Meteen naar de inhoud

Top 6 bezienswaardigheden in Monchique

1. Monchique

Monchique en foia, Algarve, Portugal

In Monchique vind je nog veel traditionele Portugese architectuur. Witgekalkte huizen met felgekleurde deuren en ramen laten je voelen dat je niet meer in Nederland bent. In het centrum bevind zich een klein parkje en op en rondom het plein kan je op een van de terrassen terecht voor een kop koffie, warme lunch of een koude Superbock.

2. Miradouro da Fóia

bezienswaardigheden in en rondom Monchique, Algarve, Portugal

Een kleine 15 minuten rijden vanuit Monchique richting het westen op de N266-3, brengt je naar het uitzichtpunt van de Fóia berg. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en kan je van een drankje genieten bij het kleine popup barretje net onder de parkeerplaats. Op een heldere wolkeloze dag, zie je niet alleen de zuidkust, maar kan je ook de westkust in de verte zien.

3. Foia bergwater bron

bezienswaardigheden in en rondom Monchique, Algarve, Portugal

Onderweg naar de top van Foia? Breng je lege drinkfles mee en vul deze met heerlijk helder bergwater bij deze mini bron. Net gelegen onder de top van de berg, kijk je ook vanaf hier over de zuidkust van Portugal.

Er zijn een paar picknick bankjes waar je gebruik van kan maken terwijl je een meegenomen snack wegspoelt met je vers getapte bronwater.

4. Parque da Barragem de Odelouca

De Odelouca Barragem (dam) is een van de belangrijkste water reservoirs voor de Algarve. Hier wordt in het najaar regenwater opgespaard zodat gedurende de rest van het jaar de dorpen en steden in de Algarve van drinkwater kunnen worden voorzien. Vanaf de parkeerplaats kan je uitkijken over het stuwmeer. Kom je richting het einde van de zomer, dan zal het waterpeil een stuk lager staan dan in februari/maart. Zwemmen is niet toegestaan.

5. Fonte Santa wandeling naar ruïne en waterbron

6. Casa do Medronho in Marmelete

In het kleine Casa do Medronho museum in Marmelete, leer je hoe de alcoholische drank Medronho gemaakt wordt. Een bezoekje is gratis en daardoor een leuke stop tijdens je roadtrip door de omgeving.

Top 3 tours naar Monchique

Naast de bovenstaande leuke activiteiten, zijn er in de Algarve nog veel meer dingen te beleven. Bekijk alle activiteiten op de activiteitenpagina en maak je trip compleet.

algarve activiteiten, bezienswaardigheden, tips. Albufeira, Faro, Lagos, Portimão, Sagres

Auto huren in Monchique

De beste restaurants in Monchique