Ga naar de inhoud

Silves is een historische stad verscholen in het heuvelachtige binnenland van de Algarve op een klein half uurtje rijden vanaf Albufeira. Verspreid door de stad, welke eenvoudig te voet te ontdekken is, vind je vele overblijfselen van de Romeinse tijd, de Mooren en de latere Europese veroveraars. Hoewel je in één dag de meeste highlights van Silves kan afstrepen, zal je rond etenstijd voor een lastige keuze komen te staan dankzij de vele gezellige en uitstekende restaurants die de stad rijk is.

Langs het oude centrum kabbelt de Rio Arade vanuit de verderop gelegen barragem (stuwdam) richting de oceaan uitmonding bij Portimão. Eenmaal in Silves, stroomt het water onder de Ponta Romana door – een voetgangersbrug die stamt uit de tijd van de Romeinen en vandaag de dag nog steeds in gebruik is. Het meest bezochte historische object is echter het donkerrode zandstenen Castelo de Silves, welke door de Mooren gebouwd is en al van veraf te zien is wanneer je de stad nadert.

Een bezoek aan Silves is een absolute aanrader als je een dagje Portugese cultuur en geschiedenis wilt ervaren. Zelf ben ik er al meerdere keren in dit plaatsje geweest om het te ontdekken, foto’s te maken en zo uiteindelijk deze pagina te creëren.

Hieronder vind je mijn tips en aanbevelingen voor een bezoek aan Silves!

🚗 Even tussendoor: wil jij een Portugees familiebedrijfje steunen? Huur dan je auto bij Luzcar in plaats van een corporatie. Muito obrigado!

Silves Algarve Portugal tips, bezienswaardigheden, restaurants en activiteiten
De Arade rivier stroomt rustig door Silves richting de oceaan.

Silves kent een lange en rijke geschiedenis. In de tijd van de Feniciërs en later de Romeinen, was het een belangrijke handelsstad voor lokale producten zoals olijfolie en kurk. Rond 716 werd de stad veroverd door de Mooren en bouwden zij het indrukwekkende kasteel dat vandaag de dag nog trots overeind staat.

In de 12e eeuw werd Silves heroverd door de christelijke koningen van Portugal en in de eeuwen die volgden verloor de stad zijn belangrijke positie als handelscentrum. Dit was een periode waarin Portugal, zoals veel andere Europese landen, begon uit te breiden en te koloniseren in de Nieuwe Wereld en de Afrikaanse kusten, waardoor de handel langs de kusten van de Middellandse Zee minder belangrijk werd.

In de 19e eeuw onderging Silves, net als vele andere delen van Portugal, een periode van economische achteruitgang en emigratie als gevolg van verschillende oorzaken. Een belangrijke factor was de Napoleontische oorlogen in Europa, die Portugal hard troffen en de economie van het land verwoestten. Daarnaast zorgde de opkomst van de industriële revolutie in Europa voor een verandering in de economie van Portugal en de Algarve. De traditionele landbouw- en ambachtelijke industrieën van Silves werden steeds minder winstgevend en werden verdrongen door de opkomende industriële sectoren in Europa.

Tegenwoordig is de stad weer aan het opbloeien, voornamelijk dankzij de opkomst van toerisme, maar ook de landbouw speelt nog steeds een belangrijke rol. Zo vind je rondom Silves vele boomgaarden waar citrusvruchten, amandelen, olijven, kurk en druiven verbouwd worden. Bezoek je het kasteel van Silves, speur dan eens vanaf de muren de horizon af voor een van deze boomgaarden.

Silves Algarve Portugal tips, bezienswaardigheden, restaurants en activiteiten
Silves, met op de achtergrond het Moorse kasteel.

Dankzij de lange geschiedenis van Silves, zijn er hier veel leuke bezienswaardigheden te ontdekken tijdens een bezoek aan deze historische stad. Het beste kan je je (huur)auto gratis parkeren op de grote parkeerplaats langs de rivier of aan de achterzijde van het kasteel en daarna te voet op avontuur gaan. Ik raad aan om normale of wandelschoenen aan te doen in plaats van teenslippers, aangezien je best wat meters zal maken in dit tegen een heuvel aangebouwde plaatsje.

De beste manier om Silves te ontdekken is een combinatie van de hieronder genoemde highlights te bekijken, maar ook door lekker te dwalen door de wirwar van straatjes, zeker rondom de kathedraal en het kasteel. Zo kom je sfeervolle verborgen restaurantjes tegen, ambachtelijke (souvenir)winkels en ateliers die andere bezoekers over het hoofd zien!

Dit zijn de top 10 mooiste bezienswaardigheden in en rondom Silves die ik aanraad te bezoeken:

Bezienswaardigheden Silve Portugals: Castelo de Silves Algarve.

Het Castelo de Silves is een middeleeuws kasteel gelegen op de heuveltop van Silves. Dit donkerrode kasteel werd gebouwd tijdens de Moorse overheersing van de regio in de 8e eeuw en diende als een belangrijke vesting voor de Moren tijdens de middeleeuwen. Het is een van de best bewaarde middeleeuwse forten in Portugal. Het kasteel heeft verschillende torens en poorten en is omgeven door imposante muren die een fraai uitzicht bieden over de stad en de omgeving. Het kasteel werd gebouwd met zandsteen en heeft prachtige versieringen en decoraties, waaronder Moorse bogen, beeldhouwwerken en tegels.

Tegenwoordig is het een populaire bestemming onder bezoekers van Silves en voor minder dan €3,00 p.p ben je binnen. In de zomer vinden er af en toe culturele evenementen plaats op het kasteel, zoals concerten en theatervoorstellingen.

Hoewel er in het kasteel niet veel bezoekersinformatie beschikbaar is, is het uitzicht dat je hebt vanaf de oude muren al genoeg reden om een kaartje te kopen.

Bezienswaardigheden Silves Portugal: De Catedral de Silves

De Catedral de Silves is een gotische kathedraal gelegen in het historische centrum van Silves, op een paar minuten lopen van het kasteel. Het werd gebouwd in de 13e eeuw tijdens de christelijke reconquista (herovering) van de regio op de overblijfselen van een voormalige moskee en diende als de belangrijkste kerk voor de christelijke bevolking van de stad.

Binnenin zijn er verschillende kapellen en altaren, evenals gotische en barokke versieringen en kunstwerken. Door de eeuwen heen onderging de kathedraal verschillende restauraties en is nu een belangrijk cultureel en historisch monument.

Het is open voor bezoekers en biedt een kijkje op de middeleeuwse architectuur en kunst van Portugal. De kathedraal wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor religieuze diensten.

Bezienswaardigheden Silves Portugal: Museu Municipal de Arqueologia

Het Museu Municipal de Arqueologia is een archeologisch museum gevestigd in een gerestaureerd gebouw uit de 16e eeuw en neemt je mee in de rijke geschiedenis van deze regio. Het museum herbergt verschillende archeologische vondsten die zijn opgegraven in de omgeving, waaronder objecten uit de prehistorie, de Romeinse tijd en de Moorse periode. Het museum heeft ook een collectie van middeleeuwse kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en religieuze kunstwerken.

Een van de meest opvallende collecties in het museum is de Moorse collectie, die de invloed van de Moorse cultuur in de regio weerspiegelt. Deze collectie bevat artefacten zoals keramiek, textiel, sieraden en wapens uit de Moorse tijd, evenals een reconstructie van een Moors huis.

De entree kost op het moment van schrijven €2,10 of €3,90 als je een combi-ticket koopt die je toegang geeft tot het kasteel.

Bezienswaardigheden Silves Portugal: Portas da Cidade

De uitstekend bewaarde en recentelijk gerenoveerde Portas da Cidade (stadspoort) is een van de drie stadspoorten van Silves die nog overeind staat. Je kan je inbeelden hoe de poortwachters vroeger de wacht hielden en gespuis probeerde buiten te houden.

Voor de ingang vind je een mooi betegelde plaza met een fontein en rondom wat cafés. Op de hoek van het plein staan wegwijzers die je helpen om de andere bezienswaardigheden te vinden.

Bezienswaardigheden Silves Portugal:
Rio Arade & Ponte Velha

De Ponte Velha, ook wel de Ponte Romana genoemd, is een oude Romeinse brug over de Arade rivier. Hoewel deze de brug helaas niet meer toegankelijk is, kun je je voorstellen hoe handelaren in het verleden eronderdoor voeren, beladen met kurk en olijfolie.

De naam ‘Ponte Romana’ is enigszins misleidend, aangezien de constructie dateert uit de 15e eeuw. Vermoedelijk heeft het de naam gekregen gezien de Romeinse architectuurstijl die gebruikt is (de Romeinen stonden bekend om hun boog constructies) en omdat er wellicht vroeger in de Romeinse tijd een dergelijke brug gestaan heeft.

Als je de auto parkeert op de grote parkeerplaats tegenover het stadion, kom je vanzelf de brug tegen terwijl je richting het centrum van Silves loopt. Afhankelijk van de waterstand en het slib, zie je vissen voorbij zwemmen.

Bezienswaardigheden Silves Portugal: Miradouro de Silves

Het Miradouro de Silves is een uitzichtpunt in het oosten van Silves, aan de overkant van de Arade river. Het is een kleine pitstop waard bij aankomst of vertrek met de auto. Vanaf hier kijk je over de rivier richting Silves en zie je het indrukwekkende kasteel boven de stad uitsteken.

De beste tijd om een foto te maken is in de ochtend of aan het einde van de dag, wanneer de kleuren het mooist zijn en de schaduwen meer diepte geven.

Bezienswaardigheden Silves Portugal:
Miradouro das muralhas de Silves

Vanaf de achterzijde van de parkeerplaats naast het kasteel, heb je bij het Miradouro das muralhas de Silves een mooi uitzicht over de vallei van Silves en zie je de vele boomgaarden die de omgeving rijk is.

Ik zou er niet voor omlopen, maar als je besluit hier te parkeren, is het een kijkje (en kiekje) waard. De pilaren die er nog staan, zijn overblijfselen van de oude stadsmuur die de test der tijd niet doorstaan hebben.

Bezienswaardigheden Silves Portugal:
Mercado Municipal de Silves - De Markt van Silves. Algarve

Deze kleine overdekte markthal (Mercado Municipal de Silves) is de plek waar de inwoners van de stad hun groeten, fruit, vlees & vis halen en waar ambachtelijke producten uit de regio te koop staan.

Op zaterdag is de markt op z’n grootst en staan ook rondom het in Moorse stijl gebouwde pand kraampjes met streekproducten. Let op, de markt is doordeweeks slechts tot 12:30 geopend, dus kom vroeg als je wat typisch Portugese producten wilt proberen!

Bezienswaardigheden Silves Portugal:
Slide & Splash waterpark Algarve, net buiten Silves.

Bekijk beschikbaarheid (klik om open te vouwen)

Op een paar kilometer ten zuiden van Silves ligt Slide & Splash. Dit grote waterpark is de perfecte plek om af te koelen op een warme Zuid-Portugese dag. Zoals de naam doet vermoeden, zit dit zwembadenpark vol glijbanen, maar ook worden er shows gegeven met valken, reptielen en tropische vogels. Naast ‘normale’ waterglijbanen, zijn er ook een aantal waar je met een opblaasband vanaf kan met meerdere personen tegelijk.

In het park zijn een aantal eetgelegenheden te vinden waar je terecht kan voor pizza, patat of hotdogs, maar gelukkig ook gezonde opties zoals salades en fruit.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €18,90 voor kinderen en €27,00 voor volwassenen.

Tip: boek van te voren tickets zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de entree. Bovendien is er een limiet van het aantal bezoekers dat ze toelaten, dus zeker in het hoogseizoen is het aan te raden om een paar dagen van te voren te reserveren.

Silves Algarve bezienswaardigheden en vakantie tips: Sand city Lagoa.

Sand City Lagoa is het grootste zandsculpturen park in de wereld. Met meer dan 120 sculpturen verspreid over 5 hectare zie je het werk van meer dan 60 internationale kunstenaars. De sculpturen hebben diverse thema’s: van replica’s van bestaande objecten en personen tot star wars figuren.

Naast de vele zandsculpturen is er een speeltuin voor kinderen met trampolines, wat eetgelegenheden en een kleine spa waar je terecht kan voor een voetenmassage als je wilt bijkomen van al het lopen.

Ben je iets minder goed te voet, of lui, dan kan je een elektrische golfkar huren om alsnog het hele park te ontdekken per buggy.

Dit waren mijn top 10 tips qua bezienswaardigheden in en om Silves. Maar wist je dat de Algarve nog veel meer mooie plekjes heeft om te bezoeken? Bekijk op deze pagina de handige overzichtskaart die ik gemaakt heb met de naar mijn mening mooiste bezienswaardigheden in de Algarve.

