Ga naar de inhoud

Bioscopen Algarve – hier zijn ze te vinden + prijzen & info

  • David 

Ben je op vakantie in de Algarve en op zoek naar een leuke manier om een avond door te brengen? Of is het slecht weer en regent het pijpenstelen? Waarom ga je dan niet naar de bioscoop? Net als in Nederland, kan je hier in de Algarve terecht voor blockbusters, maar af en toe ook een leuke lokale film. Belangrijk om te weten is dat de ondertitels wel in het Portugees zullen zijn, maar als je goed Engels verstaat, kan je prima naar een Engelstalige film gaan. Op een paar kinderfilms na, wordt de audio in de films namelijk niet vertaald. Zo ben ik zelf al een paar keer naar de bioscoop in Portimão gegaan, om onder andere naar de nieuwste Matrix te gaan. Daar moest ik goed mijn best doen m’n ogen open te houden omdat de stoelen wel heel erg comfortabel zijn (en de film niet echt bijzonder goed).

Tip, lees ook eens: de leukste activiteiten in de Algarve

In iedere bioscoop kan je hapjes en drankjes scoren tegen Portugese prijzen, dus je hoeft geen zakken chips naar binnen te smokkelen in je tas zoals je dat in Nederland doet waar een zak m&m’s 5 euro is.

Hier zijn de bioscopen in de Algarve waar je kunt genieten van de nieuwste films:

luzcar auto huren
  1. Cineplace Algarve Shopping (Albufeira): Dit winkelcentrum in Guia heeft acht zalen waar je de nieuwste films kunt bekijken, van blockbusters tot art-house films. Kaartjes kosten ongeveer €8,50, afhankelijk van het tijdstip van de film. Volgens bezoekers zijn de stoelen comfortabel en heeft het geluidssysteem een goede kwaliteit. De bioscoop ligt op ongeveer 6 kilometer bij Albufeira vandaan en je kan er eenvoudig komen via een Uber.
  2. Cineplace Portimão (Portimão): Dit bioscoopcomplex in Portimão heeft vier zalen waar je de nieuwste films kunt zien. Kaartjes kosten ongeveer €8,50, afhankelijk van het tijdstip van de film. Bezoekers waarderen het grote scherm en de comfortabele stoelen. Vanaf het strand van Portimão is het ongeveer een half uurtje lopen, of 8 minuten met een Uber.
  3. Cinemas NOS – Mar Shopping Algarve (Faro): Dit bioscoopcomplex in Loulé heeft vier zalen waar je de nieuwste films kunt bekijken. Kaartjes kosten ongeveer €8,50, afhankelijk van het tijdstip van de film. Bezoekers waarderen het grote scherm en de comfortabele stoelen. Je kan deze bioscoop bereiken per auto of Uber en het ligt op ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Faro.
  4. Cinemas Lagoshopping (Lagos): Deze kleine bioscoop ligt in het hart van Lagos. Het heeft geen enorme schermen, maar wel kleine sfeervolle zalen met prima geluid. Een kaartje kost ongeveer €5,00.

Reserveren is meestal niet nodig, maar kan wel via de websites. Geniet van je filmavond in de Algarve! Naar welke film ben jij geweest? Laat het weten in de comments!

Tech salt loule zoutmijn, albufeira

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Meer tips voor jouw avontuur in de Algarve

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 2

Wees de eerste die dit bericht waardeert.