Ga naar de inhoud

Zoomarine Algarve – Waterpark & zwemmen met dolfijnen! 2023 informatie, tickets met korting en tips

 • David 

Ontdek de fascinerende wereld van Zoomarine Algarve, waar natuur, entertainment en opwinding samenkomen in een spectaculair waterpark. Dit grote en diverse waterpark in de Algarve is een uitstekende bestemming voor een dag waterplezier voor het hele gezin. Duik in dit artikel en kom alles te weten over dit fantastische bestemming: van de unieke kans om te zwemmen met dolfijnen tot hoe je tickets met korting kunt kopen.

🎫 (Klik) bekijk beschikbaarheid en boek met korting je tickets

Zoomarine Algarve - Waterpark & zwemmen met dolfijnen! 2023 Informatie, tickets en tips
In het ruim opgezette Zoomarine Algarve waterpark kan je naast de vele leuke activiteiten ook bijkleuren op de ligweides.

Zoomarine Algarve is een van de grootste waterparken van Portugal en een populaire dagbesteding voor gezinnen die de Algarve bezoeken. Gelegen in Guia, net buiten Albufeira, biedt dit park een combinatie van maritieme entertainment en waterpret. Met een oppervlakte van meer dan 18 hectare is er genoeg ruimte om te verkennen, te leren en te doen. Er zijn meerdere zwembaden met glijbanen, maar ook een aantal attracties zoals een reuzenrad, wildwaterbaan en voorstellingen.

Het park richt zich op zowel onderwijs als plezier, met een sterke nadruk op natuurbehoud en milieu-educatie. Het is een plek waar je oog in oog komt te staan met een breed scala aan zeedieren en kan deelnemen aan interactieve activiteiten en indrukwekkende shows. Je hebt aan één dag bijna niet genoeg!

Zoomarine Algarve - Waterpark & zwemmen met dolfijnen! 2023 Informatie, tickets en tips
Het golfslagbad in de Zoomarine met op de achtergrond een van de glijbanen

Er zijn zoveel verschillende activiteiten te ondernemen in de Zoomarine Algarve, dat je je geen moment zult vervelen. Van zwembaden met glijbanen tot voorstellingen met dolfijnen en roofvogels, maar ook attracties zoals een reuzenrad en een wildwaterbaan. Hieronder vind je een overzicht van wat er te doen is in de Zoomarine Algarve:

 • Meerdere zwembaden, waaronder een golfslagbad
 • Meerdere glijbanen voor jong en oud, waaronder één met opblaasbanden en een lazy river
 • Voorstellingen met dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden en (roof)vogelshows.
 • Een piratenshow
 • Zwemmen met dolfijnen (kost extra)
 • Een 4D bioscoop
 • Attracties zoals een reuzenrad, carrousel en mini-achtbaan
 • Een vlindertuin, aquarium en vogelverblijven.
 • Meerdere restaurants
Zoomarine Algarve - Waterpark & zwemmen met dolfijnen! 2023 Informatie, tickets en tips
Een van de glijbanen in de Zoomarine Algarve

Een van de meest bijzondere ervaringen die je kunt hebben in de Zoomarine Algarve is zwemmen met dolfijnen. Deze ervaring, die Dolphin Emotions heet, geeft je de kans om deze prachtige dieren van dichtbij te ontmoeten en interactief met ze te zijn in een veilige en gecontroleerde omgeving. Hoewel het zwemmen met dolfijnen niet inclusief is in de normale ticketprijs, is het een hele leuk ervaring, zeker voor kinderen.

Het zwemmen met dolfijnen wordt begeleid door ervaren trainers en omvat een educatief programma om je meer te leren over het leven en het gedrag van deze prachtige wezens. Er zijn drie opties voor het zwemmen met dolfijnen:

Zoomarine Algarve - Waterpark & zwemmen met dolfijnen! 2023 Informatie, tickets en tips
De verschillende opties om met dolfijnen te zwemmen in de Zoomarine Algarve
 • Dolphin Emotions Encounter – gericht op deelnemers vanaf 6 jaar waarbij je in ondiep water blijft. Deze ervaring duurt ongeveer 60 minuten, waarvan 20 minuten in het water. De maximale groepsgrote is 10 personen en de prijs ligt tussen de €125 en €157 afhankelijk van het seizoen en of je van te voren online boekt.
 • Dolphin Emotions Premium – Geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar waarbij je wat dieper het water in gaat. Je moet voor deze ervaring wel kunnen zwemmen en het duurt ongeveer 90 minuten, waarvan 35 minuten in het water. De maximale groepsgrote is 12 personen en de kosten zijn van €155 tot €175 per persoon afhankelijk van het seizoen en of je van te voren online boekt.
 • Dolphin Emotions Exclusive – Dit is een privé sessie voor deelnemers vanaf 8 jaar die ongeveer 90 minuten duurt, waarvan je ongeveer de helft van de tijd in het water besteed. De kosten zijn €872 voor twee personen bij online aanschaf van een ticket. Extra deelnemers kunnen bijgeboekt worden voor €198 p.p.

💡 Goed om te weten is je bij het kopen van een van deze ervaringen ook toegang krijgt tot de rest van het park.