In Silves en de directe omgeving zijn een hoop leuke activiteiten te ondernemen. In het centrum kan je bij een lokale kunstenaars je eigen vaas of azulejos tegel ontwerpen en afbakken, terwijl rondom de stad je bij wijngaarden op bezoek kan voor een proeverij.

Dit zijn de top 6 leukste dingen om te doen in en om Silves:

Activiteiten in Silves, Algarve: Workshop tegel schilderen in Silves

Bekijk beschikbaarheid (klik om open te vouwen)

Maak je eigen traditionele souvenir tijdens deze ontzettend leuke workshop tegel schilderen in Silves! Azulejos zijn typisch Portugese beschilderde tegels die volgens traditionele wijze geverfd en gebakken worden in een keramiekoven. Je ziet ze overal ter versiering van huizen, muren en pleinen.

Tijdens deze workshop bij een lokale kunstenaar leer je de technieken van het ontwerpen en maken van azuljes tegels, alvorens je zelf een ontwerp maakt.

Houd er rekening mee dat de tegel gebakken moet worden, waardoor deze pas een dag of twee later klaar is om meegenomen te worden. Volg deze workshop dus aan het begin van je vakantie en haal deze later in de week op!

Silves Algarve tips activiteiten: wijnproeven

Bekijk beschikbaarheid (klik om open te vouwen)

Het gebied rondom Silves staat bekend om haar wijnen. Onderweg naar de stad zie je langs de weg talloze druivenranken staan in het glooiende landschap. Een aantal van deze wijngaarden zijn te bezoeken voor een rondleiding! Zo kan je bij Cabrita Wines op bezoek voor een proeverij, bezoek aan de wijngaard en de wijnkelder.

Tijdens de proeverij krijg je naast drie soorten wijn, ook een aantal typische Portugese kaasjes en charcuterie om te proberen. Uiteraard is er ook een winkeltje waar je een aantal flessen kunt kopen als vloeibaar souvenir.

activiteiten Silves: workshop pottenbakken

Bekijk beschikbaarheid (klik om open te vouwen)

Waarom een souvenir kopen, als je een souvenir kunt maken! Tijdens deze workshop pottenbakken, krijg je een mini masterclass in aardewerk.

Samen met een lokale kunstenaar ga je aan de slag met klei, een pottenbakkerswiel en leer je hoe al eeuwenlang vazen, schalen en karaffen gemaakt worden.

Aangezien het klei eerst een week moet drogen alvorens het gebakken kan worden, raad ik aan om deze activiteit aan het begin van je vakantie te ondernemen en deze aan het einden van je verblijf op te halen.

Laten verzenden is mogelijk, maar verzendkosten zijn niet inclusief in de prijs.

activiteiten Silves: per zonneboot naar Silves varen.

Bekijk beschikbaarheid (klik om open te vouwen)

Vaar naar Silves in stijl met deze eco-vriendelijke zonneboot. Deze vaart 100% op zonne-energie en vertrekt vanuit de haven van Portimão via de Arade rivier naar Silves.

Onderweg vertelt de schipper je over de geschiedenis van de rivier en de rol die het speelde in het verleden van de Algarve. Ook zal hij meezoeken naar vogels en andere fauna die in of naast de rivier leven. Deze tocht duur 4,5 uur, waarvan je anderhalf uur vrije tijd hebt in Silves om te lunchen of een wandeling te maken. Daarna vaart de boot weer terug naar Portimão.

Zelf ben ik in april 2024 aan boord gestapt voor een tochtje. Mijn ervaring lees je hier.

Activiteiten in Silves Algarve: SUP stand up paddleboard les

Bekijk beschikbaarheid (klik om open te vouwen)

Als je nog nooit op een Stand Up Paddleboard gestaan hebt, is dit de perfecte locatie om het te proberen: op het stuwmeer van de Arade rivier.

De ervaren instructeur zorgt voor het materiaal en de uitleg die je nodig hebt om je balans te houden op een SUP. Daarna vaar je met het hele gezin over dit rustige stuwmeer en is er onderweg tijd om een verfrissende duik te nemen.

Optioneel, kan je een elektrische SUP krijgen die een eigen motortje heeft, waardoor je in hoge(re) snelheid over het water cruised!

activiteiten Silves: wijnproeverij en lunch. leuk om te doen.

Bekijk beschikbaarheid (klik om open te vouwen)

Uitgebreid lunchen en wijn proeven onder een oude olijfboom in het heuvelachtige binnenland van de Algarve. Klinkt goed, toch?

Bij wijngaardlandgoed Morgado do Quintão boek je een landgoedlunch waarbij je een aantal van hun wijnen proeft onder begeleiding van een heerlijke driegangenlunch.

Schuif met z’n allen aan de lange tafel en hoor verhalen over de geschiedenis van het landgoed van de wijngaardmanager. Ook maak je een kleine wandeling over het landgoed en zie je waar de druiven groeien.

Als je geen eigen vervoer hebt of meer uit je bezoek wilt halen dankzij de kennis van een ervaren gids, dan zijn er een aantal leuke begeleide excursies die je meenemen naar Silves en andere highlights in de omgeving.

Afhankelijk van welke tour je kiest, is er de mogelijkheid om opgehaald te worden bij je accommodatie in Albufeira, Lagos of Portimão. Zo beleef je een volle dag plezier en hoeft niemand de Bob te zijn!

Dit zijn drie excursies naar Silves die ik aanraad:

In Silves zitten een aantal leuke authentieke Portugese restaurants en cafés waar je op het terras even kan bijkomen van het wandelen door de straten van de stad. Dit zijn 4 restaurants en cafés die ik aanraad:

Heerlijke tapas en huisgemaakte limonade bij Segredo dos Mouros
  • Segredo dos Mouros – een leuke tapas & wijnbar waar ze ook heerlijke huisgemaakte limonades schenken. Tip: ga voor de tapasplank om diverse Portugese tapas te proberen. Het restaurant zit verscholen in een zijstraatje tegenover de kathedraal. Pas op voor de wilde tijgers.
  • Marisqueira Rui – Voor een goede Portugese vismaaltijd moet je zijn bij Marisqueira Rui. De spectaculaire visschotel voor twee personen is een aanrader als je van alles wat wilt proberen. Niet het goedkoopste restaurant, maar de prijs in mijn ogen waard!
  • Café Inglês – een sfeervol café waar je lekker (en betaalbaar) kan eten. Op zondagen is er live muziek. Het menu varieert van salades & pizza’s tot visgerechten en spaghetti.
  • Café da Rosa – voor koffie en Portugese gebak, moet je zijn bij Café da Rosa. In de vitrine staan de verschillende lekkernijen waar je uit kan kiezen ten toonstelling. Bovendien heb je vanaf het terras een leuk uitzicht over de stadspoort en de plaza.

Gun jezelf meer tijd om Silves te ontdekken door er een nachtje te overnachten! In het oude centrum vind je een aantal schattige kleine hotels en guesthouses, maar in de omgeving rondom wachten mooie landelijke accommodaties op je.

Dit zijn mijn 3 hotel tips voor Silves:

Casa Riad Yasmin Silves Algarve hotel tip

Casa Riad Yasmin in Silves is een prachtige guesthouse in het centrum van de stad met een Moorse stijl.

De kamers zijn kleurrijk en sfeervol ingericht en de eigenaren zijn super verwelkomend. In het midden van de riad vind je een klein zwembadje waar je verkoeling vind na een dagje Silves ontdekken.

La Maison Bleue Algarve Silves Algarve hotel tip

Is blauw ook jouw favoriete kleur? Dan moet je overnachten bij La Maison Bleue Algarve.

Deze kleinschalige accommodatie met als hoofdkleur blauw (surprise!) heeft slechts een handjevol kamers en ligt tegen het centrum van Silves aan, naast de Arade rivier.

Silves Algarve hotel tip: Quinta das Piteiras Turismo Rural

Op zo’n drie minuten rijden vanaf Silves ligt aan de achterzijde van een heuvel het landelijke Quinta das Piteiras Turismo Rural.

Dit kleine paradijsje heeft slechts vijf kamers en dagelijks staat er een heerlijk ontbijtbuffet klaar met verse producten uit eigen tuin. De eigenaren zijn zeer verwelkomend en de ruime kamers worden dagelijks schoongemaakt.

In Silves zijn er een aantal jaarlijks terugkerende festivals die absoluut een bezoek waard zijn als je in deze periode in de Algarve bent.

Feira Medieval de Silves. Festivals in Silves Algarve
Bron: https://www.facebook.com/feiramedievalsilves/

De meest bekende is het middeleeuws festival van Silves dat ieder jaar in augustus plaatsvindt. Volgens de locals is dit het meest uitgebreide middeleeuwse festival van de Algarve waarbij en groots uitgepakt wordt met optredens, parades, demonstraties van wapens en gevechten en talloze eetkraampjes. In 2022 vond het plaats van 10-20 augustus. Kijk op de website van het festival voor de actuele data van dit jaar.

Hier lees je mijn ervaring uit 2023.

Feira do Folar: festivals in Silves Algarve
Bron: https://www.cm-silves.pt/

Zoetekauwen opgelet: in April vind jaarlijks het Fiera do Folar plaats. Dit is een festival dat draait om de typisch Portugese snack folar. Het is een traditioneel zoet of hartig brood. Het zoete folar wordt vaak bereid met suiker, kaneel en eieren, terwijl het hartige folar vaak gevuld is met vlees, worst, kaas of groenten.

Folar is een populair gerecht in Portugal en wordt vaak gegeten tijdens de paasvieringen. Houd de agenda van de gemeente in de gaten voor de exacte datum van de volgende editie.

Er zijn verschillende manier om in Silves te komen. Hieronder bespreek ik de meest populaire en eenvoudigste opties:

auto huren huurauto algarve albufeira lagos faro portimao
Met een huurauto kan je zelf(standig) op avontuur door de Algarve.

De makkelijkste manier om Silves te bereiken is per huurauto. Het beschikken over een auto tijdens je verblijf in de Algarve is geen overbodige luxe is, aangezien de kustlijn meer dan 150 kilometer breed is en de mooiste bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen. In het hoogseizoen zijn de meeste maatschappijen snel uitverkocht. Het is dan ook raadzaam om (2 a 3 maanden) van te voren een auto reserveren. Bekijk hier welke maatschappij ik aanrad.

In het laagseizoen kost een huurauto tussen de €160 – €200 per week, in het hoogseizoen tussen de €240 – €340 per week.

Lees verderop meer over parkeren in Silves en waar dit gratis kan!

Taxi Algarve
Zo zien de meeste taxi’s er uit in de Algarve.

Een goed alternatief is om per taxi naar Silves te gaan. Vanaf Albufeira kost het rond de €40,00 enkele reis en als bijkomend voordeel kan je meer van de lokale wijnen uitproberen tijdens je lunch of avondmaaltijd!

Bussen Algarve
Een voorbeeld van een van de busmaatschappijen in de Algarve.

Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar Silves te gaan.

Vanaf Albufeira neem je buslijn 17 vanaf de Terminal Rodoviário de Albufeira. De rit duurt ongeveer drie kwartier en kost slechts een paar euro.

Vanaf Portimão neem je bus 113 vanaf hier richting Silves. De rit duurt ongeveer 40 minuten en slechts een paar euro.

Vanaf Lagos kan je vanaf het treinstation met de trein naar Silves, maar je zal vanaf het station in Silves nog 2 kilometer moeten lopen, aangezien het station buiten de stad ligt. Een ticket kost slechts €3,00 op het moment van schrijven.

Excursies Silves Algarve vakantie tips

Een andere goede manier om Silves te ontdekken is met een begeleide excursie. Zo heb je niet alleen vervoer heen en terug, maar ook een ervaren gids die je alles kan vertellen over het plaatsje en de highlights van de omgeving.

Bekijk hier de excursies die ik aanraad.

Vrijwel alle parkeerplaatsen in Silves zijn gratis. Er zijn twee grote parkeerplaatsen die ik aanraad waar je gratis heel de dag je auto kan parkeren. Bovendien bevinden deze zich op een centraal punt waardoor je binnen no-time bij de bezienswaardigheden van Silves bent!

  1. De grote parkeerplaats aan de rivier, tegenover het voetbalstadion
  2. De parkeerplaats net buiten het kasteel van Silves.

Als hobbyfotograaf en zelfbenoemd avonturier ga ik er graag met mijn camera’s op uit om foto’s te maken van al het pracht dat in de Algarve te vinden is. Hieronder vind je een aantal van mijn favoriete foto’s van Silves:

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Onze website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

De Algarve Specialist logo
Time to momo Algarve reisgids

Liever een papieren reisgids in handen? Bekijk hier mijn gloednieuwe reisgids: Time to Momo Algarve!

bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *