Ga naar de inhoud
Dierentuinen Algarve

Het is misschien niet de eerste activiteit waar je aan denkt bij het plannen van je vakantie naar de Algarve, maar ook hier zijn een aantal leuke dierentuinen te vinden. Ze zijn een perfecte bestemming om een bewolkte of winderige dag in te besteden, of wanneer je afwisseling zoekt van de vele wateractiviteiten.

Bovendien vinden de kinderen het ongetwijfeld geweldig om slingerende apen, penguins en stokstaartjes in actie te zien. Bezoek de Zoo de Lagos en ontdek meer dan 140 diersoorten in een jungle setting of wissel het observeren van dieren af met zwemmen in een zwembad in de Krazy World dierentuin.

Beiden dierentuinen in de Algarve staan garant voor een dagdeel plezier tegen een redelijke prijs. Hieronder vind je meer informatie over de dierentuinen in de Algarve inclusief tips.

💡 Tips voor het bezoeken een dierentuin (klik)

Dierentuinen Algarve - Zoo de Lagos

1. Zoo de Lagos – Dierentuin in de Algarve

De Zoo de Lagos is een dierentuin die slechts op een kwartiertje rijden vanaf Lagos te vinden is. Deze diverse zoo kent meer dan 140 soorten dieren en is een ontzettend leuke halve-dag activiteit voor jong en oud. Naast dat je rond kan struinen in de wirwar van paadjes, is er ook een ‘penguin strand’ waar je kan afkoelen terwijl je door het glas naar deze vrolijke vogels kan turen.

Ontdek de verschillende soorten apen die van paal naar paal slingeren op hun eiland en vele kleurrijke vogels in alle soorten en maten. Bovendien is de Zoo de Lagos gastheer van een aantal met uitsterven bedreigde diersoorten en dragen ze bij aan de conservatie hiervan.

Zoo de Lagos staat goed aangeschreven en scoort dan ook een 4,4 uit 5 met meer dan 5000 stemmen op Google Maps. Zelf ben ik er ook al een paar keer geweest en zag het park er netjes uit en leken de dieren goed verzorgd.

Zoo de lagos Algarve dierentuin tickets korting bezoeken tips
Een stokstaartjes familie in de Zoo de Lagos.

De Zoo de Lagos is van 1 april tot 30 september geopend van 10:00 – 19:00 en vanaf 1 oktober tot 31 maart van 10:00 – 17:00.

De reguliere ticketprijs is €18 voor volwassenen en €14 voor kinderen. Via Tiqets krijg je €2,00 korting per persoon op de entreeprijs. Tickets kan je hieronder eenvoudig bestellen.

Dierentuinen Algarve - Zoo de Lagos
De apen in de Zoo de Lagos hebben in hun hun verblijf een aantal eilanden waar ze al slingerend heen kunnen.

Zorg dat je op tijd bent voor voedertijd en zie hoe de verzorger opeens de meest populaire persoon in het park is onder de dieren. De apen proberen kokosnoten te openen door ze kapot te slaan en de pelikanen staan met hun bek wijd open om hun vismaaltijd naar binnen te werken.

Pelikanen: 11:30
Otters/primaten/pelikanen: 15:00
Penguins: 16:00
Lemuren: 11:45 & 16:00 (op afspraak, betaalde activiteit)

Zoo de Lagos - dierentuin in de Algarve
De penguins in de Zoo de Lagos. Aan de andere kant van het glas is het zwembad waarvandaan je de penguins kan bekijken terwijl je zelf ook in het water ligt!

2. Krazy World – Dierentuin Algarve

Krazy World is een dierentuin en speeltuin in de Algarve gelegen op zo’n 20 minuten rijden vanaf Albufeira bij het plaatsje Algoz. Naast dat je hier vele verschillende soorten dieren kan vinden, is er ook een klein waterpark, een minigolfbaan, worden er roofvogel voorstellingen gegeven en kan je klimmen in een bomenklimpark. In Krazy World kan je makkelijk een volledige dag met het hele gezin doorbrengen!

Krazy World - Dierentuin Algarve

Krazy World is vanaf de lente tot aan de herfst dagelijks geopend van 10:00 tot 18:30, maar in de wintermaanden is het park meerdere dagen per week gesloten. Er zit geen logica in de dagen waarop het park gesloten is, dus het beste kan je vanaf november tot april even op de kalender kijken.

Boek je van te voren online tickets, dan krijg je een kleine korting. Voor volwassenen is de entree €16,95 en voor kinderen en senioren €9,95. Kom je als gezin (2 volwassenen + 1 kind) kan je een combinatiekaart kopen voor extra korting.

Krazy World dierentuin Algarve
Een plattegrond van Krazy World dierentuin.

Krazy World heeft naast de verschillende dieren en activiteiten, ook een klein zwembad met een glijbaan om in te verkoelen op een warme dag. Zo kan je na het rondlopen door de dierentuin lekker afkoelen in het koele zwembadwater.

Krazy World - Dierentuin Algarve

De leukste activiteiten in de Algarve

Naast deze leuke activiteit, zijn er nog veel meer avonturen te beleven in de Algarve. Op de activiteitenpagina vind je alle uitjes en excursies die de moeite waard zijn om te ondernemen. Van boottochten tot wijngaarden bezoeken en van quad rijden tot E-biken.

activiteiten Algarve Portugal boeken. Albufeira, Faro, Sagres, Lagos, Portimão
De Algarve Specialist logo
Time to momo Algarve reisgids

Liever een papieren reisgids in handen? Bekijk hier mijn gloednieuwe reisgids: Time to Momo Algarve!

bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.