Zoomarine Algarve - Waterpark & zwemmen met dolfijnen! 2023 Informatie, tickets en tips
Zwemmen met dolfijnen is een onvergetelijke activiteit voor jong en oud.

De prijzen voor Zoomarine Algarve variëren afhankelijk van het seizoen, de gekozen activiteiten en of je aan de deur koopt of online. Dit zijn de entreeprijzen:

 • Een standaard dag ticket voor een volwassene kost in het hoogseizoen €36,00 aan de deur en €32,50 online.
 • Een entreeticket voor kinderen onder de 10 jaar oud kost in het hoogseizoen €26,00 aan de deur en €23,50 online.
 • Kleine kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen.
 • Voor zwemmen met dolfijnen betaal je zoals hierboven aangegeven extra.

Tickets voor de Zoomarine Algarve kun je gemakkelijk hieronder online kopen. Door van te voren tickets te kopen, hoef je bij niet in de rij te staan bij aankomst en bovendien krijg je een kleine korting op je ticket. In het hoogseizoen raad ik aan om een paar dagen van te voren te reserveren, omdat het aantal gasten dat ze per dag binnenlaten een limiet heeft.

Wil je een dolfijnen ervaring boeken, dan is het raadzaam om dit een paar weken van te voren al te boeken.

Bekijk hieronder de beschikbaarheid van tickets en om deze direct te boeken.

🎫 (Klik) bekijk beschikbaarheid en boek met korting je tickets

Zoomarine Algarve - Waterpark & zwemmen met dolfijnen! 2023 Informatie, tickets en tips

Je kan korting op je entreeticket voor de Zoomarine Algarve krijgen door van te voren je tickets online te boeken. Zo kost een kaartje in het hoogseizoen €3,50 minder voor volwassenen en €2,50 minder voor kinderen. Bovendien hoef je dan bij aankomst niet in de rij te staan voor een ticket. Hieronder kan je direct met korting je tickets reserveren.

🎫 (Klik) bekijk beschikbaarheid en boek met korting je tickets

Zoomarine Algarve - Waterpark & zwemmen met dolfijnen! 2023 Informatie, tickets en tips
Naast dolfijnen- en zeehondenshows, zijn er ook een aantal leuke (roof)vogelshows in de Zoomarine Algarve.

De Zoomarine Algarve heeft gedurende het seizoen verschillende openingstijden. Als vuistregel geld dat het park altijd opent om 10:00. De sluitingstijd varieert:

 • Vanaf 24 mei is het park dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00.
 • Vanaf 26 juni is het park dagelijks geopend van 10:00 tot 19:30.
 • Vanaf 9 september is het park op maandagen en dinsdagen gesloten en sluit het park op de geopende dagen om 18:00.
 • Vanaf 1 oktober is het park gesloten op zondagen en maandagen en sluit het park om 17:00.
De openingstijden van de Zoomarine Algarve. Klik om te vergroten.

In de afbeelding hieronder vind je een plattegrondje van de Zoomarine Algarve. Op de website van Zoomarine Algarve vind je de interactieve versie waar je per attractie en show extra toelichting kan vinden.

Zoomarine Algarve - Waterpark & zwemmen met dolfijnen! 2023 Informatie, tickets en tips
De plattegrond van de Zoomarine Algarve
Hoe kom ik bij de Zoomarine Algarve?

De Zoomarine Algarve ligt langs de N125, op een kwartiertje rijden vanaf Albufeira. Klik hier voor de routebeschrijving in Google Maps.

Kan je met het openbaar vervoer naar de Zoomarine Algarve?

Het is mogelijk om met het openbaar vervoer naar de Zoomarine te komen.
Vanaf Albufeira: Bus 7, 14, 51 of 57 vanaf het Albufeira Bus Station
Vanaf Faro: Bus 57 vanaf Terminal Rodoviário Faro
Vanaf Portimão: Bus 51 of 57 vanaf Portimão (Guanaré)
Vanaf Lagos: Bus 51 of 57 vanaf Lagos Central Bus Station

Wat moet ik meenemen naar Zoomarine Algarve?

Ik raad aan om comfortabele kleding en schoenen, zwemkleding, zonnebrandcrème, een hoed, en eventueel een verrekijker voor de shows mee te nemen naar Zoomarine Algarve. Breng natuurlijk ook je camera om je bezoek vast te leggen!

Worden de dolfijnen en andere dieren goed behandeld in de Zoomarine Algarve?

Een vraag die ik mijzelf naarmate ik ouder word steeds vaker stel bij het bezoeken van dierentuinen en dergelijke parken is of de dieren wel goed behandeld worden. In 2018 kreeg de Zoomarine Algarve van American Humane, een organisatie die zich inzet voor de rechten van dieren, als 4e instituut in heel Europa het Humane Certified certifcaat. In 2019 werd de Zoomarine echter bekritiseerd door de World Animal Protection. Volgens bezoekers zien de dolfijnen er goed verzorgd uit en lijkt er geen sprake te zijn van mishandeling, maar vorm vooral je eigen mening als je besluit de Zoomarine te bezoeken!

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 0 / 5. Stemmen 0

Wees de eerste die dit bericht waardeert.