Ga naar de inhoud

Zo zien stopcontacten in Portugal – en de Algarve – er uit

  • David 

Welkom op DeAlgarve.nl! Als je dit leest, ben je waarschijnlijk druk bezig met de voorbereidingen voor jouw vakantie naar de Algarve. Wat leuk dat je deze kant op komt! Mijn website staat tot jouw beschikking, vol met tips, leuke activiteiten en de mooiste bezienswaardigheden die je in de Algarve kan vinden.

Als je wilt weten welk stopcontact we hier in Portugal gebruiken, dan heb ik goed nieuws: In Portugal is het stopcontact hetzelfde als in Nederland! Je hebt dus tijdens je vakantie naar Portugal géén reisstekker nodig! Dat scheelt weer een tientje.

Stopcontact Portugal

Als bewijs, vind je hieronder een foto van een stopcontact in Portugal. Zoals je ziet, kan er een ”normale” stekker in en in de meeste accommodaties is deze uiteraard geaard. Officieel noemen ze onze soort stekkers ”type C”, welke niet geaard is, en ”type F”, welke wél geaard is.

Stopcontact Portugal
Een voorbeeld van een stopcontact in Portugal, welke hetzelfde is als in Nederland.

Stroom in Portugal

Alle stopcontacten in Portugal leveren een standaard netspanning (voltage) van 230V met een frequentie van 50Hz. Dit is hetzelfde als in Nederland, dus je kan net als thuis al je apparaten aansluiten tijdens je vakantie.

Ook handig om te weten…

Ben je of kom je binnenkort naar de Algarve? Mijn website staat boordevol activiteiten, tips, bezienswaardigheden en blogs waarmee je het meeste uit je vakantie kan halen. Een paar voorbeelden:

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Score: 5 / 5. Stemmen 3

Wees de eerste die dit bericht waardeert.