Ga naar de inhoud

Wat is de legale drinkleeftijd in Albufeira? Dit zijn de regels in Portugal

  • David 

Zin een een goed feestje op The Strip in Albufeira? Als jongere is het dan handig om te weten wat de legale drinkleeftijd is in Albufeira, Portugal. Het kan verwarrend zijn omdat de regels en wetten verschillen van land tot land binnen Europa. In dit artikel gaan we uitleggen wat de drinkleeftijd is in Albufeira en wat de regels zijn.

Legaal drinken portugal
Op The Strip in Albufeira is het elke avond feest.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de legale drinkleeftijd in Portugal 18 jaar is. Dit betekent dat het illegaal is om alcohol te kopen of te drinken als je jonger bent dan 18 jaar. Dit geldt voor alle soorten alcohol, inclusief bier, wijn en sterke drank. Houd je dus aan deze regel, waar je ook bent in het land. Als je betrapt wordt op het drinken of kopen van alcohol onder de 18 jaar, kunnen er straffen volgen zoals een geldboete of een nachtje cel.

Als je als minderjarige toch alcohol wilt drinken in Albufeira, is het belangrijk om te weten dat dit niet alleen illegaal is, maar ook gevaarlijk kan zijn. Het kan je gezondheid schaden en je riskeert boetes of andere straffen.

luzcar auto huren

Het is ook noemenswaardig dat sommige bars en clubs in Albufeira strenger zijn dan andere als het gaat om het naleven van de wetgeving omtrent de drinkleeftijd. Sommige locaties vragen bijvoorbeeld om identificatie om er zeker van te zijn dat je ouder bent dan 18 jaar voordat je alcohol kunt bestellen. Als je geen identificatie kunt tonen of als je te jong bent, dan krijg je geen alcohol.

Het kan ook zijn dat sommige bars en clubs minder streng zijn en minder aandacht besteden aan de naleving van de wetgeving. Maar onthoud dat dit niet betekent dat het legaal is om als minderjarige alcohol te drinken. Als je betrapt wordt, kun je nog steeds bestraft worden.

drinkleeftijd portugal Algarve

Als je toch wilt genieten van het uitgaansleven in Albufeira, zijn er genoeg alternatieven voor alcoholische dranken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor alcoholvrije cocktails, smoothies, frisdrank of water.

Het is ook een goed idee om te profiteren van de geweldige keuken van Portugal en lokale sappen en mocktails uit te proberen. Er zijn ook veel gezellige cafés en bars die verschillende soorten huisgemaakte limonades serveren, perfect om te genieten van een rustig avondje uit. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat overmatig alcoholgebruik schadelijk kan zijn voor je gezondheid en veiligheid. Het is daarom altijd een goed idee om verantwoordelijk te drinken en altijd bij je vrienden te blijven tijdens het uitgaan.

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 5

Wees de eerste die dit bericht waardeert.