Ga naar de inhoud

Cash geld opnemen in Portugal – wat kost dat?

  • David 

Als je op vakantie gaat naar de Algarve of elders in Portugal, wil je natuurlijk eenmaal daar ook geld kunnen opnemen om je etentjes en souvenirs te betalen. Je kunt namelijk niet overal met pin betalen. Voor veel restaurants zijn de kosten voor het hebben van een pinautomaat namelijk te duur. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van geld opnemen in Portugal? In dit artikel lees je wat je moet weten over het opnemen van cash in Portugal.

Als je een Nederlandse betaalpas hebt, kun je in Portugal geld opnemen zonder extra kosten voor het opnemen in het buitenland. De meeste Nederlandse banken hebben namelijk afspraken met internationale banken waardoor het mogelijk is om gratis te pinnen in het buitenland. Het kan echter voorkomen dat je wel een kleine vergoeding betaalt als je bijvoorbeeld een betaalpakket hebt bij je Nederlandse bank waarbij je bij iedere cash opname een kleine vergoeding moet betalen. Zo heeft de ING laatst een pakket uitgerold waarbij je per maand minder betaalt voor je lopende rekening, maar je wel €0,80 betaalt per opname. Dit geldt dan ook in Portugal.

luzcar auto huren

Het is belangrijk om te weten dat als je geld opneemt met je creditcard, er waarschijnlijk wel extra kosten in rekening worden gebracht. Dit is omdat geld opnemen met een creditcard in feite een vorm van lenen is. Wanneer je geld opneemt met een creditcard, leen je in feite geld van de creditcardmaatschappij. De maatschappij brengt vervolgens kosten in rekening voor dit krediet, zoals rente en andere transactiekosten. Dit maakt het opnemen van geld met een creditcard duurder dan het gebruik van een debit card, waarbij je geld opneemt dat al op je eigen bankrekening staat en er dus geen sprake is van lenen.

Daarom raad ik aan om alleen geld op te nemen met je betaalpas.

Time to momo Algarve reisgids
Kom jij ook naar de Algarve? In mijn 200+ pagina’s reisgids Time to Momo: Algarve ontdek je de leukste plekjes, restaurants en accommodaties!

Als je geld wilt opnemen bij een geldautomaat van een Portugese bank, kan het zijn dat er een klein bedrag in rekening wordt gebracht door de uitgevende bank. Dit geldt echter alleen als de bank ook kosten in rekening brengt voor hun eigen klanten.

In de meeste gevallen zijn deze kosten echter minimaal. In de praktijk zal je meer ”gratis” pinautomaten tegenkomen dan betaalde, maar mocht er in beeld komen te staan dat je moet betalen, loop dan gewoon even door naar de volgende 😉

bijzondere overnachtingen algarve

Uit eigen ervaring, weet ik dat je kosteloos cash kan opnemen bij cash automaten van deze banken:

  • Multibanco. Te herkennen aan de tekst ‘MB MULTIBANCO’ op de geldautomaat;
  • Euronet. Te herkennen aan het geel met blauwe logo dat ‘Euronet Worldwide’ als tekst heeft.
  • ATM Express. Te herkennen aan de oranje kleur en de tekst ‘ATMExpress’.
benagil grot bezoeken algarve

Let op: als je geld wilt opnemen met een niet-Europese bank, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Dit komt doordat niet-Europese banken vaak hogere transactiekosten in rekening brengen voor internationale transacties.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 4.8 / 5. Stemmen 14

Wees de eerste die dit bericht waardeert.

1 reactie op “Cash geld opnemen in Portugal – wat kost dat?”

  1. Pingback: Kom je in de meivakantie naar de Algarve? 8 Tips + inpaklijst!

Reacties zijn gesloten.