Ga naar de inhoud
skydive algarve alvor

Overwin je angsten en stap op 10.000 of 15.000 voet uit een vliegtuig tijdens een skydive in de Algarve. Streep dit bucketlist item af terwijl je een 20 of 70 seconden lange vrije valt waarin je de grond steeds dichterbij ziet komen. Nadat de instructeur de parachute geopend heeft, zweef je langzaam richting de landingsplaats terwijl je van de prachtige kustlijn van de Algarve geniet.

Zie je de grond liever wat langzamer op je afkomen, boek dan een paraglide en laat je meenemen door de wind langs de prachtige kust van de Algarve zoeft met een paraglide of paratrike.

Optioneel kan je foto’s of een video laten maken van je avontuur zodat je bewijsmateriaal hebt voor het thuisfront!

Hieronder vind je de leukste skydives en paraglide locaties in de Algarve:

💡 Tips voor het boeken van een skydive of paraglide in de Algarve (klik)

skydive en paraglide algarve in Albufeira, Alvor, Portimão
Durf jij uit een vliegtuig te springen?

🪂 Paraglides en Paratrikes in Albufeira

Vanuit Albufeira worden tandemvluchten georganiseerd voor paragliding en paratriking. Het verschil is dat je bij paragliding onder een parachute hangt en met de luchtstromingen meebeweegt, terwijl je bij paratriking in een buggy zit welke een enorme ventilator heeft die je parachute vooruit stuwt.

Dit zijn de beste paraglide en paratrike vluchten in Albufeira:

skydive en paraglide algarve in Albufeira, Alvor, Portimão

Bij Flyalgarve heb je de keuze of je een zweefvlucht wilt maken met een tandem paraglide, of een paratrike. Afhankelijk van de weersomstandigheden, zal de instructeur je laten weten welke activiteit die dag mogelijk is, maar hoe dan ook zal je een onvergetelijke vlucht maken boven het natuurschoon van de Algarve.

Bekijk hieronder de beschikbaarheid:

paragliden parachute Albufeira Algarve

In Albufeira kan je ook in de lucht hangen achter een speedboat tijdens een paraglide avontuur langs de kust van de Algarve! Bereik tot wel 80 meter hoogte en kijk omlaag naar het prachtige blauwe water met op de achtergrond het mooie binnenland van de Algarve. Dit is een leuke en betaalbare excursie voor het hele gezin!

Bekijk hieronder de beschikbaarheid:

🪂 Skydiven in Portimão / Alvor

In Portimão kan je net buiten de stad in Alvor op het kleine vliegveldje in een vliegtuig stappen om vervolgens op 10.000 of 15.000 voet de deur open te doen en er uit te stappen. Het verschil tussen een 10 en 15k voet avontuur is dat je bij de tweede optie een langere vrije val maakt alvorens de parachute opengaat en je rustig terug richting het vliegveldje zweeft.

Dankzij de prachtige kustlijn en het heldere blauwe water, is de Algarve de perfecte bestemming voor je eerste (of volgende) skydive!

Dit is de beste skydive locatie in Portimão / Alvor:

skydive en paraglide algarve in Albufeira, Alvor, Portimão

Een skydive maken in de Algarve doe je bij Skydive seven. Aangezien je boven Portimão het vliegtuig uitstapt, kan je vanuit de lucht alle mooie bezienswaardigheden van de Algarve bekijken zoals de Ponta de Piedade, de havens van Lagos en Portimão en de ruige rotsformaties langs de kust. Bij een skydive vanaf 15.000 voet heb je een vrije val van 70 seconden, bij 10.000 voet 20 seconden.

Houd er rekening mee dat zoals bij vele skydive centra, beeldmateriaal niet inclusief in de prijs is, maar voor een paar tientjes krijg je een USB stick mee met foto’s en videos van jouw skydive avontuur! De minimale leeftijd voor een skydive is 16 jaar en het maximale gewicht dat toegestaan is, is 100 kg.

🪂 Paragliden aan de westkust van de Algarve

In het westen van de Algarve kan je nabij Praia do Castelejo een tandemvlucht maken langs de prachtige ruige kliffen van de westkust. Dankzij de thermiek van dit gebied, kan je bij gunstige omstandigheden via de rotswanden weer hoogte winnen om zo meerdere rondjes te maken! Bekijk hieronder deze ontzettend leuke paraglide excursie:

Dit paraglide avontuur vind plaats aan de ruige westkust van de Algarve rond Praia do Castelejo, uiteraard wanneer de condities het toelaten. De ervaren instructeur Nelson stelt eventuele zenuwen die je hebt gerust, zodat jij tijdens dit fantastische avontuur optimaal kan genieten van deze unieke ervaring op deze prachtige locatie. De vlucht duurt ongeveer 15 minuten waarbij je over de atlantische oceaan kijkt aan de ene zijde, en het groene binnenland aan de andere kant.

Bekijk hieronder de beschikbaarheid:

🪂 Veel gestelde vragen over skydives en paraglides in de Algarve

Is een skydive veilig?

Een skydive kan een geweldige ervaring zijn, maar het is normaal om je af te vragen hoe veilig het eigenlijk is. Bij Skydive Seven in de Algarve staat veiligheid voorop en ze nemen uitgebreide maatregelen om ervoor te zorgen dat je skydive zo veilig mogelijk verloopt.

Allereerst worden alle apparatuur en parachutes regelmatig onderhouden en geïnspecteerd door gecertificeerde technici. Bovendien zijn de instructeurs allemaal opgeleid en gecertificeerd door de Portugese Luchtvaart Autoriteit en de United States Parachute Association. Ze hebben duizenden sprongen ervaring en zijn goed getraind om de juiste procedures te volgen in geval van een noodsituatie.

Voordat je gaat skydiven, krijg je ook een uitgebreide briefing waarin je alles leert over de sprong, de apparatuur en de veiligheidsprocedures. Je wordt aangemoedigd om vragen te stellen en eventuele zorgen te bespreken voordat je de lucht in gaat.

Kortom, een skydive bij Skydive Seven is een veilige activiteit, De instructeurs zijn goed getraind en gecertificeerd, en er worden regelmatig inspecties en onderhoud uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt.

Is het waard om bij te betalen voor beeldmateriaal?

Ik kan uit mijn eigen ervaring spreken en zeggen dat het voor mij de moeite waard was om extra te betalen voor beeldmateriaal tijdens mijn eigen eerste skydive in Wanaka, Nieuw-Zeeland.

Hoewel het maken van een skydive op zichzelf al een onvergetelijke ervaring is, kan het hebben van beeldmateriaal je helpen om deze herinneringen levend te houden en te delen met vrienden en familie. Ik vind het leuk om af en toe de beelden van mijn skydive te bekijken en te herinneren aan het gevoel van de vrije val en het zweven door de lucht met het adembenemende uitzicht op de bergen van Nieuw-Zeeland.

Bovendien zijn de beelden die tijdens je skydive worden gemaakt vaak van hoge kwaliteit en kunnen ze worden bewerkt tot een professioneel uitziende video en/of foto’s. Dit kan een geweldige toevoeging zijn aan je reisfotoalbum en een leuke manier zijn om je skydive-ervaring te delen op sociale media.

Uiteindelijk is de keuze om al dan niet extra te betalen voor beeldmateriaal van je skydive aan jou, maar ik vond het de extra paar tientjes waard!

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

De Algarve Specialist logo
bijzondere overnachtingen algarve
dolfijnen spotten Algarve
benagil grot bezoeken algarve

🖼 Bestel hier een van mijn zelfgemaakte foto’s van de Algarve uitvergroot op canvas om je woonkamer op te fleuren met een tastbare herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *