Meteen naar de inhoud
Burgau en Praia da Burgau, Algarve, Portugal

Top 3 bezienswaardigheden in Burgau

1. Praia da Burgau

Burgau en Praia da Burgau, Algarve, Portugal

Het strand van Burgau is dankzij de hoge kliffen aan de west en noordzijde een uitstekende plek voor een dagje strand wanneer er een noord- of westerwind staat. In de zomer is het heldere blauwe water ideaal om in te snorkelen, terwijl in het najaar de surfscholen dankbaar gebruik maken van de golven wanneer er een oostelijke deining is. Bij Beach Bar Burgau serveren ze uitstekende lunchgerechten en kan je Medronho proberen, bij het kleine maar sfeervolle buiten-barretje van A Prateleira krijg je tegen eerlijke prijzen koud glas Somersby of Sagres.

2. Het uitzicht vanaf de Forte de Burgau ruïne

Burgau en Praia da Burgau, Algarve, Portugal

3. Rua principal & rua 25 de Abril

Burgau en Praia da Burgau, Algarve, Portugal

Hoewel een exact dorpscentrum niet echt aan te wijzen is, zijn er drie straten in Burgau die het verkennen waard zijn. Hier vind je een aantal ambachtelijke souvenirwinkels, cafés en restaurants omringd door bloeiende struiken en bomen.

Top 3 activiteiten in Burgau

Dit zijn de top 3 activiteiten om te ondernemen in en om Burgau:

1. Snorkelen of surfen bij Praia da Burgau

Activiteiten in Burgau en Praia da Burgau

In de zomer zijn de wateren rondom Burgau heerlijk kalm en helder. Het zand is gaan liggen waardoor het zicht onderwater enorm goed is. Neem vanaf thuis een snorkel en masker mee en neem een duikje aan een van de zijdes van de baai om voorbij zwemmende vissen te begluren. Kom je vóór mei of na september, dan is de kans aanwezig dat je hier uitstekend kan surfen. Neem je eigen board mee in het vliegtuig, of huur er heen in de buurt bij een van de surfscholen.

2. E-biken of mountain biken rondom Burgau

Algarvesportland e-bike huren mountain bike fiets huren Algarve, Portugal. Activiteiten in Burgau en Praia da Burgau

3. Wandelen lang de kliffen van Burgau naar Luz

Activiteiten in Burgau en Praia da Burgau

Naast de bovenstaande leuke activiteiten, zijn er in de Algarve nog veel meer dingen te beleven. Bekijk alle activiteiten op de activiteitenpagina en maak je trip compleet.

algarve activiteiten, bezienswaardigheden, tips. Albufeira, Faro, Lagos, Portimão, Sagres

De beste restaurants in Burgau