Meteen naar de inhoud

Festivals in de Algarve – 8 feestelijke evenementen die je niet mag missen

  • David 

Als je van plan bent om naar de Algarve te reizen en je wilt genieten van een bruisende sfeer vol muziek, dans en cultuur, dan zijn er talloze festivals en evenementen die je niet mag missen. In dit artikel maak je kennis met 8 van de grootste festivals in de Algarve!

1. Festival MED in Loulé

Het Festival MED, gehouden in de historische stad Loulé, is een van de meest populaire festivals in de Algarve. Het festival vindt jaarlijks plaats in juni en staat in het teken van muziek, dans, kunst en gastronomie uit de Middellandse Zee regio. Er treden internationale artiesten op en je kunt genieten van verschillende podia met live muziek. Naast de muziek zijn er talloze eet- en drinktentjes waar je kunt genieten van mediterrane specialiteiten. Het festival kost ongeveer €10 per dag, maar je kunt ook een passe-partout kopen voor het hele weekend.

2. FIESA – International Sand Sculpture Festival

Het FIESA festival in Pêra is het grootste zandsculpturen festival ter wereld en vindt plaats van mei tot oktober. Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers die zich vergapen aan de indrukwekkende zandsculpturen die door kunstenaars uit de hele wereld zijn gemaakt. Het thema van het festival verandert elk jaar en er zijn verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen. De entree is ongeveer €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen.

3. Festival da Sardinha in Portimão

Het Festival da Sardinha in Portimão is een jaarlijks terugkerend festival dat in augustus plaatsvindt. Het festival staat in het teken van sardines, een van de meest populaire vissoorten in Portugal. Het festival biedt een scala aan sardinegerechten en er zijn verschillende eetkraampjes waar je kunt genieten van deze lokale specialiteit. Naast het eten is er ook live muziek, dans en activiteiten voor kinderen. De toegang is gratis.

4. Algarve Nature Fest in Aljezur

Het Algarve Nature Fest in Aljezur vindt plaats in mei en is gericht op outdoor activiteiten. Het festival biedt een scala aan activiteiten zoals surfen, kajakken, mountainbiken en wandelen. Het is een ideaal festival voor de avontuurlijke reiziger die op zoek is naar actie en adrenaline. Er zijn verschillende workshops en activiteiten voor kinderen en volwassenen. De prijzen voor deelname variëren per activiteit.

5. Festival Internacional de Jazz in Lagos

Het Festival Internacional de Jazz in Lagos is een must-see evenement voor jazzliefhebbers. Het festival vindt plaats in juli en biedt verschillende optredens van internationale jazzartiesten. Het festival vindt plaats in de openlucht op verschillende locaties in Lagos, zoals op het strand en op het plein van de stad. Er is ook een jazzworkshop voor kinderen en volwassenen. De toegang tot het festival is gratis.

6. Festival do Marisco in Olhão

Het Festival do Marisco in Olhão is een van de grootste festivals van de Algarve en vindt plaats in augustus. Het festival biedt een scala aan vis- en schaaldiergerechten uit de regio en er zijn talloze eetkraampjes waar je kunt genieten van deze lekkernijen. Er is ook live muziek en dans en verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen. Het festival is gratis toegankelijk.

7. Festival da Batata Doce in Aljezur

Het Festival da Batata Doce in Aljezur is een jaarlijks terugkerend festival dat in december plaatsvindt. Het festival staat in het teken van de zoete aardappel, die een belangrijk ingrediënt is in de lokale keuken. Er zijn verschillende gerechten en lekkernijen gemaakt van zoete aardappel, zoals taarten, broodjes en zelfs ijs. Naast het eten zijn er ook muziekoptredens, dans en verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen. De toegang tot het festival is gratis.

8. Festival Internacional de Órgão do Algarve

Het Festival Internacional de Órgão do Algarve is een muziekfestival dat in november plaatsvindt en zich richt op klassieke muziek en orgels. Het festival biedt verschillende concerten van internationale artiesten die spelen op historische orgels in kerken en kathedralen in de regio. Het festival trekt liefhebbers van klassieke muziek uit de hele wereld. De toegang tot het festival is meestal gratis, maar er worden soms donaties gevraagd om de organisatie te ondersteunen.

Meer tips voor jouw vakantie naar de Algarve

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Onze website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 3

Wees de eerste die dit bericht waardeert.