lagos, Faro, Albufeira, Sagres, Portimão. Portugal

Vind je het lastig om je te concentreren vanuit je (gedeelde) woonkamer, hostel of hotelkamer? Of zoek je inspiratie en contact met andere online-werkers? Er zijn in de Algarve een hoop cafétjes die digital nomads verwelkomen en er zelfs op ingericht zijn door stroompuntjes en comfortabele stoelen aan te bieden. Bovendien heb je voor een habbekrats een heerlijke bak koffie of een tosta mista (Portugese tosti). Daarnaast zijn er de laatste tijd steeds meer co-working locaties bijgekomen. Dit zijn kantorenpanden of omgetoverde huiskamers waar je een eigen bureau en bureaustoel kan huren om vandaan te werken.

Overzicht co-working spaces Algarve (klik)

digital nomads Algarve. Lagos, Faro, Albufeira, Sagres, Portimão. Portugal

Het leven in de Algarve is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Je houd hier makkelijker een beetje geld over aan het einde van de maand, in plaats van andersom (helemaal als je in Nederland je woning onderverhuurt of verlaat). De nabijgelegen dorpen, steden en stranden zijn goed aan te rijden als je eigen vervoer hebt, maar met de bus kan je – als je geduld hebt – ook prima uit de voeten komen. Boodschappen haal je goedkoop bij de Lidl of Aldi en als je de dure toeristische restaurants vermijd, kan je prima voor 10-12 euro genieten van wat de Portugese keuken te bieden heeft!

digital nomads Algarve. Lagos, Faro, Albufeira, Sagres, Portimão. Portugal

Heb je een vraag over het digital nomad leven in de Algarve? Stuur ons een berichtje!

Ben je nieuwsgierig naar het leven als digital nomad in de Algarve, maar zit twijfel in de weg van de stap naar werken vanuit het paradijs? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag aan meer informatie en ervaringen. Let wel: het kan misschien even duren voor je antwoord krijgt, want de mailbox wordt niet continue gemonitord. Waarschijnlijk liggen we in het water te wachten op de volgende golf 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *